Ændret antenne forhold i regnvejr

Indlæg om piratsider, piratudstyr og lignende er ikke tilladt. Reklame/salgs indlæg er ikke tilladt.

Login Registrer
Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #73608
  jens199
  Deltager

  Jeg har skiftet mit antenne udstyr fra ende til anden for at det kan fungere optimalt imod 4g nettet. Men selvom jeg har gjort det så forsvinder signalet for flere DR kanaler i regnvejr. Antennen er monteret under taget og er beskyttet imod regn og vind. Har andre oplevet dette og hvad er løsningen?

  #73615
  Anonym
  Inaktiv

  Nu kender jeg ikke meget til antenne TV, men mit gæt er at antennen ikke er rettet helt nøjagtig ind på sendemasten der ligger tættest på hvor du bor.

  Normalt skal man bruge en signal finder som denne, for at få rettet en antenne helt nøjagtig ind: http://www.av-connection.dk/?PGr=4851

  #73616
  kram5610
  Deltager

  Sådan en signalfinder er nu ikke meget værd – jeg har opsat de første 50 antenner uden. I gamle var det nemmere her havde de fleste en antenne på taget så man kunne blot gå en tur i nabolaget og observere hvorhen antennerne pegede. I dag (inkl. mig selv) har de fleste antenne inde på loftet – det gør set sværere men ikke umuligt.

  Hvis jeg er på bar bund benytter jeg fx http://www.dr.dk/hjaelp/tv eller http://fmscan.org/main.php?m=s hvor man ved indtastelse af adresse får oplyst bedste sender.  Antennen indstilles derefter med et kompas. I sjældne tilfælde opnåes bedre signal ved at pege antennen i andre retninger grundet refleksioner.

  Hvad type antenne bruger du? Har den nok forstrækning? Husk på at DVBT nettet er udlagt til udendørs antenner placeret i ti meters højde.

  #73617
  jens199
  Deltager

  hej Jeg har en Maximum UHF4 LTE DVB-T Grid antenne – 4 elementer som skulle virke godt i et sommerhus området. Nej jeg har ikke en forstærker men burde de her nye antenner ikke være bedre end de gamle. Jeg må indrømme min antenne står lidt dybere inde  på loftet og længere væk fra den gamle antenne som er placeret inde bag gavlen og “tættere” og mere fri i forhold til frejlev-antennen. Jeg brugte mindre kable da længere kabel giver større eksponering mod 4G nettet. Det har nok være en dårlig ide. Måske burde jeg kravle derop og justere den mens der er regnvejr. Jeg har købt alt mit gennem av-cables.dk. Kan en forstærker tilkobles og er det så løsningen? 🙂

  #73618
  nomaden
  Deltager
  #73619
  kram5610
  Deltager

  hej Jeg har en Maximum UHF4 LTE DVB-T Grid antenne – 4 elementer som skulle virke godt i et sommerhus området. Nej jeg har ikke en forstærker men burde de her nye antenner ikke være bedre end de gamle. Jeg må indrømme min antenne står lidt dybere inde på loftet og længere væk fra den gamle antenne som er placeret inde bag gavlen og “tættere” og mere fri i forhold til frejlev-antennen. Jeg brugte mindre kable da længere kabel giver større eksponering mod 4G nettet. Det har nok være en dårlig ide. Måske burde jeg kravle derop og justere den mens der er regnvejr. Jeg har købt alt mit gennem av-cables.dk. Kan en forstærker tilkobles og er det så løsningen? ?

  Personligt bruger jeg altid en god gammeldags Triax antenne, fx sådanen her (valgt på tilfældig side):

   

  https://www.hagemeyershop.com/Hagemeyer/SAT%2C-DNT%2C-Telefonie/Antennen—Zubeh%C3%B6r/Terrestrische-Antenne/UNIX-52-%2821-60%29%2C-UHF-Antenne%2C-mit-LTE-Filter%2C-52-Elemente/p/5040403

  I sjældne tilfælde skal der benyttes en forstærker – men tommelfingerreglen er at det er antennen der skal forstærke signalet og ikke en forstærker – forstærken skal blot udligne signaltab mellem antenne og modtager.

  Jeg synes at “gammeldags” antenner giver det bedste resultat – især ser jeg rødt når jeg ser de her “Harald Nyborg – digital antenner”.

  #73644
  evilguy
  Deltager

  Jeg har skiftet mit antenne udstyr fra ende til anden for at det kan fungere optimalt imod 4g nettet. Men selvom jeg har gjort det så forsvinder signalet for flere DR kanaler i regnvejr. Antennen er monteret under taget og er beskyttet imod regn og vind. Har andre oplevet dette og hvad er løsningen?

  Du kunne ringe til din lokale radio TV montør, og få vedkommende til at indstille antennen som den bør indstilles – de har udstyret til at måle nøjagtigt, hvordan signalet er. Det er altså den letteste løsning på dit problem.

  Hvis du ikke ønsker den løsning, så køb dig en Televes DAT-HD BOSS 790 DVB-T antenne (i den aktive udgave) og Televes PicoKom 5795 indendørs netdel til 24V aktiv antenner. Du kan sikkert google dig til en forhandler – ellers har AV-connection dem på lager.

  Hvorfor så vælge en Televes aktiv antenne? Fordi den kan fange signalet perfekt, og fordi den automatisk sørger for optimal signal (BOSS systemet). Televes antennen er den “idiot-sikre” model, sålænge man peger antennen i den rigtige retning.

  #73676
  Chevre
  Deltager

  Hvilket tag? Hvis det er decra eller ståltag så lukker det ikke meget signal ind. Det samme gælder træer.

  Anbefaler en 15 ele UHF regningsbestemt

Login Registrer
Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Back to top button