MånedsguidesPrime Video

Nyt på Prime Video i september 2023

-Se hele tre nyere danske film med ny Nordisk Film aftale

Så er det blevet tid til at kigge på Prime Video’s premiere i september 2023. Denne måned er startskuddet for den nye filmaftale mellem Prime Video og Nordisk Film. Aftalen løber tre år frem og i september får du de første danske film fra aftalen.

I september kan du se både Meter i Sekundet, Jomfruer fra rummet og Kysset på Prime Video. Du får også premiere på sæson 2 af The Wheel of Time og meget mere.

Du kan bestille Prime Video her og der er 7 dages gratis prøveperiode.

Filtrér oversigten

fredag 1. september
Wheel of Time Sæson 2 | Hovedtrailer | Prime Video Danmark
1 sep 2023
09:02

The Wheel of Time – Sæson 2

Serie | Action Adventure | Ny Sæson | Ugentlige afsnit | 7.1 | 2021–
Læs omtale

The Wheel of Time – Sæson 2 af den anmelderroste fantasy-serie, baseret på Robert Jordans bestsellerromaner, får premiere den 1. september. Det melder Prime Video.

Mere om The Wheel of Time

Baseret på Robert Jordans bestseller fantasyserie lærer en ydmyg bondedreng, Rand al’Thor (Josha Stradowski, Gran Turismo), at han er The Dragon Reborn – en farlig historisk figur, der er bestemt til at redde verden… eller ødelægge den.

En hær af magtfulde troldkvinder, der desperat forsøger at beskytte ham mod The Dark One, må tage kampen op med hans voksende magt og den tiltagende galskab. Tidens hjul drejer, og det sidste slag nærmer sig. Selv om Rand troede, at han havde udslettet The Dark One, er ondskaben ikke forsvundet fra verden. I sæson to søger nye og meget gamle trusler efter de unge venner fra Two Rivers, som nu er spredt ud over hele verden. Kvinden, der fandt og vejledte dem, er nu magtesløs og kan ikke hjælpe dem, så de må finde andre kilder til styrke. I hinanden eller i dem selv. I lyset… eller i mørket.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Dansker på rollelisten

I The Wheel of Time medvirker også Rosamund Pike (Gone Girl, I Care a Lot) som Moiraine Damodred, Daniel Henney (Criminal Minds) som Lan Mandragoran. Zoë Robins (Power Rangers Ninja Steel) som Nynaeve al’Meara, Madeleine Madden (Dora and the Lost City of Gold) som Egwene al’Vere, Marcus Rutherford (Obey) som Perrin Aybara, Dónal Finn (Rogue Heroes) som Mat Cauthon, Ceara Coveney (Young Wallander) som Elayne Trakand og danske Maja Simonsen som Chaid.

lørdag 2. september
Meter I Sekundet | Trailer
2 sep 2023
09:03

Meter i Sekundet

Film | Komedie | 2023
Læs omtale

Hella Joofs filmatisering af bestselleren Meter i Sekundet havde dansk biografpremiere den 2. februar 2023. Fra 2. september kan du se den på Prime Video.

Meter i Sekundet er en komedie om at falde til i de korte sætningers land – og om at falde til i sig selv. En hjertevarm og underholdende fortælling om de tilhørsforhold og det fællesskab, man ser tydeligst, når man står udenfor og gerne vil ind.

Meter i Sekundet – det handler den om

Maries liv bliver vendt op og ned, da hun – lettere modvilligt – tager fra København til Velling i Vestjylland, fordi hendes livs kærlighed, Rasmus, har fået job som lærer på en højskole. Mens Rasmus hurtigt suges ind i højskolelivet, er mødet med Velling et kulturchok for Marie, der med sine malplacerede tirader gang på gang oplever, at hun ikke hører til blandt de lokale. Langsomt begynder hun dog at lytte mere, end hun taler, og lærer, at Velling måske alligevel er et sted for hende – og at hun selv har noget at tilbyde det lille samfund med den brevkasse, hun skriver. Meter i Sekundet er en film om at falde til i de korte sætningers land – og om at falde til i sig selv.

