Samsung BD-C8500

| onsdag 07. jul, 2010 09:00 | opdateret 05. maj, 2013 kl. 21:13 | 4 Kommentarer

Et af de store mærker på markedet, Samsung, er ude med en kombineret Blu-ray / harddiskoptager med DVB-C / DVB-T tuner. DIGITALT.TV har lånt den største model BD-C8500, der er udrustet med 500 GB harddisk. Vi tester i denne artikel om Samsungs bud lever op til forventningerne, og hvad du får for de godt 4000 kr. produktet koster.

[singlepic id=379 w=550 h=142 float=center]
[singlepic id=395 float=center]

 

Samsungs Blu-ray / harddiskoptager model kommer i 2 varianter. BD-C8200 og BD-C8500. Eneste forskel på de to er størrelsen på den indbyggede harddisk, der er henholdsvis 250 og 500 GB.  Du får altså muligheden for at spille Blu-ray og optage tv fra enten dit kabel-tv eller almindelig antenne. Men det er også det. Du får ikke muligheden for at optage og arkivere indhold på Blu-ray, og du har heller ikke muligheden for at optage indhold fra andre signalkilder end den indbyggede tuner bregnet til digitalt kabel eller antenne-tv.

Samsung BD-C8500 Design og tilslutninger

[singlepic id=388 w=550 h=364 float=center]

 

BD-C8500 er forholdsvis bred (43,0 x 5,5 x 30,0 cm) med Blu-ray afspiller i den ene side og harddisk i den anden. Boksen er i en flot sort finish, og der er kælet for det visuelle med blåt pulserende lys i toppen, der giver et eksklusivt look. Knapperne på fronten er blot trykfølsomme områder på frontpanelet, igen en flot detalje, mens USB og mulighed for CAM til dekodning af kodede kanaler er gemt bag frontklappen til højre. Jeg har testet med Boxer cam og kort, og det virker. Stofa og YouSee's ukodede kanaler burde virke uden problemer og de kodede skulle også virke uden problemer, såfremt du investerer i et passende cam.

For dem der gerne mere permanent vil have en USB enhed koblet til, så er det lidt upraktisk at boksens eneste USB sidder på fronten, eftersom frontpanelet så ikke kan lukkes. På fronten er der et alphanumerisk display. Dette kan slukkes helt i standby via menuen.

[singlepic id=370 w=550 h=87 float=center]

På bagsiden finder vi:

 • Tuner indgang og gennemsløfning
 • Ethernet tilslutning
 • HDMI udgang
 • Component video udgang
 • Composite video udgang
 • Analog lydudgang
 • Digital optisk lydudgang

Altså intet scartstik. Composite og Component videoudgangene skulle være med kopibeskyttelse aktiveret. Men jeg havde ikke problemer med at hente component video ud på min Hauppauge HD PVR, som formentlig ikke har kopibeskyttelsesbegrænsning. Men indholdet er altså i høj grad beskyttet på denne boks, hvor det heller ikke er muligt at hente indhold ud fra den indbyggede harddisk.

Udover kabelnetværk er der også indbygget trådløst netværksforbindelse i produktet og det virker fint. 

Samsung BD-C8500 installation

Installationen af Samsung BD-C8500 sker ganske simpelt. Sprog, ur og kanaler skal naturligvis sættes op.

[singlepic id=374 w=550 h=364 float=center]

 

Der er tale om et produkt med 1 tuner. Denne kan dog som tidligere nævnt både anvendes af dig, der har kabel-tv signal, eller dig der har signal fra en almindelig tv-antenne. Du vælger blot, hvad der skal søges efter i installationen.

Er du på YouSee kabel-tv, så kan du indtaste netværksnummer, mens du hos Stofa kan indtaste – Frekvens: 346 MHz, – Netværsks-ID: 0, – Modifikation: 64 QAM, – Symbol rate: 6900 KS. Så finder den lynhurtigt de tilgængelige kanaler. En auto søgning på almindelig antenne fandt både de ukodede og Boxer TV kanalerne.

[singlepic id=372 w=550 h=364 float=center]

 

I forbindelse med lagringen af kanaler, støder man på første forhindring, for kanalerne gemmes i en uredigerbar rækkefølge. På trods af muligheden for at ændre på rækkefølgen ellers nævnes i manualen, så er det i praksis ikke muligt. Om det bliver rettet i en senere software opdatering må tiden vise, men det er irriterende. Der er mulighed for at lave op til 4 favoritlister, men rækkefølgen af disse er også givet på forhånd, eftersom disse vises ud fra placeringen i hovedlisten, uden mulighed for selv at rette. Det er en uforståelig begrænsning, at Samsung ikke leverer den mulighed.

