evilguy

Forum-svar oprettet

Login Registrer
Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 68 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • som svar til: Billig men god antenne #174582
  evilguy
  Deltager

  https://www.computersalg.dk/i/2313565/strong-srt-ant-45-antenne-tv

  Hvis du ikke kan fange tilstrækkelig med signal med denne på væggen, så skal du kontakte en radio/TV montør i stedet, og få sat en retningsbestemt antenne op.

  I de fleste tilfælde er den nævnte antenne nok til at fange free-to-air TV kanalerne, da de har større fejlretning end Boxers TV kanaler.

  som svar til: Danmark skifter til DAB+ 1. december 2014 ? #82990
  evilguy
  Deltager

  DR’s nyheder Lørdag. Stod bla. også på deres TTV.

  Så du har det fra denne DR artikel? https://www.dr.dk/nyheder/politik/flertallet-af-nye-biler-har-ingen-dab-radio

  Altså en artikel, hvor der står, at halvdelen af bilmærkerne er med på DAB-vognen, og den anden halvdel, som ikke er med på vognen?

  DAB er altså ikke helt død…

   

  som svar til: Danmark skifter til DAB+ 1. december 2014 ? #82980
  evilguy
  Deltager

  Der forlyder som bekendt andre toner nu fra bil producenterne over den generelt kendte mangel på DAB+ radioer i deres nyere bilmodeller. De satser ikke på at levere dem med en sådan radio, fordi de ser mere fremtid i streaming. Så i stedet kommer radio modtagelse til at foregå via WiFi eller apps. Eks. leveres flere nyere bilmodeller også allerede med den muglighed at man kan forbinde ens smartphone med bilen med en speciel app som man kan installere, så det ser ud til at det er den vej at radio også kan komme til at foregå i fremtiden i ens nye bil.

  Hvor har du det fra?

  Som man kan læse i dagens Jyllandsposten, så bliver flere og flere biler i Danmark leveret med DAB radio.

  https://jyllands-posten.dk/livsstil/biler/ECE10579688/flertallet-af-nye-biler-har-ingen-dabradio/

  De tyske bilproducenter har klart meldt ud, at de satser på DAB radioer i alle modeller.

  som svar til: Vil det nye 5G forstyrre LTE beskyttede antenner. #82240
  evilguy
  Deltager

  Det er ikke 4G eller 5G, som i sig selv giver forstyrrelser, men det handler om, hvilke frekvensbånd disse teknologier benytter. Det LTE filer du omtalter, det virker kun til frekvenserne omkring 800 MHz frekvensbåndet.

  Men du tænker nok på 700 MHz frekvensbåndet, som bliver udbudt til mobilt bredbånd fra april 2020?

  Omkring brugen af dette frekvensbånd forventes ikke nævneværdige problemer, da det der mobiltelefonerne og ikke mobilmasterne, som sender på den nederste del af 700 MHz frekvensbåndet. Eventuelle forstyrrelser er derfor ikke vedvarende da mobiltelefoner ikke sender hele tiden, og mobiltelefonerne sender ikke særligt kraftigt sammenlignet med mobilmasterne.

  Læs mere: https://slks.dk/fileadmin/user_upload/0_SLKS/Dokumenter/Medier/TV/DTT/Dokument_med_spoergsmaal_og_svar_til_hjemmeside._Senest_opdateret_5._februar_2018.pdf

  som svar til: Køb af tv-antenne til sommerhuset på Orø #82151
  evilguy
  Deltager

  Kig nærmere på en Televes DAT-HD BOSS 790 LTE DVB-T antenne med 45 elementer.

  Den har BOSS teknologi som automatisk forstærker svage signaler – dvs. signalet altid får den korrekte styrke uanset hvilken mux der modtages fra. Det er guld værd, hvis man selv sætter antennen op, og bare peger antennen i den generalle retning af nærmeste sender.