De er med i filmen

I den store hovedrolle som Marie, der ufrivilligt flytter med kæresten Rasmus til Vestjyllands Højskole og bliver lokal brevkasseredaktør, kan publikum glæde sig til at møde Sofie Torp. Hun fik sit gennembrud som søsteren i Niels Arden Oplevs drama Ser du månen Daniel fra 2019, og siden har hun også medvirket i bl.a. julekalenderen Julefeber på DR1, som Rose i Afdeling Q-filmen Marco Effekten, i Anders W. Berthelsens romantiske komedie Lykkelige Omstændigheder og senest som Lis i DR’s dramaserie Carmen Curlers. Dem der har hørt METER I SEKUNDET som lydbog vil måske kunne huske, at det faktisk er Sofie Torp, der har indtalt den. Og nu får biografgængere mulighed for at opleve ”hele” Sofie Torp.

I rollen som hendes tålmodige kæreste Rasmus ses Thomas Hwan. Han spillede efterforskeren Alf Ryberg i alle tre sæsoner af Bedrag på DR1 og har også haft markante roller i den Robert-belønnede biografsucces Hvor kragerne vender og tv-serier som Kastanjemanden, Limboland og Fantomforhold.

I andre centrale roller ses bl.a. Lotte Andersen som højskolens forstander, Bodil Jørgensen som dagplejeren Maj-Britt, Bjarne Henriksen som Maj-Britts mand Bent, Anders Agger som sig selv, Maria Rossing som økolæreren Tone, Johanne Louise Schmidt som kørelæreren Mona, Rikke Bilde som keramiklæreren Githa, Christian Tafdrup som Sebastian samt Malaika Berenth Mosendane, Arian Kashef, Jakob Garde, Nina Rask, Aya Grann og Lasse Dein som nogle af eleverne på højskolen.

De står bag

I instruktørstolen sidder Hella Joof, der står bag succeser som En kort en lang, Oh Happy Day, All Inclusive og senest Happy Ending. Foruden Hella Joof tæller det garvede hold bag filmen Jenny Lund Madsen og Ida Maria Rydén, der sammen har skrevet filmmanuskriptet til METER I SEKUNDET samt fotograf Kim Høgh, og production designer Mette Rio.

onsdag 6. september
FC Barcelona A New Era Prime Video
6 sep 2023
09:02

FC Barcelona A New Era

Dokumentar | 7.4 | 2022
Læs omtale

Prime Video and FC Barcelona present ‘F.C. Barcelona: A new era’, a documentary series that discovers the ins and outs of the last two years of the club seen from the perspective of the first team.

fredag 8. september
Sitting in Bars with Cake - Official Trailer | Prime Video
8 sep 2023
09:02

Sitting in Bars with Cake

| Drama Komedie | 2023
Læs omtale

Inspireret af virkelige hændelser følger Sitting in Bars With Cake de to bedste veninder Jane (Yara Shahidi) og Corinne (Odessa A’zion), der navigerer i livet i Los Angeles i tyverne. Corinne, den ultimative ekstroverte, overbeviser sin generte, men ekstremt talentfulde hjemmebager-bedsteveninde Jane om at forpligte sig et år med at bage kager og tage dem med på barer med det mål at møde mennesker og udvikle selvtillid – også kendt som ”cakebarring”. I løbet af deres år med ”cakebarring” får Corinne en livsændrende diagnose, og parret står over for en udfordring, som de skal har oplevet før. Sitting in Bars With Cake er ikke kun en vanvittig tur gennem nogle af L.A.’s mest farverige vandhuller, det er også en rørende hyldest til kvindeligt venskab, identitetsskabelse og det at finde glæde de mest uventede steder.

lørdag 9. september
Jomfruer Fra Rummet | Trailer
9 sep 2023
09:03

Jomfruer fra rummet

Film | Dansk Komedie | 2023
Læs omtale

Jomfruer fra rummet beskrives som en hylende morsom, fantasifuld og anarkistisk ungdomskomedie, der kredser om sex og kærlighed blandt unge gymnasieelever. JOMFRUER FRA RUMMET havde biografpremiere den 9. februar og fra 9. september er den klar på Prime Video.

Filmen er ifølge den spillefilmsdebuterende instruktør Peter Molde-Amelung: “en kæmpe fest af den slags, man ikke vil hjem fra. “

I traileren introduceres publikum for gymnasiedrengene Gustav og Buller, hvor fester, sex og den svære første kærlighed er altopslugende. Men måske møder de deres overmand, da rumvæsnet Allan lander på jorden med en helt særlig mission…

Jomfruer fra rummet – det handler den om

Gymnasietiden er ved at være ovre for den generte Gustav og hans bedste ven Buller. De to outsidere tænker på sex – og taler hele tiden om det. Gustav er håbløst forelsket i populære Barbara, som knap nok er klar over hans eksistens. Men drengenes liv ændres totalt, da et rumvæsen i skikkelse af en flot fyr ved navn Allan pludselig dumper ned fra himlen og flytter ind hos Gustav. Uden at kende til Allans plan om at overtage jorden ved at forplante sig med flest mulige, danner Gustav og Buller et særligt venskab med ham. Det går dog op for både Gustav, Buller og Allan, at sex handler om meget mere end forplantning, og dén sandhed ændrer deres verden for altid.

