Lyd og andet tilbehør

One For All Xsight Touch

Produktanmeldelse af One For All Xsight

Du kender det måske – antallet af fjernbetjeninger hober sig op og snart er der flere fjenbetjeninger end bordplads på sofabordet. Universal fjernbetjeninger har eksisteret i en række år, men de bliver mere og mere avanceret og tilbyde flere muligheder end tidligere.

DIGITALT.TV kigger i denne test nærmere på Xsight Touch fjernbetjening fra producenten One For All og forsøger at erstatte 6 fjernbetjeninger med 1.

Fakta

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Producent: One For All
Produkt: Xsight Touch
Distributør: Fovitech www.fovitech.dk
Pris: Vejledende udsalgspris 1699 kr.
Størrelse: Højde omkring 21 cm, bredde 5,5 cm

Udpakning

 Xsight kommer i en fint pakket æske, der er lige til at åbne op og pakke ud. Med i pakken er der udover fjernbetjeningen:

 

– En ladestation

– Et batteri (Lithium Ion)

– CD-Rom med dansk manual i PDF format

– USB kabel

– Strøm adapter

– Quick start guide

 

Installation og opsætning

Efter det medfølgende batteri er sat i, skal det oplades i ladestationen i 4 timer for at være fuldt opladet. For almindelig opsætning kan man følge vejledningen på LCD skærmen på fjernbetjeningen. Først angives ønsket sprog, her er dansk ikke en mulighed, man må nøjes med engelsk. Der er understøttelse for rigtig mange produkter. One For All benytter sig af den vel nok mest anerkendte fjernbetjeningskodedatabase. Skulle den ikke kende ens fjernbetjening, er der mulighed for at lære koder fra eksisterende fjernbetjeninger.

Det kan anbefales at lave sin opsætning på ens computer og USB kabel. Her kan man mere overskueligt opsætte den og også tilgå mere avancerede muligheder. Det kræver dog en Windows PC med .Net 3.0 Framework og en Internet forbindelse.   Efter programmet er installeret fra den medfølgende CD-Rom, skal man oprette en konto og foretage sin opsætning via One For All’s web setup.

Daglig brug

Fjernbetjeningen er forholdsvis stor men ligger ok i hånden. Den er i toppen udrustet med en trykfølsom LCD skærm. Her kan man vælge mellem de apparater, man vil styre og også selv oprette knapper til disse apparater. Skal man sætte en finger noget, så må det være at nogle af knapperne herunder tal-knapperne er noget små og plastikagtige. Generelt kunne finishen godt have været lidt bedre når vi taler om en remote til 1500 kr. For mig personligt havde jeg også foretrukket Play knappen fremfor pause i centrum i PVR knappe-området. Vi har også været ude for et par gange at remoten synes at gå i baglås, der kun afhjælpes ved at tage batteriet ud og sætte det i igen.ONE FOR ALL Xsight sender ikke kun i infrarød (IR) men også radiofrekvens (RF). Det betyder, at den er kompatibel med XSight RF XTender, der kan fås særskilt. Hermed kan du betjene dine apparater, også selvom de står i et lukket skab.

Der er ur i displayet på skærmen på fjernbetjeningen. Man kan vælge mellem flere forskellige lyde ved tryk på skærmen, eller man kan helt slå dem fra. Du kan via settings også opsætte at volume tasterne f.eks. for dit tv virker uanset valgt device. Dog kan man også undtage enkelte produkter fra dette, f.eks. ens forstærker. En smart feature.

Favorites

En smart feature er muligheden for at få kanallogoer ind over sine kanalfavoritter.  Favorites fungerer ved at fjernbetjeningen sender tal-koden for en given kanal. Du arrangerer og sætter det op via Internetsiden hos One For All. Der er nogle danske kanal logoer i databasen hos One For All, og der skulle ifølge One For All være flere på vej i de kommende måneder. DIGITALT.TV har fremsendt One For All en liste over de mest anvendte logoer i Danmark.  Der er mulighed for op til 72 kanaler i favorites.

Activities

En“Activity” er en speciel modus, som din fjernbetjening kan indstilles i, hvor grupper af taster kan gælde for forskellige apparater for at passe til, hvad du laver i dette øjeblik. Hvis du for eksempel opretter en Activity, der hedder se DVD “Watch DVD”, kan du indstille transporttasterne (Play, Stop etc.) for at betjene din DVD-afspiller, mens lydstyrketasterne regulerer din Surround Sound forstærker. Når du har opsat din aktivitet, bliver den vist som en tast på din berøringsskærm. Når du trykker på denne tast, samt ændrer funktionen af tasterne, sender fjernbetjeningen en serie kommandoer til dine AVapparater for at sikre, at de er i den rigtige tilstand for din aktivitet. For eksempel tænde for fjernsynet, DVD afspilleren og Surround forstærkeren, og derefter vælge korrekt input på fjernsyn og forstærker, således at det rigtige billede og den rigtige lyd ses og høres.

Devices

Tasten Devices giver direkte adgang til alle de apparater, som fjernbetjeningen er sat op til at betjene. Når der trykkes på tasten, ser man en liste med apparater, der kan betjenes (f.eks. TV, Sat, forstærker etc.). Når du vælger et apparat, sættes fjernbetjeningen i korrekt modus for at betjene det valgte apparat. Vælger du TV, opfører fjernbetjeningen ligesom din oprindelige fjernbetjening til dit fjernsyn gjorde. På skærmen vises også nogle taster, som gælder for det pågældende apparat. Apparater kan opsættes ved at bruge fjernbetjeningen via Apparat Setup eller Læring, eller ved at bruge din PC.

På slide området på fjernbetjeningen kan du bladre mellem flere sider på LCD skærmen. Den kræver lidt tilvænning, og skal gøres rigtigt for at det virker.

 

Det er nogle gange mange tastetryk, der skal til for at finde det ønskede menupunkt. Til Viasat HD PVR boksen lavede vi en makro til at gå direkte til favoritkanallisten. Vi oprettede en makro og gemte den som en knap på LCD skærmen.

Konklusion

One For All’s Xsight Touch er godt bud på en god universal fjernbetjening. Er man villig til at betale omkring 1500 kr. så får man en fjernbetjening, der kan rydde godt og grundigt op i de mange, man måtte have liggende på sofabordet. Der er god support for mange apparater og mulighed for at lære fjernbetjeningskoder fra eksisterende fjernbetjeninger. Skal man sætte en finger på noget, så kunne nogle af knapperne være større og i gummi frem for plastik. Enkelte gange har remoten låst sig og krævet at batteriet blev taget ud og sat i igen.Man skal for at få fuldt udbytte af fjernbetjeningen have mulighed for at tilslutte den til en Windows XP/Vista computer med Internet forbindelse.  Der er en række muligheder i at optimere og lette arbejdsgangene f.eks. ved at tænde og indstille både forstærker, tv og dvd-afspiller med makroer når man skal til at se en film på DVD.Den trykfølsomme LCD skærm giver nogle individualiseringsmuligheder og mulighed for en flot grafisk måde at vælge kanal på. Vi håber One For All vil fortsætte med at udvikle og opdatere fjernbetjeningen løbende fremover f.eks. med flere danske kanallogoer.

 

 

I samme kategori

Back to top button