kram5610

Forum-svar oprettet

Login Registrer
Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 379 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • som svar til: Boksanbefaling? Skal have tuner DVB-S2/T2 og CA-modul #813041
  kram5610
  Deltager

  Bruger interfacet til valg af kanal er ulogisk og på parabol siden er der ikke plads til alle kanaler i kanal listen . Boksen kan ikke anbefales da den ikke er bruger venlig og menuer er ikke fuldt opdateret på danske selv ved sidste nye fw fra 2021

  Jeg kan ikke helt følge hvad der skulle være ulogisk? Jeg har selv 3 af disse bokse i brug og er meget tilfreds. Jeg har (fordi jeg bor i Tyskland) boksen på tysk (som alle andre elektriske apparater).

  Jeg ved ikke hvor mange kanaler du ønsker at have en liste – men jeg har en fav-liste med ca 150 kanaler (DVB-T, Canal Digital, Astra samt kanalerne fra Kabelio)…. Ingen problemer. Måske du har en mandags boks?

  Hilsen
  Morten Hesseldahl

   

  som svar til: Diseq 2.0 går også som diseq 1.0? #688860
  kram5610
  Deltager

  Hejsa

  DiSEqC 2.x er en videreudvikling af DiSEqC 1.x – den kan kommunikere igennem fx en multischalter med en receiver – det er mere noget man bruger i store komplicerede anlæg.

  En DiSEqC 2,0 kan sagtens anvendes som DiSEqC 1,0.

  Det svarer til at en man sagtens kan kopiere i sort/hvid på en farvekopimaskine men ikke omvendt 🙂

  Hilsen
  Morten Hesseldahl

  som svar til: Hvilken antenne skal jeg vælge til DR kanaler? #687156
  kram5610
  Deltager

  Jeg vil altid fortrække en “rigtig” antenne. Fx denne: https://www.voelkner.de/products/1053571/Triax-DIGI-10-LTE-700-Passive-DVB-T-T2-Dachantenne-Aussenbereich-Silber.html?ref=43&offer=103e4da6a2c83ee045cf6a13426bf051&gclid=EAIaIQobChMI6Jy8s5Wl7gIVVRDmCh388w2PEAQYAyABEgLLCPD_BwE

  Jeg har engang fået en Ufo antenne forærende – den virkede ikke stort bedre end mine farmors strikkepinde…

  som svar til: Viasat og Canal Digital bliver Allente #633069
  kram5610
  Deltager

  ja, det er jo ikke den store herregård. Jeg vil også gerne betale 10kr pr kanal. Men det er jo noget man udregner ud fra hvor stor efterspørgselen er.

  Lige præcis. Hvis vi antager Canal Digital har 100.000 kunder i DK og man åbnede for følgendende ekstra kanaler: SVT Barn/SVT24, Kundskabskanalen, TV2 Norge, NRK2 og NRK er regnestykket:

  5 kanaler x 1 kr x 12 mdr x 100.000 kunder = 6.000.000 kr – hvis man ikke kan øge indtægterne / fastholde kunder der ellers ville opsige deres abonnement er det 6.000.000 kr. der mangler på bundlinen.

  Canal Digial er jo ikke charity business…

   

  Hilsen

  Morten Hesseldahl

  som svar til: Viasat og Canal Digital bliver Allente #632994
  kram5610
  Deltager

  Hvis man virkelig skulle drømme, så skulle man ved Allente få oveni TV3 Sverige og Norge samt flere (alle) nabolandskanaler. De ligger der jo, det er “bare” at åbne op. Så kunne vi få bl.a. NRK2, Tv2 Norge, SVT Kunskabskanalen og YLE TV.

  Jeg kunne godt også godt tænke mig disse kanaler. Men det er desværre er det ikke blot at åbne for disse kanaler, idet der skal betales koda-afgift – hvilket ca er 1 kr pr kanal pr. måned.

