Smart Home produktnytSmart Home

Smart Home i fokus – Derfor er LIDL’s smart stikkontakt særlig interessant

- DIGITALT.TV tester

LIDL har fra søndag den 8. januar igen en række smart home produkter på tilbud. I denne omgang er det pærer, hyggebelysning og smart stikkontakt, man sender ud i butikkerne i begrænset antal og kun så længe lager haves.

Silvercrest Mellemstik til 99 kroner

Smart stikkontakt, eller Mellemstik som LIDL kalder det, giver mulighed for at styre via app eller stemmestyring uanset om du er hjemme eller på farten bare du har internetforbindelse.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Et sådant stik er langt fra noget nyt, og det konkrete stik har også tidligere været at finde hos LIDL. Men hvad du måske ikke har lagt mærke til er, at LIDL’s konkrete model har en fordel i forhold til, hvad man ellers typisk ser.  LIDL’s model er nemlig uden indhak og således ikke optimeret til de såkaldte Schuko stik.

Det gør dem nemmere og mere attraktive at benytte med danske runde strømstik, der ellers kan være for store at få i.

smartstik schuko
Eksempel på det typiske Smart Stik beregnet til Schuko typen, hvor danske runde stik ikke passer

Lidl Smart home Mellemstik Silvercrest med jord

Ydermere så er Lidl’s smart stikkontakt også et jordstik, så har du trebenet stik, du ønsker at bruge sammen med stikket, så er det altså ligetil. Jord er heller ikke noget man finder på de fleste Smart Stikkontakter.

Hvad kræver Silvercrest Mellemstik af udstyr / app?

Mangelfulde oplysninger i reklamen?

LIDL Smart Mellemstik reklame
Der fremgår intet i LIDL’s reklame om der er tale om en Zigbee enhed og at den kræver en Zigbee gateway

LIDL nævner i deres reklame ikke noget om, at du skal bruge en Zigbee Hub / Gateway for at anvende mellemstikket, og de øvrige produkter, der sælges fra 8. januar. Det fremgår dog ganske vist af pakken med produktet.

LIDL’s egen Smart Home gateway er ikke engang til salg i denne omgang, og tilbuddene synes derfor mest målrettet folk, der allerede har LIDL Smart home produkter / Smart Home Gateway i forvejen eller er inde i Zigbee og smart home i forvejen.

Silvercrest Mellemstikket kan godt benyttes via flere andre Zigbee gateways end LIDL’s egen, og du kan også benytte en anden app end LIDL’s. Jeg har testet med et par andre hubs / apps.

Virker Silvercrest Mellemstik med en Philips Hue Gateway?

Mens Lidl’s lysprodukter plejer at kunne snakke sammen med en Philips Hue Gateway, så er man altid lidt mere i tvivl med andre produkter. Men Silvercrest stikket virker fint med Philips Hue Gateway, har jeg kunnet konstatere. Den bliver fundet som en on/off plug lyskilde.

Virker Silvercrest Mellemstik med en Tuya Smart Hub Gateway?

Tuya Zigbee Gateway Smart Hub

Jeg har desuden testet med en Tuya Zigbee Hub 3.0 og Smart Life app’en, hvilket har fungeret fint.

Lidl Silvercrest mellemstik Philips Hue Tuya

Silvercrest Mellemstik – Konklusion

Alt i alt så er Silvercrest Mellemstik til 99,- et godt tilbud. Ikea’s model koster f.eks. 119,- og har ikke jord og er desuden med Schuko indhak, så er et smart stik noget du går og mangler, og har du Zigbee gateway allerede, så er det et godt køb. Skulle man have ønsket sig noget mere, må det være strømforbrug måling som findes på visse smart stik.

Læs også


I samme kategori

Back to top button