Smart Home produktnyt

Smart Home i fokus: Introduktion til Tuya Smart Home-platformen

Tuya Smart Home er en cloud-baseret platform, der gør det nemt at integrere og kontrollere en række Smart Home-enheder. Tuya understøtter en bred vifte af enheder, inklusive sensorer, termostater, lysstyringsenheder, sikkerhedskameraer og meget mere.

En af fordelene ved Tuya Smart Home er, at det er en åben platform, hvilket betyder, at enheder fra en lang række forskellige producenter kan integreres med det. Tuya understøtter også en række forskellige protokoller, herunder Wi-Fi, Zigbee og Bluetooth, hvilket gør det nemt at integrere enheder med forskellige kommunikationsprotokoller. Desuden er Tuya Smart Home enhederne ofte ret billige, så du ikke skal investere mange penge f.eks. på en dyr gateway bare for at komme i gang.

Tuya Smart Home styres fra en ret brugervenlig app, der gør det nemt at styre og monitorere enhederne i realtid. Du kan få adgang til appen fra din smartphone eller tablet, hvor du kan se live data om temperaturen og luftfugtigheden, samt justere indstillingerne for enhederne. Tuya app’en findes i flere varianter, jeg benytter Smart Life app’en, der synes at være den bedste og mest opdaterede app til Tuya enheder.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder
Her er nogle af de muligheder, der er tilgængelige i Tuya Smart Home / Smart Life appen :
  1. Enhedsstyring: Tuya Smart Home / Smart Life-appen giver dig mulighed for at tænde og slukke for enhederne i dit Smart Home-setup, samt justere deres indstillinger.
  2. Live data: Appen viser realtid data om f.eks. temperatur og luftfugtighed, så du altid har et opdateret billede af, hvordan det ser ud i dit hjem.
  3. Automatisering: Tuya Smart Home / Smart Life-appen gør det nemt at oprette automatiske regler, der kan trigge enhederne i dit Smart Home baseret på tid, placering eller andre faktorer.
  4. Styringshistorik: Appen gemmer en historik, så du kan se, hvornår der f.eks. har været en aktivitet på en enhed.
  5. Mange enheder: Tuya Smart Home / Smart Life-appen giver dig mulighed for at integrere og kontrollere en lang række enheder, herunder sensorer, termostater, lysstyringsenheder, sikkerhedskameraer og meget mere.
  6. Brugerprofiler: Tuya Smart Home / Smart Life-appen støtter flere brugerprofiler, så flere personer kan få adgang til og kontrollere enhederne i dit Smart Home.

Alt i alt så er Tuya Smart Home-appen ret intuitiv måde at integrere og kontrollere enheder i dit Smart Home-setup. Appen er nem at bruge, og giver dig mulighed for at få det mest ud af dit Smart Home, uanset om du vil automatisere din hverdag eller få realtid information om, hvordan det ser ud i dit hjem. Så er du ikke nørd med hang til at gå helt ned i detaljen og tid og penge til at rode med mere avancerede løsninger som f.eks. Homey eller Home Assistant, så er Tuya platformen et godt sted at starte.

Videoguide til Tuya / Smart Life app’enIntroduktion til Tuya / Smart Life app - Dansk / Danish
Introduktion til Tuya / Smart Life app – Dansk / Danish


Hvor kan man købe Tuya Smart Home produkter?

Der er i danske butikker også Tuya platform produkter at finde. Jeg har igennem flere artikler prøvet at kigge på udvalget og blandt andet i Biltema og Harald Nyborg kan du finde Smart Home produkter, der virker på Tuya platformen. VVS-Eksperten sælger Saswell Smart Home termostater, der er Tuya baserede.

Lidl Zigbee smart home produkter bør også have en god chance for at virke med Tuya / Smart Life app’en. Jeg har selv haft held med deres smart stikkontakt.

Online forhandleren Plusled.dk og Lysshoppen.dk har også en del Tuya kompatible varer i sit udvalg.

Amazon.de er et fint sted at starte. Søg efter enheder med Tuya i søgeteksten. Det kunne f.eks. være “tuya thermometer” eller “tuya light bulb“. Står der Tuya eller Smart Life i beskrivelsen eller i specifikationerne, så burde du være sikker på, at den vil virke på den platform.

Aliexpress er et andet sted der bugner af Tuya produkter. Det kan være lidt at en jungle at finde rundt på denne markedsplads, og du skal se dig godt for, for det samme produkt sælges af mange forskellige. Hvad der kan syne som meget billigt, kan være en variant af et produkt, og ikke konkret det du søger. Har du god tid til at klikke dig igennem og vente på at varen ankommer hjem til dig, så kan der være gode tilbud og interessante varer at finde.


Viaplay Film & Serier Sommertilbud - spar 50% i 3 mdr. 64,50 kr/md i 3 måneder
Herefter 129 kr/md. Gælder t.o.m. 30. juni 2023. Reklame-link

I samme kategori

Back to top button