De medvirker i Jomfruer fra rummet

Nordisk Film Production og Peter Molde-Amelung har til JOMFRUER FRA RUMMET fundet en flok helt nye skuespiltalenter. I hovedrollen som den generte outsider Gustav ses Albert Rosin Harson, der fik sit gennembrud i TV2-julekalenderne Tinkas Juleeventyr og Tinka og Kongespillet, og som i 2020 dansede på hele Danmarks dansegulv i Vild med Dans. Som Gustavs bedste ven Buller ses Milo Campanale, der tidligere har haft roller i spillefilmen Kærlighed for voksne (2022) samt tv-serierne Stikker, Mit 50/50 Liv og Nisser på Netflix.

Tobias Maj Stelzner, Frederikke Sofie Faber og Zelma Lewerissa står i JOMFRUER FRA RUMMET for første gang foran kameraet i en spillefilm. Model og influencer Zelma Lewerissa spiller drømmepigen Barbara, og Tobias Maj Stelzner og Frederikke Sofie Faber får, forklædt som henholdsvis Allan og Fantasy, en opsigtsvækkende debut på det store lærred.

Rundt om Albert Rosin Harson, Milo Campanale, Zelma Lewerissa, Tobias Maj Stelzner og Frederikke Sofie Faber kan publikum også glæde sig til at stifte bekendtskab med Peder Thomas Pedersen og Julie Agnete Vang som Gustavs pinlige forældre samt Lars Hjortshøj, Jesper Ole Feit Andersen, Helle Dolleris og Kasper Stensbirk i øvrige roller.

Holdet bag JOMFRUER FRA RUMMET
Med JOMFRUER FRA RUMMET instruerer Peter Molde-Amelung sin første spillefilm efter, at han tidligere har instrueret tv-serier som TV2s Blå Bog for Evigt og TV2 Zulus SJIT Happens, hvoraf sidstnævnte er skabt og skrevet af filmens erfarne manuskriptforfatter Thomas Glud. Nicolai Lok Hansen er filmens fotograf, og Trine Padmo Olsen er production designer.

fredag 15. september
A Million Miles Away - Official Trailer | Prime Video
15 sep 2023
09:02

A Million Miles Away

Film | Drama Scifi | 2023
Læs omtale

A Million Miles Away er inspireret af den virkelige historie om NASA-flyingeniøren José Hernández og følger ham og hans hengivne familie af stolte migrantlandarbejdere på en årtilang rejse fra en landsby i Michocán, Mexico, til markerne i San Joaquin Valley og til mere end 300 kilometer over jorden i den internationale rumstation. Med den urokkelige støtte fra sine hårdtarbejdende forældre, slægtninge og lærere kulminerer Josés utrættelige drivkraft og beslutsomhed i muligheden for at nå sit tilsyneladende umulige mål. Den anerkendte forfatter og instruktør Alejandra Márquez Abella har skabt en blændende hyldest til hele Hernández-familiens loyalitet og vedholdenhed samt til alle, der tør drømme.

Wilderness | Official Trailer | Prime Video
15 sep 2023
09:02

Wilderness – Sæson 1

Serie | Drama Thriller | Seriepremiere | 2023–
Læs omtale

Jenna Coleman, Oliver Jackson-Cohen, Ashley Benson og Eric Balfour er på rollelisten i en ny britisk originalserie med titlen Wilderness. Den psykologiske thriller serie på 6 afsnit har premiere 15. september på Prime Video.

Wilderness er en forskruet kærlighedshistorie, hvor en drømmeferie og et forventet “happily-ever-after” hurtigt bliver til et sandt mareridt. Serien er baseret på B.E. Jones bog af samme navn.

Handlingen kredser om det britiske par Liv (Jenna Coleman) og Will (Oliver Jackson-Cohen), som ser ud til at have det hele. Et solidt ægteskab. Et glamourøst nyt liv i New York. En gylden fremtid, tegner sig foran dem.

