Panasonic lancerer Ultra HD blu-ray recorder også med DVB-T2

| torsdag 16. feb, 2017 21:35 | opdateret 05. apr, 2017 kl. 10:53 | 10 Kommentarer

Panasonic DRM UBS90 DRM UB90Panasonic har i flere år haft blu-ray harddisk optagere på markedet, indtil videre har de været uden DVB-T2, men det ændres der på nu. Der er nemlig to modeller på vej i hvert fald på det tyske marked.

Modellerne hedder  DMR-UBC90 og  DMR-UBC80 til kabel-tv/antenne-tv også DVB-T2. Samt DMR-UBS90 og  DMR-UBS80 til satellit-tv.

UBC/UBS90 har 3 tunere mod 2 tunere på UBC80. Der er indbygget 2 TB harddisk, med mulighed også for at tilslutte en ekstern USB harddisk.

Modellerne kan optage Ultra HD signaler samt afspille Ultra HD blu-ray skiver. Også Netflix i Ultra HD skulle understøttes.

Naturligvis er medieafspilning af video og fotos samt lydfiler som WAV, FLAC, MP3, AAC und WMA, DSD (5.6 MHz/2.8 MHz) og ALAC understøttet. Ligesom er der også fortsat kan streames fra recorderen til mobile enheder.

Pris og tilgængelighed

Tyske priser er €999 for UBC90 modellen, altså omkring 7500,- danske, mens UBC80 koster €849. Begge modeller skulle blive lanceret i Tyskland til april.

Panasonic Nordic oplyser overfor DIGITALT.TV at der kommer en variant til det nordiske marked til efteråret. Modelnavnet på denne ligger endnu ikke fast.

Tysk YouTube video

Video Thumbnail

Neue 4K Blu-ray Recorder von Panasonic (UBC90, UBS90, UBC80, UBS80)

Del på:

Tags:

Gemt under:: Branche-Nyt, Antenne-TV udstyr, Kabel-TV udstyr

Kommentarer (10)

 1. C. Johansen siger:

  Modellerne til kabel og antenne hedder DMR-UBC90 og DMR-UBC80 – ikke DMR-UB90 og  DMR-UB80.

 2. Bo Kjærgaard siger:

  Har tilføjet info fra Panasonic i i forhold til lancering i de nordiske lande. En nordisk model kommer til efteråret.

 3. C. Johansen siger:

  Kan man på nuværende tidspunkt sige noget om muligheder/begrænsninger for at optage tv, der bliver streamet?
  Hvor afhængig bliver man af diverse apps.?

  • Per M siger:

   Med den DMR-BCT950EG det åbenbart drejer sig om, så er det alligevel en maskine der allerede kan anses som være forældet.
   Det er jo en maskine beregnet til det Tyske marked, et sted der er skiftet over til at anvende T2 og H265 som codec på det.
   Der lever maskinen slet ikke op til med dens kun alm. T tuner og H264 understyttelse alligevel.

   “ikke sat op til at modtage danske kanaler”, det kan lede over i, at køber ikke kunne finde Yousee, Stofa eller nogen anden Dansk kabel-tv udbyder i oversigten der dukker op over kabel-tv udbydere.
   Men man har altså også mugligheden for at foretage manuel scanning efter kanaler, hvor man så bare scanner hele frekvensbådet igennem efter kanaler.
   Det kan jeg eks. med mit Panasonic TV og jeg tvivler på at det er anderledes med deres Blu-ray optagere.

   “Desværre har producenten valgt at indbygge et nyt software, som udelukkende har til formål at forhindre at andre EU lande kan købe dette produkt, til tyske priser.”
   Det her lyder lidt for underligt, for det er så Geo-blocking, hvilket egentlig kun kan lade sig gøre hvis maskinen er koplet op til internettet.
   Det vil afskære en masse fra at have mugligheden at købe produkterne, der slet ikke har nogen ambitioner om at kople dem op til internettet og anvende de apps der også findes i apparaterne.
   Det vil bare få dem til at rende over til konkurenterne og købe deres produkter i stedet for.

   • C. Johansen siger:

    Situationen er tilsyneladende den, at en mand i københavnsområdet har købt en DMR-BCT950EG hos Alternate. Den recorder blev sendt retur, fordi den ikke kunne bruges i DK. Det er også det, som Alternate svarer. Alternate beklager, men beklager sig faktisk også over, at producenten ikke har oplyst, at der er gennemført ændringer. Det er bestemt ikke mit indtryk, at tilbageleveringen skyldes, at man ikke kunne finde ud af at lave en kanalsøgning.
    Men hvad er det så, der er ændret? Jeg er bestemt ikke sikker, men hvis man nærlæser de tekniske data for tuneren, opdager man alligevel noget. Tidligere kunne en DMR-BCT950EG søge på frekvenserne:
    VHF: 5-12 UHF: 21-69 CATV: S1-S20?M1-U10?7 MHz Band D051-D073 D113-D858
    Sådan er det ikke længere! Nu er de nye data:
    VHF: 5-12 UHF: 21-69.
    Men de 2 frekvensområder indeholder ikke 450 MHz, der skal bruges som startfrekvens hos You-See.
    Så kan man ikke undgå at komme med en række spørgsmål: Er det en ændring, der er gennemført, for at flytte salget fra Tyskland ud i de respektive lande. Det er jo det, som Alternate hævder. Det er ikke helt utænkeligt, for der har tidligere været forlydender om, at Panasonic i Tyskland har opfordret tyske forhandlere til at holde igen med salget til fx Danmark. Vi skal da handle hos Panasonic i Danmark!
    Et andet spørgsmål er, hvilket omfang dette har. Tilsyneladende alle BCT-modeller på Panasonics tyske site.
    Kigger man på Panasonics hjemmeside fra Schweiz, opdager man, at de nyeste modeller er vist her. Og de har frekvenserne VHF: 5-12 UHF: 21-69 CATV: S1-S20?M1-U10?7 MHz Band D051-D073 D113-D858. Men til gengæld er der ingen forskel på de ældre modeller, som også var på det tyske site. Her er det igen kun VHF: 5-12 UHF: 21-69.
    Jeg kan ikke sige mig fri for, at jeg har en mistanke om, at Panasonic vil prøve at tvinge kunderne til at købe apparaterne i de lande, hvor de bor. Men kan man kalde dette en teknisk handelshindring i strid med EU?
    Hvis man i Tyskland kun bruger VHF: 5-12 UHF: 21-69 til kabel-tv, er det måske ok. Men i alle tilfælde bliver vi vel desværre nødt til at være ekstra opmærksomme fremover, hvis vi vil købe elektronik i udlandet.

Skriv et svar

Privacy Preference Center