   

  Du skal have en strømforsyning til antennen og her kan du købe en Televes netdel Picokom 5795 strømforsyning, som samtidig virker som splitter, så du kan tilkoble to TV.

  som svar til: Ændret antenne forhold i regnvejr #73644
  evilguy
  Deltager

  Jeg har skiftet mit antenne udstyr fra ende til anden for at det kan fungere optimalt imod 4g nettet. Men selvom jeg har gjort det så forsvinder signalet for flere DR kanaler i regnvejr. Antennen er monteret under taget og er beskyttet imod regn og vind. Har andre oplevet dette og hvad er løsningen?

  Du kunne ringe til din lokale radio TV montør, og få vedkommende til at indstille antennen som den bør indstilles – de har udstyret til at måle nøjagtigt, hvordan signalet er. Det er altså den letteste løsning på dit problem.

  Hvis du ikke ønsker den løsning, så køb dig en Televes DAT-HD BOSS 790 DVB-T antenne (i den aktive udgave) og Televes PicoKom 5795 indendørs netdel til 24V aktiv antenner. Du kan sikkert google dig til en forhandler – ellers har AV-connection dem på lager.

  Hvorfor så vælge en Televes aktiv antenne? Fordi den kan fange signalet perfekt, og fordi den automatisk sørger for optimal signal (BOSS systemet). Televes antennen er den “idiot-sikre” model, sålænge man peger antennen i den rigtige retning.

  som svar til: Danmark skifter til DAB+ 1. december 2014 ? #71996
  evilguy
  Deltager

  DAB-kanalen DR Nyheder lukkes og slukkes samme dag, d. 1. oktober.

  Interessant -den nyhed har jeg ikke lige hørt før. Men så er vi nede på 11 radiokanaler, så er der plads til at alle kanaler kan udnytte 96 Kbit/s HE-ACC.

  Så håber jeg seriøst, at DR P1 kun bliver udsendt med 64 Kbit/s HE-AAC, så resten af kanalerne kan udsendes i 96 Kbit/s + P2 i 128 Kbit/s.
  Alternativt kunne man udsende DR P1 og Radio24syv med 72 Kbit/s, P2 med 128 Kbit/s og resten med 96 Kbit/s

  88 Kbit/s HE-AAC er helt seriøst IKKE nok til at levere en ordenlig lydkvalitet, og selv en trænet halvdøv abe bør kunne høre det på de nuværende P4 stationer, når der specielt spilles akustisk musik.

  som svar til: Danmark skifter til DAB+ 1. december 2014 ? #71910
  evilguy
  Deltager

  DR der jo flytter til DAB-blok 2 (sammen med Radio24Syv) har fået foretaget en DAB+-lyttetest for at underbygge valget af af bitrate kapacitet for de enkelte DR radiokanaler. Konklusionen på den lyttetest er følgende anbefalinger: 48kHz HE-AAC 128kbps for ” critical music broadcast” 48kHz HE-AAC 88kbps for “mixed speech and music broadcast” 48kHz HE-AAC 72kbps for “less critical material e.g. speech-only radio.” Samt en anbefaling om at alt under 72kbps ikke skal benyttes. Kilde (DR)

  Jeg håber seriøst, at DR har nogle kompetente medarbejdere, så skider højt og helligt på den undersøgelse.

  Det vil være en skandale hvis DR nyheder og DR P1 bliver udsendt i mere end 64 Kbit/s HE-AAC, og det vil være en lige så stor skandale, hvis DRs øvrige radiokanaler ikke bliver udsendt i mindst 96 Kbit/s HE-AAC.

  DR nyheder kan sagtens nøjes med 40 Kbit/s og DR P1 kan sagtens nøjes med 64 Kbit/s.

  Den lydkvalitet som DR P4 i dag udsendes med (88 Kbit/s) er for lav, og man kan periodevis høre den skingre digital AAC lyd – specielt når man lytter til musik med f.eks. guitarer. Bitraten skal op på mindst 96 Kbit/s.

  som svar til: Skifte fra YouSee til Boxer eller Viaplay #67778
  evilguy
  Deltager

  Jeg har MEGET dårlige erfaringer med antennerne fra Harald Nyborg. På papiret burde de være fine, men i praksis duer de ikke.