Opløsningen på HDMI udgangen kan indstilles op til 1080p, som naturligvis også er optimal for Blu-ray afspilning.

Samsung BD-C8500 dagligt brug

Egentlig havde jeg sat forventningerne omkring brugervenlighed rimeligt højt. Installationen er ganske ok og enkel, menuerne er flotte og fejler som sådan ikke noget. Dog er enkelte menupunkter oversat noget sjovt. F.eks. har EPG Guiden fået titlen "Vejledning" i menuen. 

[singlepic id=371 w=550 h=364 float=center]

Zappetiden mellem kanaler er hurtig, og billedkvaliteten er helt i top. Men herefter så bliver man nok lidt skuffet, når man bruger produktet til dagligt.

[singlepic id=384 w=550 h=364 float=center]

 

Udover det tidligere nævnte problem med kanalrækkefølgen, der er låst, så rummer dette produkt fra Samsung et mere væsentligt problem. Og vi kan lige så godt tage det med det samme. Når der optages, så er den stort set låst, og du kan ikke foretage dig andet. Det er ok, at der er tale om en single tuner produkt, så man ikke kan se en anden kanal, end den man optage. Dog er det set muligt på langt billigere singletuner produkter, at man kan se kanaler, der udsendes på samme frekvens, som den der optages fra, men altså ikke på denne model fra Samsung. Men med sin pris og både netværks, usb og andre muligheder, så skulle man tro, at man kunne se indhold fra disse kilder, mens der optages. Men her melder Samsung også pas, med beskeden om at man ikke kan gøre det uden at afbryde optagelsen. 

Desuden skal man gøres godt og grundigt opmærksom på, at der optages på skærmen med et ikon, der så vidt jeg kan se slet ikke kan fjernes. Så optager man, så gider man nok ikke se samtidigt på signalet fra Samsung BD-C8500. Man kan ikke engang optage og afspille Blu-ray samtidigt. Her vender jeg altså tommelfingeren nedaf.

Skal vi finde lidt positivt, så må det blive tekst-tv delen, der er uden ventetid, Men flersider har en besynderlig betjeningsmåde, hvor man skal taste fire cifre ind for at få en underside vist.

[singlepic id=391 w=550 h=364 float=center]

YouTube delen og de øvrige tjenester, såsom Google maps, fungerer egentligt ganske fint.

[singlepic id=376 w=550 h=364 float=center]

Der er netværksadgang via DLNA med god understøttelse af formater. Men igen skal du altså ikke regne med at kunne bruge dem, mens du optager…

[singlepic id=377 w=550 h=364 float=center]

Omkring EPG delen så er der udelukkende mulighed for tidslinievisning for alle kanaler. Det er ikke specielt overskueligt, og man savner i den grad muligheden for at se enkelt kanaler på en overskuelig liste. En uvisse årsager, så tilbyder Samsung BD-C8500 udelukkende billede samtidigt, mens befinder sig i guiden, når der ses DVB-T signaler. Ved DVB-C som signalkilde, så er der intet billede men blot en cirkelanimation.

Samsung BD-C8500 PVR

[singlepic id=386 w=550 h=364 float=center]

 

Med sin 500 GB store harddisk er der god plads til optagelser. Programmeringen af optagelser sker manuelt via knappen på fjernbetjeningen eller via EPG'en, der som tidligere nævnt ikke er så overskuelig, som den kunne være. Man kan umiddelbart tro, at det er eneste mulighed, for timeroptagelse med manuelle indstillinger er godt gemt af vejen under kanalindstillingerne i menuen. 

[singlepic id=383 w=550 h=364 float=center]

 

Vil man gerne arkivere noget permanent, skal man ikke satse på at kunne hente optagelserne ud af boksen igen. Det tillader Samsung ikke, ikke engang i kodet form, så man f.eks. kun kan afspille det på den boks, hvor det blev optaget. Ifølge rapporter så skulle boksens signaler via composite og component være med kopibeskyttelsessignal. Om man er ramt af dette ved ønsket om at overspille indhold manuelt til andre kilder, afhænger af om det produkt man vil overspille til "lytter til " kopibeskyttelsen. Jeg kunne godt optage fra component via en Hauppauge HD PVR boks og PC.

Også i PVR delen er der irritationsmomenter. Når man ser en optagelse, før den er helt færdig med at optage, får man, når optagelsen stopper, meddelelsen: "Optagelsen er klar til afspilning" og så stopper den afspilningen. Det er ikke det, man ville forvente. Er man i gang med at afspille en Blu-ray og en optagelse skal til at starte, kommer meddelelsen: "Skift til optagelse om 5 min? OK/Afbryd". Svarer man nej, så fortsætter Blu-Ray afspilningen og Timer optagelsen starter ikke.