  Hilsen
  Morten Hesseldahl

  som svar til: Er min svigerfar blevet snydt? #554509
  kram5610
  Deltager

  Teoretisk vil jeg sige han ret.

  Her i Tyskland (hvor jeg er bosiddende) kan man se forskel på ARD, ZDF, NDR etc via satellit og DVB-T. Jeg har et 65″ TV og her vinder satellit signalet fra Astra over DVB-T.

  Det samme gør sig gældende på DR1 (DVB-T vs. Canal Digital) – dog er vi ude i noget feinschmeckerei…. Min kæreste, mor osv. kan absolut ikke se forskel. (siger de).

   

  Hilsen
  Morten Hesseldahl

  som svar til: Er min svigerfar blevet snydt? #554490
  kram5610
  Deltager

  Hej

  Det kommer også an på hvilke kanaler man ønsker. Min farmor overvejede fx at få parabol (Canal Digital + Astra til tysk tv). Men her er problemet, at nabolandskanalerne (ARD, ZDF, SVT1, SVT2 og NRK1) udsendes uden danske undertekster – hun ser en del på disse kanaler. Hun var ellers fristet af de mange ekstra kanaler og vil gerne af med Yousee’s boks (rent optisk hensyn / en fjernbetjening mindre).

  Men hun beholder Yousee.

  Hilsen

  Morten Hesseldahl

  som svar til: Hvor god er en wavefrontier T90? #549003
  kram5610
  Deltager

  Selv tak…

  Røret er bare skruet fast med de to bolte du kan se på billedet – jeg har ikke boret nogen steder.

  Jeg gravede bare et hul ca 30 cm dybt – bankede pælen ca 40 cm yderligere ned og hældte 4 x 20 kg betonmix ned i hullet. Det vil sige pælen er ca 70cm i jorden.

  Det har holdt i 8 år nu uden problemer – den sidder bombe fast.

   

  Min stor som sagt ved jorden og er rimeligt i læ – jeg ved ikke helt nøjagtigt hvor meget du skal bruge.

   

  Hilsen

  Morten Hesseldahl

  som svar til: Hvor god er en wavefrontier T90? #548999
  kram5610
  Deltager

  Hej

   

  sådan ser min parabol ud:

  Parabol1

  Naboens hæk er ved at komme lige lovlig tæt på (godt vi har godt naboskab så jeg kan rette den til).

  Jeg har pt. følgende hoveder monteret:
  Parabol2

  Som det fremgår skal jeg lige have fjernet alger og skiftet et par skruer (min skærm er 7 år gammel og skruerne begynder nu at ruste).

  På dette billede kan man se min “rør forstørrelse):

  Parabol3

   

  Håber det kan bruges – ellers skriver du bare igen!

   

  Hilsen
  Morten Hesseldahl

  som svar til: Godt nyt LNB Hoved, hvad anbefaler i ? #545500
  kram5610
  Deltager

  Hej

  Jeg bruger selv to forskellige fabrikater.

  Til stærke satellitter som Astra, Thor etc. Bruger jeg Alps LNBer (både quattro LNB til min multischalter og twin til DiSEqC 1,1).

  Til svage positioner som 28,2°Ø og 5°W bruger jeg LNBer fra invacom – men de relativt dyre:

  https://www.hm-sat-shop.de/empfang/lnb/150/invacom-single-lnb-snh-031-40mm-feed-0-3-db

   

  Hilsen
  Morten Hesseldahl

  som svar til: Hvor god er en wavefrontier T90? #545499
  kram5610
  Deltager

  Jeg har selv en Wavefrontier T90 og er yderst tilfreds.

  Da jeg opsatte min skræm (i Flensborg) i 2012 kunne jeg uden problemer modtage 28,2° Ø (inkl. BBC, ITV etc) og 5° W med fuld styrke (samt 5 andre positioner derimellem).

  I dag modtager jeg fransk TV fra 5° W- men signalet er svagt og udsendes i multistream, hvilket kræver en speciel receiver. BBC modtages på alternativ måde.