  Køb dig en lille diskret udendørsantenne, hvis du kan. En Strong SRT ANT 45 har både LTE filter, og der medfølger en et fleksibelt monteringsbeslag, så du let kan montere den med blot to skruer eller plasticstrips, hvis skruer er et no-go.

  som svar til: Luksusfælden – hvad foregår der i hovedet på dem? #66933
  evilguy
  Deltager

  Steeneren sagde
  Okay, normalt undgår jeg programmer såsom luksusfælden, men i går aftes tvang min kæreste mig til at se med i en episode af det. Det er mig intet mindre end en gåde, hvordan folk kan bilde sig selv ind at hvis man enten undgår at betale af på sin gæld så forsvinder den af sig selv og ydermere hvordan f***** kan man blive ved med at optage forbrugslån / kviklån, med en så dårlig historik? Hertil kommer så næste spørgsmål, hvordan pokker kan det være at VI skal indlægges til at se programmet men ydermere være med til at betale deres gæld af?! Jeg vil næsten vædde med at nogle af vores licenspenge bliver brugt når de (red. pengeeksperterne) vælger at tage sig af den resterende gæld. 

  I denne episode var det sådan at parret hverken ville skille sig af med deres hus, biler – ja BILER – eller noget som helst andet, da de mente det ville forringe deres levestandard. Eksperterne vælger så til slut næsten at sørge for at deres gæld er betalt – hvor får de lige pengene fra? – jeg skammer mig over denne type program! Jeg væmmes ved tanken om at mine licenspenge skal bruges på idioter som dette par, ja undskyld sproget! Men føj hvor er det råddent!

  Jeg har tidligere stiftet bekendskab med online udbydere af lån, mens jeg studerede, der skulle laves en opgave og jeg valgte at tage denne “trend” som mit hovedfokus da jeg ikke forstår mentaliteten bag ved. Disse udbydere påstår at de tjekker RKI/DBR for eventuelle dårlige betalere, for at beskytte sig selv. Men hvordan opstår shows som luksusfælden så? Er det staged? Hvis det er et oprigtigt show, HVAD FOREGÅR DER I HOVEDET PÅ DEM?! …..  

  Du skal lade være med at se Luksusfælden, hvis du ikke ønsker at se galskaben i øjnene…Og husk at lade være med at høre Radio24syv! Der er masser lignede historier. Den sidste historie jeg hørte i radioen var om en kvinde og hendes tre børn, som ikke kunne overleve for 8.000 kroner efter alle faste udgifter var betalt.Det var Rapporterne fra den 20/9

  Den ene datter var godt nok 18 år og kunne få både kontanthjælp og SU, som datteren kunne smide ind på budgettet. Derudover, så havde Vanja også råd til en hund, hun havde råd til at give hver af børnene 100 kroner i lommepenge HVER UGE, og hun havde også råd til at bruge næsten 1.300 kroner på internet, to mobilabonnementer, internet og licens hver måned. To mobilabonnementer, licens og internet bør ikke koste over 600 kroner per måned, men det havde Vanja ikke lige tænkt på… Hun købte også altid ind i Kvickly, fordi hendes ryg var så dårlig at hun ikke kunne gå 1,7 km ned til Netto, men hun kunne heller ikke sende sine døtre på 11, 15 eller 18 år ned på indkøb? Og der var 117 andre ting galt.

  Lyt selv med: http://www.radio24syv.dk/programmer/reporterne/14501019/reporterne-20-09-2016-1/ og http://www.radio24syv.dk/programmer/reporterne/14502021/reporterne-20-09-2016-2/

  For et par uger siden så jeg en udsendelse med en ung mand, der boede i Viborg, som sad i gæld til ørerne.Han havde købt mobiltelefoner på afbetaling til venner og familie og optager mange kviklån. Hvis jeg husker korrekt, så var gælden på over 600.000 kroner.