Lige indtil Liv opdager Will’s affære. Hjertesorg efterfølges hurtigt af en anden følelse: raseri. Vi kommer med på den amerikanske roadtrip, Liv har fantaseret om siden hun var lille, fra Monument Valley til Grand Canyon, videre gennem Yosemite, og ender med en hedonistisk weekend i Las Vegas for at blæse støv og sved af. For Will er det en chance for at råde bod på det, for Liv er det et helt andet perspektiv – et landskab, hvor der sker ulykker hele tiden. Det perfekte sted at få hævn.

Undervejs støder parret ind i Wills kollega Cara (Ashley Benson), en ung amerikansk kvinde med en glitrende karriere og en tilbedende kæreste, Garth (Eric Balfour). Livs bedst oplagte planer er ødelagt, og da de fire går på vandretur sammen, finder Cara og Garth sig snart ind i Will og Livs liv på en måde, der vil deres fremtider for altid, lyder det i beskrivelsen fra Prime Video.

fredag 22. september
Cassandro - Official Trailer | Prime Video
22 sep 2023
09:02

Cassandro

Film | Drama | 2023
Læs omtale

Follows the true story of Cassandro, the ”exotico” character created by Saúl Armendáriz, gay amateur wrestler from El Paso who rose to international stardom

lørdag 23. september
SO 121040 po reg medium orig 1633519738162
23 sep 2023
09:03

Here Today

Film | Komedie
Læs omtale

Den erfarne komedieforfatter Charlie Berns, som langsomt men sikkert er ved at miste grebet om virkeligheden, bliver ven med den begavede unge gadesanger Emma Payge. Sammen skaber de et umage venskab, der skaber resonans på tværs af (flere) generationer.

Kysset | Trailer
23 sep 2023
09:03

Kysset

Film | Drama
Læs omtale

Bille Augusts kommende store kærlighedsdrama har titlen Kysset. Filmen har biografpremiere 23. februar og fra 23. september bliver den tilgængelig på Prime Video.

KYSSET er et stort anlagt romantisk drama med Esben Smed og Clara Rosager i hovedrollerne samt Lars Mikkelsen, David Dencik og Rosalinde Mynster i de øvrige bærende roller.

Kysset – det handler den om

Danmark, 1913. Rygterne om en snarlig verdenskrig høres som et ekko op gennem Europa. Anton Abildgaard er en nobel og pligtopfyldende ung mand, hvis højeste prioritet er at afslutte sin officersuddannelse i kavaleriet med ære. Det bliver en skæbnesvanger aften, da han bliver inviteret til bal hos den lokale Baron Løvenskjold. Anton byder intetanende husets smukke datter Edith op til dans, men da det viser sig at hun er lam efter en tragisk rideulykke, rammes den unge løjtnant af skyldfølelse over at have sat pigen i forlegenhed. Han får stor medlidenhed med hende, mens hun forelsker sig brændende i ham. Medynk og stolthed gør dog, at Anton ikke kan være ærlig overfor hende, og i sine forsøg på at gøre det rigtige, graver han sig dybere ned i et uoverskueligt net af løfter og løgne. Imens rykker krigen med faste taktslag tættere på og truer med at besegle Anton og Ediths fælles skæbne for altid…

KYSSET er en både storslået og intim skæbnefortælling om gode mennesker på afveje, et studie i kærlighedens sande væsen og selvopofrelsens kunst. Med første verdenskrig som frygtindgydende bagtæppe foldes en dramatisk og usædvanlig kærlighedshistorie ud, der kredser om spørgsmålet: Kan medlidenhed være ægte kærlighed?

The Continental: fra John Wick-universet | Prime Video Danmark
23 sep 2023
09:03

The Continental: From the World of John Wick

Serie | Action Krimi Thriller | Seriepremiere | 2023
Læs omtale

Prime Video løfter sløret for first look for karaktererne og castet bag den helt nye miniserie The Continental: From the World of John Wick. The Continental: From the world of John Wick vil være tilgængelig for det internationale publikum (uden for USA) på Prime Video i september.

For at fejre First Look forkæler den prisvindende illustrator Yuko Shimizu fans med et helt særligt stykke fankunst. “Jeg er en kæmpe John Wick-fan, så det var en virkelig spændende mulighed da jeg blev kontaktet af Prime Video for at samarbejde på dette projekt. Continental Hotel er så vigtig en del af John Wick-franchisen, så med denne kunst ville jeg virkelig fremvise det som hovedpersonen i historien, som serien gør så glimrende, og give publikum et hint om, hvad der er i vente. Der er fare, der er intriger, og der er drama – alt sammen noget, der venter seerne, når de går igennem The Continentals døre og ser Winstons oprindelseshistorie udfolde sig.” – Yuko, Shimizu, illustrator.