  Jeg havde også det problem at min mast var 50mm – men jeg fandt en slags “masteforstørrer” – som havde 60mm diameter og som kunne skrues ovenpå masten. Jeg er pt. På forretningsrejse i Kina – men kan sende et billede så snart jeg er hjemme igen.

  EDIT: Det er en lignende denne jeg benytter: https://www.tektronic.dk/en/clamps/2495-clamps-reduction-60-40-57-42-mm.html

  Jeg ville personligt aldrig benytte en anden skræm.

  Hilsen
  Morten Hesseldahl

  som svar til: Analog antenne TV i de gode gamle dage #523558
  kram5610
  Deltager

  Grunden til at man brugte så mange kræfter på at fange tysk tv, var jo ganske simpel der var ikke andet man kunne se, Danmarks Radio og intet andet, og satellitter fantes ikke, så der blev rejst master på op til 80 meters højde, stackninger af 4 eller 8 antenner, gode støjsvage forforstærkere, og så var det ellers bare at håbe på godt vejr,hvis man lå i udkanten af dækningsområdet

  Det er selvfølgelig rigtigt. Jeg boede selv så tæt på Flensborg-senderne at jeg på mit sort/hvid TV med indbygget antenne, kunne modtage ZDF og N3 i perfekt kvalitet og ARD i noglelunde god kvalitet (antennen var ikke udlagt til VHF-bånd 1).

  Det var først senere (da jeg fik et farve tv) at der blev trukket et antennekabel til mit værelse.

  Gad vide hvor meget tysk tv der ses i Danmark i 2020?

  Hilsen
  Morten Hesseldahl

  som svar til: Analog antenne TV i de gode gamle dage #493543
  kram5610
  Deltager

  Når jeg læser jeres indlæg, får jeg unægtelig en mistanke om (eller bekræftelse af) at YouSee er bange for konkurrencen fra vore nabolandes tv. Det er nok ikke helt uden grund. Tænk hvis nabolandenes tv-kanaler blev markedsført på samme måde i Danmark som fx alle NENT kanalerne. Og så til en meget billig penge. Det ville medføre en hidtil uset oprydning i alle de overflødige skodkanaler.

  Det tror jeg desværre du har helt ret i – de kan nok ikke tjene mange penge på 15-20 tyske kanaler via kabel. Jeg har for flere af mine venner opsat en kombineret DVB-C / DVB-S tuner… så har de Stofas lille pakke og resten fra Astra…. God kombi og en god måde hvis man samtidig ønsker Tv2 samt svensk og norsk tv.

  som svar til: Analog antenne TV i de gode gamle dage #493542
  kram5610
  Deltager

  Hej. Ja, trådens titel vækker minder. Jeg boede i Videbæk, midtvejs mellem Herning og Ringkøbing. I byen er der et højt punkt (ca. 70m.o.h. og på denne blev der i 70erne placeret en 80m høj mast. I toppen af denne sad der 8 stackede K4 antenner til ARD. Midtvejs på masten sad der en stor gitterparabol, trimmet ind til at modtage ZDF (K39) og NDR (K57). Alle fra Flensborg. Modtagelsen ?, – jah… ARD på K4 var stabil og i “fornuftig” kvalitet det meste af tiden. ZDF og NDR var meget svingende i kvalitet.

  Spændende at man brugte så store ressourcer på tysk tv… Men især i monopolets dage var tysk TV jo virkelig et frisk pust….

  Hilsen
  Morten Hesseldahl

  som svar til: Analog antenne TV i de gode gamle dage #493541
  kram5610
  Deltager

  Ingen RTL eller Sat1 desværre

  Ævæv – men ok RTL (som var stærkest af de to) blev jo også ødelagt af TV2 fra Videbæk på samme kanal.

  Hilsen
  Morten Hesseldahl

Login Registrer
Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 379 i alt)
Back to top button