[responsive_menu_pro]

Optag Boxer TV – På fladskærm eller tv-boks

| mandag 07. jan, 2019 12:00 | opdateret 07. jan, 2019 kl. 13:48 | 7 Kommentarer

Optag Boxer TV

Det at optage tv er ikke så aktuelt, som det har været, med flere og flere streamingtjenester og online arkiver f.eks. fra DR TV og TV 2 Play. Boxer TV har selv faktisk helt droppet tv-bokse med optagelsesmulighed.

Hører du til blandt dem, der fortsat godt kan lide muligheden for at optage TV, og har du Boxer som din tv-udbyder, så gennemgår vi i denne artikel mulighederne. Opdateret primo 2019.

Optag Boxer TV – muligheder

Der er flere forskellige muligheder at optage Boxer TV på. Lad os kort gennemgå dem herunder.

 • Fladskærm eller TV boks med en enkelt tuner og plads til Boxer kortlæser modul
  Du kan se en live kanal eller optage det du ser, men ikke se et program og optage noget andet i mens.
 • Fladskærm eller TV boks med 2 tunere og plads til et Boxer kortlæser modul
  Du kan se en ukodet kanal (DR kanalerne) og optage en kodet tv-kanal, der kræver kortlæsermodul eller omvendt. F.eks. Se DR1 og optag TV 2.
 • Fladskærm eller TV boks med 2 tunere og plads til to Boxer kortlæser moduler
  Du kan se valgfri kanal og optage en anden valgfri kanal samtidigt.
 • Boxer TV Twin Tuner PVR boks med indbygget kortlæser
  Du kan se én kanal og optage en anden samtidigt med et enkelt Boxer kort, uden at du skal have Boxer kortlæsermoduler. Desværre produceres disse ikke længere.

Hvad du vælger afhænger altså af dine behov.

Optag Boxer TV i praksis

Boxer TV og Boxer TV Boks ekstra kort

De fleste fladskærme har en enkelt tv-tuner og indbygget plads til et kortlæser modul. Du kan her så optage en kodet Boxer TV kanal, men ikke se noget andet samtidigt.

Der findes fladskærme med Twin Tuner og plads til et enkelt kortlæser modul. Her kan du så se f.eks. DR1 mens du optager fra TV 2. Men du kan ikke optage TV 2 og se f.eks. TV3  samtidigt. Begge disse kanaler er kodede og kræver kortlæsermodul, men det ene kortlæsermodul kan ikke afkode to ting samtidigt.

Panasonic er efterhånden eneste producent med fladskærmsmodeller med både dobbelt tv-tuner og plads til to kortlæser moduler. Visse Loewe TV modeller skulle også have dette. Med to Boxer kortlæser moduler med Boxer kort, kan du her altså både se eksempelvis TV 2, mens du optager fra eksempelvis TV3.

Boxer TV kortlæser modul der kan afkode to ting samtidigt?

Der findes et nyere Boxer TV modul, der ser ud som ovenstående. Dette angives at kunne afkode to ting på samme tid, men vores praksistest har vist, at det kun virker på kanaler, der udsendes på samme Mux (Frekvens), og selv dette virker ikke på en del udstyr.

De mest optimale tv-bokse til at optage Boxer TV er udgået

 

Boxer HDTV DVB-T2 bokseDIGITALT.TV har testet de tv-bokse som har indbygget Boxer TV kortlæser og mulighed for at optage et og se noget andet samtidigt. Det var SagemCom RT95 og Humax BXR-HD+2. Disse bokse produceres dog desværre ikke længere og kan derfor kun fås på brugtmarkedet.

Panasonic DMR-UBC86EN Test

Udover disse, så er der harddiskoptageren Panasonic DMR-UBC86, som vi har testet. Du kan læse testen her. Denne kan anvendes til at optage Boxer TV med Twin tuner mulighed. Panasonic DMR-UBC86 kan fortsat købes, omend den ikke er billig. Tjek Pricerunner.dk for dagspriser

DM920 boxer kortPå tv-boks fronten er det småt med muligheder. De Dreambox, VU+ og Technisat bokse med DVB-T2 twin tuner, vi har testet, har vi ikke kunnet få til at virke optimalt med Boxer TV kortlæsermodul, i forhold til at udnytte twin tuner delen.

Del på:

Gemt under:: Antenne-TV udstyr

7
Kommentarer

Please Login to comment
5 Kommentar tråde
2 Tråd svar
1 Følgere
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Kommentar forfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Giv mig besked
kram5610

Mine Loewe TV har også alle twin tunere og 2 x CI+ Slots… Fungerer rigtig godt.

skabo

Jeg bruger en Samsung BD F8500N, og de findes stadigvæk bare i en nyere udgave. De er med twin tuner, med 1 kortlæser. D.v.s. den kan optage en kodet kanal og 1 ukodet samtidig.
Den nye model hedder 8900 nu. Fungerer perfekt, og koster undet 2000, kr

glkirkevej11

Alle de bokse, både med og uden kortlæsere som jeg har haft, har kunnet optage én kanal og vise en anden – på samme mux. Jeg har pt 2 Humax hvor jeg under optagelse kan se hvilke andre kanaler jeg kan se, ved at trykke kanallisten frem, så er dem jeg kan se fremhævet.

Vi bruger en Dreambox DM920 med 2 x cam og 2 x twin T2 tuner. Vi har kun DR og TV2 kanaler. Vi kan optage næsten alle kanaler på en gang. Dog kun 2 TV2 kanaler samtidig. Den køre med et Merlin image. Der har ikke være problemer med den. Det er den mest stabile box vi har prøvet inklusiv Boxers engen Box.

glkirkevej11

Boxer har jo mest kørt med Sagemcom bokse – og mage til lort har jeg aldrig prøvet. Tre – fire gange om måneden skal hovedafbryderen tages på dem. De fryser på kanalen når du slukker – bliver ved med at vise kanalnummer når du slukker, kun en løsning – tag strømmen. De gamle flade mpeg4 bokse tiltede i menuerne.

Ronson

Kunne aldrig nogensinde så meget som overveje at have et tv-abonnement hvor jeg ikke kunne gøre med optagelserne som jeg vil. Godt waoo stadig har en masse ukodede kanaler på IPTV. Den dag de forsvinder er jeg nødt til at finde andre græsgange.