Serien i tre dele vil udforske oprindelsen bag det ikoniske lejemorder-hotel, som er midtpunktet i John Wick-universet. Serien vil blive set gennem øjnene på en ung Winston Scott, der bliver trukket ind i helvede i 1970’ernes New York City for at se en fortid i øjnene, som han ellers troede, han havde lagt bag sig. Winston sætter en dødsensfarlig kurs gennem hotellets mystiske underverden i et rystende forsøg på at indtage det hotel, hvor han til sidst vil indtage sin trone.

Colin Woodell træder i Ian McShanes sko for at spille den unge Winston, mens den nyankomne Ayomide Adegun overtager Charons rolle fra afdøde Lance Reddick. Serien har også Mel Gibson, Mishel Prada, Jeremy Bobb, Ben Robson, Nhung Kate, Jessica Allain og Hubert Point-Du Jour på rollelisten. Fans vil elske The Continental, “for ligesom Wick-filmene er det en vild og sjov tur. Den er unik, den er farverig, den er dristig, den er sonisk, og den har et persongalleri, som du ikke finder i normale film på grund af den verden, vi befinder os i.” Albert Hughes, instruktør og executive producer.

Mere om castet bag

WINSTON SCOTT

Spillet af: Colin Woodell

Hvem er Winston Scott? Winston er flot, klog, kølig og fattet – en klog forretningsmand, der tænker ud af boksen. Efter en traumatisk begivenhed, der bragte ham i lovens søgelys, arbejdede Winston som en succesrig forretningsmand i London, da en underverdensboss fra hans fortid, Cormac, sendte ham ud på en mission for at finde sin fremmede bror, Frankie.

 

Colin Woodell: “The Continental er en forhistorie til John Wick-filmene, og hvis du har noget kendskab til disse film, vil du vide, at dette er en fantastisk introduktion til verdenen. Det er omkring 30 til 40 år før, filmene finder sted. Vi har alle producenterne fra filmene, så vi har dem til at føre tilsyn, og der er en virkelig streng kontinuitet for at ære dem og den stil, de har i dem. Men det vidunderlige er også, at det her er 70’erne, så det bliver stilistisk anderledes.”

 

Kirk Ward, execute producer and co-writer: “Jeg kan huske den dag, vi lavede en kameratest. Albert [Hughes] og jeg kiggede gennem skærmen og tænkte: ‘Den fyr er en filmstjerne’. Og det er de øjne. Når man ser på Ian McShanes øjne, er der denne dybde og sorg – der er en stor historie i de øjne. Det er svært for Colin, for det er store sko at udfylde, ikke? Hvordan fortæller man en historie om en karakter, som vi ikke ved noget om? Men det skulle bare være Colin.”

 

CHARON:

Spilet af: Ayomide Adegun

Hvem er Charon? Da vi møder den unge Charon, er han en betroet assistent for Cormac. I løbet af en række begivenheder vil Charons loyalitet blive testet, og han bliver nødt til at vælge mellem sin beskytter og en potentiel ny familie.

Ayomide Adegun: “Charon voksede op i Nigeria med sin far, og han kommer ikke fra en velhavende baggrund. Han kommer fra en rig nigeriansk kultur, som er baseret på respekt og loyalitet. Jeg tror, at han vælger The High Table for at få et bedre liv. Det er bare søgen efter stabilitet og en bedre livskvalitet – jeg føler, at det altid ligger i baghovedet på ham. Lance Reddicks præstation inspirerede mig helt sikkert. Jeg synes, han var en fantastisk fyr og skuespiller. Jeg har forsøgt at se det fra to perspektiver. Jeg kunne enten se det som et stort pres på mig og bryde sammen under det, eller stole på, at min fortolkning af karakteren vil stemme overens med Lance Reddicks portrættering af Charon.”

