DR kanalændringer – DR K, DR 2, DR 3 og DR Ultra påvirket af spareplan

| tirsdag 18. sep, 2018 12:05 | opdateret 18. sep, 2018 kl. 15:42 | 8 Kommentarer
DR TV Streaming 2020

DR Grafik

Med både medieforlig og public service-kontrakten på plads er DR nu klar med en samlet plan for besparelser og udvikling af institutionen frem til 2021.

Der er tale om omfattende forandringer – både i indholdet til danskerne og i organisationen. Med den reducerede økonomi nedbringes antallet af traditionelle tv-kanaler fra seks til tre fra 2020. DR 1 og Ramasjang fortsætter som flow tv-kanaler, mens DR K og DR2 samles under et nyt DR2 med fokus på både samfund og kultur. DR3 og DR Ultra nedlægges som traditionelle flow tv kanaler.

På radioområdet nedbringes DR’s nuværende otte kanaler til fem – P1, P2, P3, P4 og P5. Der vil fremover blive brugt færre kræfter på flow-indhold for til gengæld at kunne prioritere det digitale indhold.

DRTV vil således sammen med DR1 være hovedindgangene til DR’s TV-tilbud, og DR3 og DR Ultra vil fra 2020 være rene digitale universer. Under navnet DR2+ bliver der desuden udviklet digitalt samfunds- og kulturstof til DRTV. På radiosiden vil der være styrket fokus på streaming og podcasts.

DR vil fortsat producere indhold til alle grupper i befolkningen, men der vil blive prioriteret hårdt for at koncentrere kræfterne om DR’s styrkepositioner. Områderne sport, underholdning, livsstil og udenlandsk fiktion bliver markant beskåret. Det giver mulighed for, at den regionale dækning kan styrkes, og at DR’s tv-drama, indhold til små børn, dokumentar samt kor og orkestre går fri af besparelser.

”Vi kører ikke en grønthøster jævnt hen over hele DR, men foretager klare prioriteringer for at kunne satse på de områder, hvor vi kan noget helt særligt. Dem skal vi fastholde og udvikle. Samtidig skal vi være helt åbne om, at konsekvensen er, at der er noget, vi nedprioriterer. Vi skal være modige, ambitiøse og ikke mindst stå ved de valg, vi nu træffer. For samlet set kommer en mindre økonomi, skarpe indholdsmæssige prioriteringer og vores sats på det digitale til at betyde, at DR’s indhold både vil blive brugt mindre og af færre danskere,” siger Maria Rørbye Rønn.

I alt gennemføres der i denne runde besparelser for 420 millioner kroner årligt, når planen er fuldt indfaset i 2021. Der nedlægges ca. 375-400 stillinger i DR, heraf ca. 25 chefstillinger.

t centralt fokus i planen er, at de forholdsmæssigt største besparelser hentes på administrationen i DR, blandt andet ved omfattende organisationsændringer. Med planen gennemfører DR en generel ændring af organisationen og går fra to direktører til én for de administrative funktioner og fra tre til to indholdsdirektører. DR Danmark, DR Kultur og DR Nyheder organiseres i to nye, stærke områder: DR Kultur, Børn og Unge samt DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter.

Formålet med at gå fra syv til fem direktørområder er at afspejle DR’s nye økonomiske rammer og at skabe et slankere DR.

Det nye område DR Kultur, Børn og Unge får ansvar for blandt andet børne- og ungeområdet, videnskab, livsstil, drama, kultur samt ensembler og Koncerthuset. DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter favner – udover nyheder, DR’s distrikter samt aktualitets- og dokumentarområdet. Målet er blandt andet at styrke de regionale nyheder på den nationale sendeflade.

Udover den nævnte organisationsændring vil der ske en tilpasning af DR Medier. Området halveres bemandingsmæssigt – både gennem flytning af opgaver og gennem besparelser. Fremover vil DR Medier i endnu højere grad fokusere på kerneopgaven med at sætte retning og rammer for DR’s kanaler og tilbud.

DR’s direktion vil efter planen se sådan ud:

Generaldirektør: Maria Rørbye Rønn
Direktør for Økonomi, Teknologi og Medieproduktion: Nikolas Lyhne-Knudsen
Mediedirektør: Henriette Marienlund
Direktør for Nyheder, Aktualitet og Distrikter: Sandy French
Direktør for Kultur, Børn og Unge: Stillingen forventes opslået snarest. Indtil da vil Henriette Marienlund være fungerende direktør for området.

Kilde: DR presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Del på:

Tags: , , , ,

Gemt under:: TV-Nyt

8
Kommentarer

for at kommentere
4 Kommentartråde
4 Svar i tråden
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Kommentarforfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Underret om
Kristian
C. Johansen

At DR3 og DR Ultra alene bliver kanaler på nettet, betyder vel reelt, at kanalerne lukkes i deres nuværende form og nu bliver reduceret til en form for arkiv.
Man kan ikke tro, at idéen skulle være, at videreføre kanalerne uændret på nettet til erstatning for flow-tv udgaverne.

Der bliver nærmest intet af interesse tilbage på DR, men det er vel også det Anders Samuelsens storesøster har ønsket.

Per M

Som jeg har forstået det fra tidligere udmeldinger, så skal DR3 og Ultra være live streamet. DR pegede tidligere på at de havde fået idéen fra BBC med deres BBC Four, som skiftede fra at være en alm. TV kanal til at være en live streamet kanal på nettet.
Det var en idé at BBC fik dengang da de selv fik beskeden på at de skulle spare.

C. Johansen

Det lyder meget sandsynligt, at idéen stammer fra BBC, som DR jo altid har kopieret.
Jeg husker det nu, som det var BBC3, der, ligesom DR3 har haft yngre seere som den primære målgruppe, blev ændret til en ren netkanal. Resultatet blev i øvrigt (som ønsket?) et ret massivt fald i seertal – jeg husker ikke de præcise tal for BBC3.
Men hvis man virkelig mener, at DR3 og DR Ultra skal fortsætte, hvorfor så overhovedet slukke for flow-udgaverne, der fungerer betydeligt bedre teknisk end streaming?

tlk

Må håbe det bliver ændret efter valget. Det er vigtig i de her fake news tider at vi har et stærkt DR. Hvad er alternativet? Mange programmer på DR3 som f.eks Ripper street, sherlock holmes, etc blev i sin tid første gang vist på hovedkanal BBC1.Men DR ville sende dem på DR3.man kunne også nævne flere programmer på DR3 som er mere voksen tv. DR3 og ultra kun på streaming er en dårlig ide. Alle DRs programmer skal kunne modtages på alle platforme. Man kunne evt lægge DR3 og ultra sammen til en kanal. 12-18 ultra. 18-24 DR3.

mich

DR genudsender i 85% af tiden, så det tal falder formentligt betydeligt

Jeg håber at bitraten på DR TV (streaming) ryger gevaldigt i vejret. Især for DR3’s vedkommende. Lige nu ligger den på omkring 10 Mbit hos Stofa, men vil man se deres udsendeler på DR TV, så ryger man ned på ca. 3 Mbit.

DR K bør reddes. Den er virkelig god. Og hvad med programmer fra DR arkivet ?