Lyd og andet tilbehør

Grape O400 Hovedtelefoner

Digitalt.tv har tidligere testet Grape hovedtelefoner og de har netop lanceret deres nye O400 hovedtelefoner, som vi tester her.

Det specielle ved Grapes produkter er, at de gerne benytter træ i deres produkter, og gør det med en miljømæssig bæredygtig måde. Grape forpligter sig nemlig til at donere 1 USD, for hvert sæt hovedtelefoner man sælger, til en velgørende organisation, der bekæmper global afskovning.

Udover selve hovedtelefonen og ledning medfølger desuden en praktisk ledningsklips, så du kan klipse ledningen fast på tøjet, en stof bærepose samt en nøglering med Grape logo.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Design og komfort

Hovedtelefonerne har det klassiske look, når vi snakker lukkede ”on ear” hovedtelefoner med puder. Bagsiden af ”hørebøfferne” er dog i ægte træ, som giver dem et lidt mere eksklusivt design i forhold til f.eks. plastik.

Remmen, der holder hovedtelefonen på plads, er 2-delt i både metal og kunstlæder og føles generelt meget komfortabel på hovedet, også i længere tid ad gangen. Den er rimelig fleksibel i størrelsen og tilpasser sig fint hovedformen så hovedtelefonerne er tilpas tætsiddende med komfortable puder. På trods af træet er vægten ikke noget problem, da den kun vejer ca. 1,2 kg.

Ledningen, der er med 3.5 mm minijack stik, er aftagelig og tilsluttes både venstre og højre hovedtelefon med stik i bunden. Det giver frihed til at skifte ledningen i tilfælde af defekt, eller hvis man evt. ønsker en længere ledning end de 1,2 m som medfølger. Der er på ledningen også en mikrofon, så du kan bruge den til telefonopkald.

Lydkvalitet

Det vigtigste er i sidste ende lydkvaliteten og her skuffer Grape O400 hovedtelefoner ikke. Det er selvfølgelig altid en smagssag, men generelt er der en god fyldig lyd med en god bas.

Første gang jeg prøvede dem sammen med min mobiltelefon, måtte jeg således justere min equalizer tilbage til normalindstillinger, da jeg var vant til at booste bassen lidt i mine almindelige in-ear hovedtelefoner. Man kan så diskutere om dette går ud over diskanten, men generelt synes jeg dog at den har et bredt lydspektrum for hovedtelefoner i denne prisklasse (799,-). Til sammenligning benytter jeg hovedtelefoner fra Sennheiser (HD 380 Pro) i mit hjemmestudie, der kan købes for ca. 1000 kr., og jeg synes ikke der er en voldsom forskel, udover at mellemtonerne er lidt mere tydelige i mine Sennheiser hovedtelefoner.

Specifikationer

  • Drive unit: Moving coil dynamic speaker
  • Speaker size: 50 mm
  • Magnet Neodymium
  • Frequency response: 20-20000 Hz
  • Impedance: 32 Ohm
  • Microphone sensitivity: -42 dB +/- 3 dB
  • Plug 3.5 mm gold-plated minijack
  • R&L balance: < 3dB (20 – 10000 Hz / 1 mW)
  • Sensitivity: 110 dB +/-3 dB @ 1 kHz / 1 mW
  • THD (Total Harmonic Distortion): < 3 %

Konklusion

Design er altid en smagssag, men GrapeO400 hovedtelefoner er absolut et produkt, der kan anbefales, hvis du mangler et sæt hovedtelefoner med god lyd. Træ og lyd hænger jo naturligt sammen i højtalere, så hvorfor ikke i hovedtelefoner.

Den vejledende udsalgspris for Grape O400 hovedtelefoner er 799,-

+ God fyldig lyd med stærk bas
+ Unikt og solidt designet
+ Komfortable og tætsiddende

– Måske en anelse for meget bas og for lidt diskant


I samme kategori

Back to top button