Basil Iwanyk, executive producer: “Lance Reddick har efterladt store sko at udfylde. Den karakter var den klassiske karakter, som man opdager i film, hvor han på papiret ikke var en stor person, men i filmen er han en gigantisk person. For meget af det Charon gør, er at reagere og vi ser tingene gennem hans øjne. Han er ikke en snakkesalig karakter. Så vi havde brug for en skuespiller, der kunne udfylde de sko: En, der havde en tilstedeværelse, en værdighed, en ædelhed. En, der er uudgrundelig, så man ikke var sikker på, hvor hans loyalitet lå, eller om han var enig i det, der skete. Og også en, der havde kemi med Winston. For som vi lærte i John Wick 4, var de meget, meget tætte venner. På nogle måder var han nok Winstons eneste ven i verden, og loyaliteten var utrolig dybfølt og følelsesladet.”

CORMAC:

Spillet af: Mel Gibson

Hvem er Cormac? Cormac er en skræmmende kraft, hensynsløs, brutal, men alligevel i stand til at charmere, og han er en af New Yorks hovedmænd, som er den nuværende manager på The Continental Hotel. Cormac har en fortid med Winston og Frankie Scott, og da Frankie stjæler noget af enorm værdi for Cormacs overordnede, trækker Cormac Winston tilbage i den kriminelle underverden. Vi følger Cormac, mens hans desperation stiger, og hans galskab og vrede koger over.

Mel Gibson: “Han er lidt som [Winston og Charons] mentor, eller faktisk mentor eller plageånd, jeg er ikke sikker på, hvad det er. Men han er en ret ondskabsfuld karakter, der er som en faderfigur for dem, og de opfatter ham sådan, når de er unge, men når de vokser og begynder at analysere, hvem han virkelig er, indser de, at han nok ikke er den faderfigur, han foregiver at være. Han er ret egoistisk i sine egne motiver og har udnyttet dem på en dårlig måde, og jeg tror, de er brændt af det, og de vil have hævn. Med rette.”

Basil Iwanyk, executive producer “Det Continental, vi møder i tv-serien, er nok et af de værste Continentals i verden. Det er forfaldent, det er korrupt, det er rodet. Cormac, som leder det, er amoralsk og hævngerrig, og det afspejler næsten New Yorks sjæl, som er ved at kollapse ind i sig selv.”

KD og MAYHEW

Spillet af: Mishel Prada and Jeremy Bobb

KD er kriminalbetjent i NYPD og har ingen tålmodighed med den korruption, der præger styrken. KD er fast besluttet på at afsløre de kriminelle ting, der foregår i byen, og drevet af sin egen personlige dagsorden snubler hun ind i The Continentals verden og står til sidst ansigt til ansigt med et spøgelse fra sin fortid.

Mayhew er også NYPD-detektiv og KD’s overordnede, men der er mere i deres forhold, end øjet ser. Mayhew er gift og har børn, men han har et blødt punkt for KD og advarer hende i tvetydige vendinger om at holde sig væk fra The Continental Hotel. 

Mishel Prada: “KD følger virkelig duften af retfærdighed, følger duften af Frankie, følger duften af det, hun har ledt efter, og det er ikke forretning længere, det begynder at blive personligt. KD er ikke en person, der virkelig følger reglerne. Så når hun får at vide: “Gå ikke ind på [The Continental], det er ikke noget for dig,” er det første, hun gør, at gå derind.”

“Forholdet mellem KD og Mayhew handler om magtdynamik. Disse to mennesker er blevet umyndiggjort af livet, og i hver eneste scene, de er med i, er der konstant en kamp om, hvem der er den bedste. Og jeg tror, at det er en del af det, der får KD til at genvinde magten over sig selv og føle, at hun kan kontrollere noget, for det er virkelig vigtigt for hende, at hun ikke føler, at livet sker for hende, men at hun sker for livet.”

Albert Hughes, instruktør og executive producer, om Mishel som KD: “Mishel Prada er bare noget særligt. Hun var bare så klog i sine valg hver eneste dag. Hun gav karakteren tyngde. Vi befinder os i en fantasiverden af eskapisme, og hun giver den bund. Man har brug for denne slags blanding af smage. Og jeg synes faktisk, at hun er seriens hjerte og sjæl. Hun er virkelig pulsen på, hvad historien virkelig handler om, men det må du holde øje med i afsnit to og tre for at finde ud af.”

 

FRANKIE og YEN

Spillet af: Ben Robson og  Nhung Kate

Hvem er Frankie? Frankie er Winstons storebror og den fødte morder. Mens Winston blev en succesrig forretningsmand i London, meldte Frankie sig til hæren og blev sendt til Vietnam. Efter hjemkomsten bliver Frankie en af Cormacs mest betroede mænd, før han stjæler en uvurderlig genstand fra hjertet af The Continental Hotel og sætter gang i et plot, der vil genforene ham med hans bror Winston. Frankie aner ikke, at hans trodsige handling vil ændre magtbalancen på The Continental Hotel i mange år fremover.