  Han havde løjet over for sin mor om at han havde arbejdet hos Stofa, han havde bildt familien ind, at han var under uddannelse, og han havde bildt familien ind, at han havde en læreplads. Han havde reelt ingen indtægt.

  Da han blev konfronteret med, at ALT hvad han sagde var det rene løgn og latin, så blev han voldsom vred – ligesom en 7 årig dreng, der er blevet snuppet med fingrene i kagedåsen. De kunne simpelthen ikke hjælpe ham, for han levede i sin helt egen fantasiverden.

  Han gik dog til bekendelse til sidst, og lovede at gøre noget ved sit liv. Et par uger senere vendte TV-programmet tilbage for at følge op på hans situation, men de fik endnu en fantasi historie om de mange store projekter han havde gang i…

  Dybt suk – og den slags mennesker sender vi kontanthjælp efter. Jeg finder det personligt voldsomt provokerende, at mine skattekroner bliver brugt på at holde en sådan idiot i live, mens singlemødre på SU næsten ikke har til dagen og vejen.

  Vi har skabt et samfund, hvor mennesker end ikke forsøger at tage vare på sig selv, for de er opflasket med, at staten kommer og reder dem, når de for 177 gang har gjort noget utroligt uklogt. Det bedste man kan gøre for dumme mennesker er, at give dem et spark i røven, og bede dem ordre deres problemer selv; Det som også kaldes at stille krav.

  som svar til: TV2 player baudrate #66547
  evilguy
  Deltager

  Preben Pedersen sagde
  Ah vil nok give sparrow2 ret, sky-Line var også ejet af et energi-selskab, så hvis gælden bliver for stor og ingen kunder, så kan det nok også ske igen

  Forskellen var, at Skywire var ledet af en inkompetent ledelse. Skywire benyttede en stendød trådløs teknologi (Wi-Max), ledelsen indgik en fuldstændig vanvittig aftale omkring selve netværksudstyret, Skywires ledelse insisterede på at have deres eget dyre fiberbackbone netværk i hele landet (og dele af Sverige) og Skywires opsætte over 600 mobilmaster fordel på hele landet. Det kan man så krydre med en urealistisk lav pris (ned til 109 kr. per måned) på ubegrænset forbrug og dyre TV reklamer samt dyre sponsorater.

  Blot til sammenligning: Net-1 har cirka 40 mobilmaster, der dækker hele landet. Net-1 benytter LTE (450), som er den standard alle teleselskaber i hele verden skifter til i disse år, og prisen på CPE enhederne (routeren) er nærmest i frit fald.

  Forskellen er, at Net-1 tjener penge med under 10.000 kunder, hvor et selskab som Skywire først ville nå breakeven med >3-400.000 betalende kunder – et tal de aldrig var i nærheden af.

  Men den historie skal altså ikke være en undskyldning for ikke at afprøve Net-1. Måske virker det, måske virker det ikke – under alle omstændigheder tilbyder Net-1 ubegrænset bredbånd modsat Telia, TDC m.fl. At udelukke dem, er direkte dumt – specielt hvis man ikke har afprøvet dem.

  (Der var også engang Samsung var noget værre “kina lort”, og LG var kendt som Lucky Goldstar)

  som svar til: TV2 player baudrate #66545
  evilguy
  Deltager

  Per M sagde
  Net1 er vist heller ikke løsningen. På nettet er der mange klager fra folk over deres 4G, både ang. hastigheder der betales for men så ikke leveres og folk der tit mister forbindelsen.

