Smart Home produktnyt

Smart Home i fokus: Kom billigt i gang i Biltema

Smart Home produkter dækker over produkter, der er koblet på Nettet og dermed kan styres og ”snakke sammen”. Det er en produktkategori, der er vokset rigtigt meget over de seneste år, og Smart Home produkter rykker ind i flere og flere butikker.

I en artikelserie her på DIGITALT.TV kigger vi på, hvad du kan få af produkter i nogle af de butikskæder, du måske har i nærheden. Det også for at på længere sigt prøve at skabe et overblik over produkter, og de platforme der knytter sig til dem, da det kan være lidt af en jungle.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Biltema har et meget begrænset udvalg af Smart Home produkter, men de er interessante for dig, der vil billigt i gang med Smart Home belysning, måske bare for at prøve det af. Biltema har nemlig nogle af de billigste smartpærer på markedet, med en start pris på under 27 kroner.

Artiklen her er ikke sponsoreret.

Smart pærer hos Biltema – Teknologi / Platform

Wi-Fi pærer

Smartpærerne du kan købe hos Biltema er baseret på Wi-Fi. Det vil sige, at de kobles direkte på dit trådløse netværk i dit hjem. Du skal således ikke købe ekstra udstyr, bare du har en fornuftig Wi-Fi dækning, der hvor smartpæren skal anvendes.

Tuya software platformen

tuya smartlife app
tuya smartlife app

Software platformen pærerne fra Biltema er Tuya, der en meget udbredt platform, med en app du kan installere på Android og Apple iOS. Biltema produkterne siger, at du skal installere Tuya Smart app’en. Du kan dog også vælge at bruge Smart Life app’en, som er den, jeg selv bruger.

Det er i app’en, at du kan opsætte pærerne og justere på lysstyrke osv. Du kan også benytte pærerne i Google Home via at tilknytte Tuya / Smartlife kontoen derinde. Så kan du tænde og slukke med stemmestyring f.eks.

Lyskilden skal blinke hurtigt for at den kan kobles til app’en. Hvis pæren ikke blinker hurtigt, efter du tænder første gang, så skal du tænde/slukke hurtigt 3 gange for at nulstille pæren.

Smart Home pærer i Biltema fra 26,90 kroner

Biltema Smart normal E27 DIM 8,5 W

Står du og mangler en billig smartpære med stor fatning, så kan en sådan fås til 26,90 kroner her primo 2023 i Biltema.

Det er en pære uden mulighed for skift af farver, dog kan den tones i varm eller kold hvid via app’en. Lumenangivelsen på pæren er 806 Lumen.

Smartpærer med mulighed for at skifte farve koster fra 59,90 hos Biltema. Selv om det kan være sjovt med en pære, der kan lyse i alle mulige farver, så er det spørgsmålet, hvor meget du reelt kommer til at bruge det, og farvet lys er typisk også med væsentlig mindre lysstyrke, så det reelt kun kan bruges til hyggebelysning.

Kompakt Smartpære

Biltema Smart miniglobe E27 DIM CCT 4,9 W mål

Biltema har også en kompakt smartpære, som kan være interessant i lamper uden plads til store pærer. Den hedder Smart miniglobe og koster, her hvor denne artikel forfattes, 49,90 kroner. Den benytter jeg selv i en udendørs belysningslampe.

Biltema pære tuya smartlife

Udover standardpære E27 (stor fatning) og E14 (lille fatning) med og uden farveskifte mulighed, så byder Biltema også på Vintagepærer også kaldet filament pærer og GU10 pærer. Du kan se udvalget hos Biltema her.

Andre smarthome produkter hos Biltema

Jeg har i udvalget hos Biltema også fundet en luftrenser og søjleventilator med Wi-Fi opkobling, der ligesom deres smartbelysning er baseret på Tuya Smart home platformen. Også den robotstøvsuger de tilbyder er på Tuya platformen. Ingen af disse produkter har jeg dog praktisk erfaring med.

Biltema byder også på El-radiatorer med Wi-Fi som muliggør fjernbetjening med mobilapp, der kan hentes gratis via Google Play eller AppStore. Disse har jeg heller ingen praktisk erfaring med, og de ser ud til at kræve Biltema’s egen app, Biltema SmartHeather.

Det var den første Smart Home i fokus artikel, jeg kigger i kommende artikler nærmere på Harald Nyborg samt Jem og Fix.

Læs også

I samme kategori

Back to top button