Hvem er Yen? Yen er Frankies hustru, som er parat til at udholde enhver modgang for at være sammen med ham, inklusiv at leve under jorden og uden for nettet, efter at han har stjålet noget, der bringer dem begge i alvorlig fare. Yen er dybt mistænksom over for alle og bliver chokeret over at høre, at Frankie har en længe savnet bror, Winston. Yen er en hårdtslående fighter, der ikke stopper for noget for at beskytte dem, hun elsker, og hun repræsenterer nye chancer og familie. Hun er også den farligste kriger i hele gruppen.

Ben Robson: “Frankie har så stærke værdier over for familien på et tidspunkt, hvor det var virkelig svært at holde sammen. Han viser virkelig, hvad han er villig til at gøre for sin lillebror i Winston, og hvor meget han går igennem for at give Winston den bedste chance i livet. Hele grunden til, at han gjorde alt, hvad han gjorde, var for at beskytte Winston og holde ham ude af den verden, som han er kommet ind i igen.”

Robson om forholdet mellem Frankie og Yen: “Du har to mennesker, der kommer fra to meget forskellige verdener, begge meget misforståede, begge forsøger at finde det sted, hvor de hører til. Og når de finder hinanden, er de nødt til at overvinde en masse forhindringer – forskellige kulturer, forskellige sprog – men de har et fælles sprog, nemlig krig. Det er deres virkelige forbindelse til hinanden; de mestrer det på hver deres måde. De er begge ret plagede som individer, og det eneste tidspunkt, hvor de føler sig godt tilpas, er i hinandens selskab. Så når noget forsøger at komme i vejen for det eller rive det fra hinanden eller true det, ser man meget hurtigt denne trænede dyriske natur i de to, som vil gøre alt for at beskytte den anden, ikke kun sig selv.”

Nhung Kate:“Hun er motiveret af kærlighed og af hævn. Når hun indser, at hun kan banke alle, der har gjort hende ondt, giver det hende styrke til at fortsætte. Frankie for Yen er som lyset for enden af tunnelen. Forholdet mellem dem er meget, meget lidenskabeligt.”

 

LOU og MILES

Spillet af: Jessica Allain og Hubert Point-Du Jour

Hvem er Lou? Lou er en klog og frygtløs kampsportsekspert, der driver den dojo, som hendes far efterlod til hende og hendes bror, Miles. Desværre er dojoen en pengegrube, og Lou må modvilligt gå med til at arbejde sammen med sin bror i hans farlige våbensmuglerring. Som den pacifist hun altid har været, nægter Lou at bruge våben, men den trosbekendelse bliver sat på prøve.

Hvem er Miles? Miles er en sej, loyal og klog Vietnam-veteran, der begyndte at smugle våben, mens han var i udlandet for at kæmpe en krig, han ikke ønskede at være en del af, og for et land, der ikke respekterede ham som en sort mand. Miles sælger våben sammen med de andre veteraner Frankie og Lemmy og sin modvillige søster, Lou. Miles retfærdiggør sin farlige forretning som den eneste måde at holde sin afdøde fars dojo-døre åbne på.

Jessica Allain: “Lou voksede op i New York uden en mor i hjemmet og var nødt til at være hård! Burton Karate er den eneste konstant i hendes liv, og forsvaret af hendes familievirksomhed er en endeløs kamp. Kampsport er hendes eneste flugt, en befrielse fra de vanskeligheder, hun har været udsat for ved at miste begge sine forældre. Et had-kærlighedsforhold til hendes bror Miles bringer hende til The Continental, et sted hun forbinder med en verden, hun har forsøgt at undgå hele sit liv. En ung kvinde, der forsøger at opretholde retfærdigheden, men på en eller anden måde altid ender med en hånd i den kriminelle underverden.”

Hubert Point-Du Jour: “Miles er våbenmester, fordi han har tilbragt meget tid i krig – serien foregår et par år efter Vietnam. I krigen fik han en masse færdigheder og forståelse for våben. Hans færdigheder ender med at blive meget nyttige for Winston …”

fredag 29. september
Gen V | Sidste Trailer | Prime Video Danmark
29 sep 2023
09:02

Gen V

Serie | Action Adventure | Seriepremiere | Ugentlige afsnit | 2023–
Læs omtale

Fra The Boys’ verden kommer nu Gen V, en ny serie, der foregår på Godolkin University, USA’s eneste college udelukkende for unge superhelte (drevet af Vought International). De første tre afsnit af Gen V får eksklusiv premiere på Prime Video fredag den 29. september, efterfulgt af ugentlige afsnit, der fører op til den episke sæsonfinale fredag den 3. november.