Samsung BD-C8500 Konklusion

Samsung BD-C8500 ser på ydersiden ud til at være et kvalitetsprodukt. Installationen går da også fint, og produktet inkluderer da også en fin implementation af webbaserede tjenester som Google maps, Youtube osv. Men nu hedder sitet her digitalt.tv og produktet sælges som en kombineret Blu-ray og harddisk optager med digital tuner. Derfor er det væsentlige også funktionerne og brugervenligheden af disse. Her synes jeg desværre at Samsungs produkt kommer til kort. Der er for mange begræsninger, og man udnytter ikke de fulde potentiale af, hvad man burde kunne formå fra en stor producent som Samsung.

Grundfunktionerne er i orden og er begrænsningerne, som beskrevet i denne anmeldelse, til at leve med for dig, så rummer Samsung da et alternativ for dem, der gerne vil have et kombiprodukt med Blu-ray/DVD/CD afspiller og tv-tuner harddiskoptager i en boks. 

Flot finish og visuelt design
Velfungerende implementation af webtjenester såsom YouTube og Google maps
God billedkvalitet

Boksen er låst når der optages
EPG ikke så overskuelig
Brugervenlighed i betjeningen og funktioner kunne være bedre 

>> Sammenlign priser på Samsung DB-C8500

Samsung BD-C8500 Alle billeder

[nggallery id=46]

Samsung BD-C8500 Specifikationer
 • Blu-ray afspiller Profile 2.0
 • HDTV optagelse
 • 250 GB HDD (C8200) – 500GB HDD (C8500)
 • CI +, CI-slot til CA modul (Yousee, Stofa, Boxer), Licotronic skriver Conax(!), og så dur den ikke til Boxer!  BD-Java
 • Bonus View
 • Full Screen
 • InternetTV
 • CD ripning
 • Understøttede Afspilningsformater: HDD, Blu-ray video, BD-R/RE, DVD-Video, DVD, DVD ± R, DVD ± RW Video Mode, Audio CD, CD, CD-R, CD-RW, USB-medie
 • Videoformater: MPEG-2, H.264, VC-1, AVCHD, DivX-HD, MKV, MP4, WMV9, 3GPP, HD-JPEG,
 • Video opløsning: 1920 x 1080p, 1920 x 1080i , 1280 x 720p, 720 x 480p (720 x 576p), 720 x 480i (720 x 576i ), 1080p upscaling
 • Audio formater: Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS , DTS / HD High Resolution Audio, DTS /* */ -HD Master Audio, LPCM, AAC , MP3 , WMA , AMR, QCELP
 • Allshare (DLNA )
 • AMG Data Musik
 • Digital Content Management
 • Strømforbrug: 40 W / (standby) 1 Watt
Del på:

Tags: , , , , , , , ,

Gemt under:: Arkiverede Tests

Kommentarer (4)

 1. ah siger:

  Jeg har også BD-C8500.
  Man kan da sagtens se en anden kanal samtidig med at man optager – man skal bare vælge kanalen på sit TV.

  Jeg er træt af at jeg ofte ikke får slutningen med på de udsendelser jeg optager. Er udsendelsen programsat til 45 min fra start til næste programstart optager den i 45 min og 59 sek og da der ofte er et par min’s forsinkelse får jeg ikke slutningen. Kan der gøres noget ved det?

  En anden underlig ting er at underteksterne på TV 2-udsendelser forsvinder når udsendelsen optages.

 2. madsbangjensen siger:

  Jeg har lige pakket min samsung ud – og er forholdsvis positiv – interfacet er svært, men da jeg endelig fandt frem til optagefunktionen havde jeg også lært alt det andet at kende.

  Jeg har bare lidt problemer med en ting – CI-kortet – jeg vil gerne kunne se tv direkte på fjernsynet mens optageren kører – men såvidt jeg ind til videre har fundet ud af kræver det to CommonInterface kort – eller er der en smartere måde?

  Jeg vil også gerne kunne modtage en analog kanal (jeg bor i Grønland) og det ser ikke ud til at den registrerer analoge kanaler overhovedet…

 3. Karin siger:

  I skriver at boksen er låst når der optages, vil det sige at man ikke kan høre en cd imens der optages?

  Og kun én tuner, vil det sige at man ikke kan se en anden kanal på tv, end den der optages?

  Hvis ovenstående er korrekt, så tror jeg ikke at jeg vil investere i denne maskine.

  El-giganten siger at der kommer nyt fra Sony og Philips til foråret, ved I om det er korrekt?

  På forhånd tak for besvarelse.

 4. frh siger:

  Hej
  Er der nogen der har erfaring med BD-C8200/8500 på Yousee.
  Vises alle analoge, digitale og HD kanaler uden brug af kort?
  Flemming

Skriv et svar