Arkiverede Tests

SlingCatcher

WWW.DIGITALT.TV har netop set nærmere på Slingbox Pro. Med denne kan du sende tv ud fra din eksisterende kabel-tv, parabol boks, antenne-tv eller en anden kilde som tv på Internettet så du på denne måde kan se det f.eks. fra hotelværelset i Berlin via din bærbare computer.Men SlingMedia har også løsningen for dig, der vil se tv fra Slingbox’en direkte på dit TV uden computer. SlingCatcher er navnet, og denne ser DIGITALT.TV nærmere på i denne test.

Fakta

Producent:    Slingmedia
Produkt:       SlingCatcher
Distributør:   EET Nordic
Udlånt af:     EET Nordic
Pris:            Slingbox Catcher set til omkring 2100 kr.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Hvad er SlingCatcher?

Hvor tanken bag Slingbox, er at sende tv ud fra din eksisterende kabel-tv, parabol boks, antenne-tv eller en anden kilde som tv på Internettet, så er SlingCatcher det modsatte. Med den kan du modtage dit Slingbox signal, og få det vist på dit tv på en nem og brugervenlig måde. Der følger selvfølgelig også en fjernbetjening med, så du kan betjene dit udstyr via nettet, som om du sad derhjemme. Og SlingCatcher kan mere end kun vise indhold fra din Slingbox.

SlingCatcher – Udpakning og kabler

SlingCatcher er sort og i samme form design som Slingbox’en.

SlingboxCatcher kassen indeholder:

Der er 4 outputs fra SlingCatcher’en.  Component, S-video, Composite og HDMI. Lyd kan hentes fra en coaxial digital lydudgang eller analogt. Desuden finder du netværkstilslutning og 2 USB porte. Som på den tidligere testet SlingBox Pro, så er der heller ikke trådløst nætværk på Slingcatcher.

Slingbox Pro – Installation

Bedste kvalitet fra SlingCatcher til dit TV opnås med HDMI. Men selv om SlingCatcher ikke er en billig sag, så mangler der et HDMI kabel i kassen. Her burde Slingmedia kunne gøre det bedre.  Med et HDMI kabel tilsluttet og netværks- og strømstikket sat i, er det bare at tænde for TV’et og sætte SlingCatcheren op via det grafisk pæne menusystem.

SlingCatcheren fandt automatisk vores tilsluttede SlingBox Pro.

Du kan skifte opløsning via HDMI på Slingbox’en mellem 576i, 720p og 1080i.

Slingbox Pro – Brug

Såfremt du har sat Slingbox’en op på din computer, er det bare at gå i gang. Fjernbetjeningen styrer de inputs, du måtte have tilsluttet på Slingbox’en. Man kunne ønske sig, at det var lidt hurtige at skifte mellem inputs på SlingCatcheren. Det kræver noget menu arbejde at finde frem til muligheden for at skifte fra f.eks. S-Video til component.

SlingCatcher er let at betjene og hurtig at tilslutte. Kvaliteten fra signalet fra Slingbox’en er max på 640×480. 1280×540 skulle være muligt med en Slingbox Pro HD, men denne kan endnu ikke købes i Danmark. De 640×480 sætter sine begrænsninger på kvaliteten, og SlingCatcher kan derfor ikke anbefales til brug, hvor der stilles meget høje forventninger til kvaliteten. Er du på hjemmenetværket er kvaliteten bedre end, hvis du får signal fra Slingbox’en over Internettet, f.eks. i sommerhuset.

Men SlingCatcher kan mere end at vise tv fra din Slingbox. Har du en USB harddisk eller en USB stick med medieindhold, kan du også vise dette via SlingCatcheren. Du kan på denne hjemmeside se de understøttede formater. MKV er desværre ikke i blandt, og nogle af de understøttede formater kræver, at filen overholder visse specifikationer for at virke. Det er muligt at vise indhold fra en netværksharddisk, men desværre er kun SMB understøttet indtil videre.

En ekstra bonus er Slingprojector programmet, der gør det muligt at streame indhold fra din PC til Slingcatcheren. Med denne kan du f.eks. vise en YouTube video på TV skærmen via Slingcatcheren. Programmet findes både til XP og Vista, også til 64 bit udgaver.

Det behøver ikke nødvendigvis at være video, lyden kan streames, såfremt du f.eks. vælger at streame musik fra Windows Media Player. Bruger du denne funktion f.eks. i forbindelse med en powerpoint, så skal du dog være opmærksom på, at der lidt forsinkelse på, at der sker noget på din egen computer, til at det komme frem via Slingcatcher’en.

Den medfølgende remote til slingcatcher kan programmeres via din eksisterende fjernbetjening, så du kan betjene de mest basale funktioner, som sad du med din fjernbetjening til dit tv.

Konklusion

SlingboxCatcher gør det godt på en række områder. Den er den indeelle partner for din Slingbox, og skuffer ligesom Slingbox’en ikke, når det kommer til ydelse og brugervenlighed. Det er forholdsvis nemt at komme i gang, og med HDMI er der sikret optimale betingelser billedmæssigt.

Kvalitetsmæssigt er den på hjemmenetværket brugbar, som en mulighed for at vise tv fra stuen i sove- eller børneværelset. Det er naturligvis ikke samme kvalitet som ved almindelig forbindelse direkte med kabel, men absolut brugbar. Det er naturligvis værd at bemærke, at kun 1 bruger af gangen kan benyttes sig af signal fra samme Slingbox. Sidder der én og bruger signalet fra Slingbox’en via Slingcatcheren, så har en anden ikke mulighed for at se samtidigt på computeren.

SlingCatcher’en har fortsat mangler på mediesiden med hensyn til understøttelse. Det kunne være fedt, såfremt Slingcatcher’en var en Popcorn Hour boks med tilhørende Slingbox forbindelsesmulighed, men der er ikke helt styr på support af det hele både på netværksharddisk og medieformat siden.

For at samle op. Et glimrende produkt fra Slingmedia, men igen også et produkt, der koster en del. Vi savner trådløst netværk og højere opløsning i streaming i lokalnetværket fra Slingbox’en. Vil du gerne se tv fra din Slingbox uden at skulle bruge din computer, så er her den optimale løsning. Den kan også mere end det, men er dit behov ikke primært Slingbox streaming, findes der bedre alternativer på medieafspiller markedet.

I samme kategori

Back to top button