  Jo, men nu er det skønne ved Net-1, at man kan tegne et abonnement, hvis man ikke er tilfreds, så kan man opsige abonnementet igen. Men der er altså ingen undskyldning for ikke at prøve dem – måske er man heldig 🙂

  Mange af de klager der f.eks. er på Trustpilot er direkte useriøse, når folk mener, at Net-1 skal være lige så hurtige som f.eks. TDCs 4G net. Net-1 giver hastigheder på mellem 5-15 Mbit/s og mere skal man ikke forvente, men det er også nok til at streame f.eks. Netflix i HD.

  Se selv: https://dk.trustpilot.com/review/net-1.dk

  Sparrow2-> Net-1 er ejet af EnergiMidt, så de går nok ikke lige på røven i morgen…

  Ellers er løsningen, at bruge en router fra f.eks. TDC, og så købe en Wi-Fi accesspoint (UniFy) fra f.eks. Ubiquiti Networks. I disse accesspoints kan man lave en begrænsning på hastigheden, så man højest kan downloade med 2 eller 3 Mbit/s. Så er dit problem løst.

  Sådan gør man: https://help.ubnt.com/hc/en-us/articles/204911354-UniFi-Set-traffic-bandwidth-limits

  som svar til: TV2 player baudrate #66535
  evilguy
  Deltager

  sparrow2 sagde
  Jeg plejer at have en 2Mbit internet forbindelse og TV2 player virkede fint, den skalerede selv ned så det ikke hakkede.

  Nu har jeg et 4G modem og en fin hastighed, men nu betaler jeg for data!, og mange programmer behøver ikke den gode kvalitet, hvad er den bedste løsning (har ringet til TV2 og de siger at hastigheden ikke kan ændres).

  Den eneste løsning jeg lige kan komme på er a tvinge min WIFI til at benytte en langsommere mode, men det er ikke den rigtige løsning, der må være et program eller skjulte settings eller ?

  Har du overvejet et 4G abonnement uden loft på data? Net-1?

  som svar til: IP TV trådløst? #64873
  evilguy
  Deltager

  mploug sagde
  Hej

  Jeg mener det må være disse TL-PA4010PKIT V2 jeg har http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-PA4010PKIT

  Jeg kom efterfølgende til at tænke på, at jeg kunne prøve at opdatere firmwaren på dem.
  Under Download – firmware står der:

  Fixed a bug that IPTV may interrupt for several seconds when STB(Set Top Box) is linked to this Powerline adapter.
  Ellers kan jeg måske overveje at købe nogle hurtigere og bedre powerlines.

  Det må softwaren den er galt med. Jeg har udelukkende gode erfaringer med IP-TV settop bokse og Powerline adaptorer fra Sagemcom, der også kører med 500 Mbit/s.

  Og det er vel at mærke IP-TV via fiber, hvor hver boks trækker 8-15 Mbit/s.

  som svar til: IP TV trådløst? #64869
  evilguy
  Deltager

  mploug sagde
  Hej

  Jeg har en TV-løsning, hvor jeg får kanalerne via en TV boks
  der er sluttet til min router (IP TV). Da router og TV står på
  hver sin etage, vil jeg gerne undgå at skulle trække ethernet-
  kabel hele vejen fra router til TV boks. Jeg har prøvet med
  home plug/powerlines, men der er mange pixeleringer og
  udfald ved denne løsning (i hvert fald hos mig).
  Findes der mon en god og stabil trådløs løsning, der ville
  kunne klare det bedre end home plug/powerlines, eller vil
  det i bedste fald blive samme resultat?

  Har I erfaringer med konkrete produkter/løsninger, som vil
  kunne klare opgaven?

  På forhånd tak.

  Hvilken slags PowerLine adaptor har du afprøvet, og hvad var maks. hastigheden på dem?

  Normalt burde der ikke være problemer med Powerline adaptorer, hvis de vel at mærke er en af de hurtige på 500 Mbit/s. De er normalt hurtige nok til at koble flere fiber-settop bokse sammen. Og så burde de også være hurtige/stabile nok til dig med mindre dit elnet i huset er virkelig elendigt.

Login Registrer
Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 68 i alt)
Back to top button