Gen V udforsker træningen af den første generation af superhelte, der kender til Compound V, og at deres kræfter blev indsprøjtet i dem i stedet for at være medfødte. Disse unge, konkurrenceprægede helte sætter deres fysiske og moralske grænser på prøve og konkurrerer om skolens meget eftertragtede topplacering. De lærer hurtigt, at ambitioner kræver ofre, og at forskellen mellem rigtigt og forkert ikke er så klar, som de engang troede. Da universitetets mørke hemmeligheder kommer frem i lyset, må de studerende gøre op med sig selv, hvilken slags helte de vil være.

I serien medvirker Jaz Sinclair, Chance Perdomo, Lizze Broadway, Shelley Conn, Maddie Phillips, London Thor, Derek Luh og Asa Germann. Patrick Schwarzenegger, Sean Patrick Thomas og Marco Pigossi medvirker igen. Gen V har også Clancy Brown og Jason Ritter som gæstestjerner samt Jessie T. Usher, Colby Minifie og P.J. Byrne, der gentager deres roller fra The Boys.

Mere om karaktererne

Jaz Sinclair plays Marie Moreau, an 18-year-old superhero with the ability to control and weaponize her own blood. As an incoming freshman at Vought-run Godolkin University, she is eager to prove she has what it takes to join The Seven, but is sidetracked by a mystery she begins to unravel at the school.

Chance Perdomo plays Andre Anderson, a junior at Godolkin University with magnetic powers. He’s Golden Boy’s best friend and the son of famous superhero, Polarity; Andre has big shoes to fill as he’s set to take over the Polarity name once his dad retires. When Andre realizes that something is afoot at the school, he takes it into his own hands to try and figure out the mystery.

Lizze Broadway plays Emma Meyer, who is also known by her superhero name, Little Cricket, for her ability to get super small. Though insecure and naive, which often leaves her in compromising positions, she becomes close friends with her freshman roommate, Marie, and together they navigate the mysterious dangers at Godolkin University.

Shelley Conn plays Indira Shetty, the dean of Godolkin University. She doesn’t have powers, but her background in superhero psychology and her peerless ability to analyze what makes supes tick make her indispensable to the school. Her goal is to transform Godolkin University into the most elite college for supes and she takes a special interest in Marie when she arrives on campus.

Maddie Phillips plays Cate Dunlap, a junior at Godolkin University who is good friends with Jordan and Andre. Cate is able to push people to do anything she commands using the touch of her hands, which she uses to her advantage. Powerful and confident, she’s also Luke’s girlfriend, making her one of the most popular supes on campus.

London Thor and Derek Luh play Jordan Li, a competitive student at Godolkin University who will do anything to get to the top. They have a unique ability of changing between male and female forms, through which different powers manifest— the man is dense and indestructible, while the woman is agile and can launch energy blasts. Their distinct sets of powers make them a standout TA at Brink’s School of Crime Fighting.

Asa Germann plays Sam, a troubled supe who is desperately trying to escape his unfortunate circumstances. He’s extremely powerful, with super strength and invulnerability. Despite having a good heart, he’s plagued by his hallucinations, which sometimes make it hard for him to discern between what is—and is not—reality.

Patrick Schwarzenegger plays Luke Riordan, who is also known by his superhero name, Golden Boy, because of his ability to light his entire body on fire. He is a senior at Godolkin University and is in the top rank, having the brightest prospects of joining The Seven.

Sean Patrick Thomas plays Polarity, Andre’s father and largely celebrated Godolkin University alumnus and trustee. Polarity expects his son to follow in his footsteps by taking over the Polarity name when he retires. He believes Andre is destined for The Seven and will stop at nothing to make his dream become reality.

Clancy Brown plays Professor Rich “Brink” Brinkerhoff, a renowned professor of crime fighting at Godolkin University who taught superheroes such as A-Train, Queen Maeve, and The Deep. He is dedicated to finding the top new talent at Godolkin University to join The Seven, and believes Golden Boy has what it takes to be next.

Marco Pigossi plays Dr. Edison Cardosa, a gifted doctor with ties to Godolkin University


I samme kategori

Back to top button