Udenlandsk Viaplay, D+ osv. med VPN

Indlæg om piratsider, piratudstyr og lignende er ikke tilladt. Reklame/salgs indlæg er ikke tilladt.

Login Registrer
Viser 12 indlæg - 1 til 12 (af 12 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #2044484
  Kasper B
  Deltager

  Hej

  Har et spørgsmål i forbindelse med brug af VPN, der jo som udgangspunkt er lovligt i Danmark.

  Hvis man abonnerer på eksempelvis Viaplay i Danmark, men smækker en svensk eller norsk (m.fl.) VPN-forbindelse på er det så lovligt at se med på deres materiale. Eksempelvis hvis man gerne vil se svenskernes eller nordmændenes dækning af et sportsarrangement?

  Husker det som om, det var en finte, mange brugte til at få amerikansk Netflix med dansk bruger for nogle år siden, og der kan jeg se, det skulle være lovligt.

  Hvad er op og ned? 🙂

  #2044485
  Niels Petersen
  Deltager

  Op og ned, lovligt/ulovligt alt besvares her. https://vpnportalen.dk/er-vpn-lovligt

  #2044486
  Kasper B
  Deltager

  Den blev jeg desværre ikke klogere af den guide.

  #2044487
  Niels Petersen
  Deltager

  Læste det igennem inden linket blev postet, der besvares til fulde dit spørgsmål.
  Læs f.eks til sidst i teksten hvor der står.

  Så hvis du vil have en VPN-tjeneste til at holde dig sikker online eller se mere indhold via streamingtjenester, er du helt sikker. Hvis du bliver på den rigtige side af loven, når du bruger en VPN-tjeneste, vil du ikke støde på problemer, og du kan nyde alle de fordele, der følger med denne brug.

  #2044488
  Kasper B
  Deltager

  ‘Sidst, men ikke mindst, så bruger mange VPN-tjenester til at omgå geoblokeringer. Når du nu engang betaler lige så meget som en amerikaner, så bør du vel oprette forbindelse med en amerikansk IP-adresse og se det amerikanske udvalg på Netflix, som om du boede i USA – og det er fuldt lovligt.’

   

  Er det det her du tænker på?

  #2044489
  Niels Petersen
  Deltager

  Bl.a ja, du skal dog være opmærksom på at der kan være tjenester hjemme som i udlandet der ikke muliggør brugen af VPN, et exempel herhjemme er You See Play, med en VPN er der spærret for tjenesten.

  #2045025

  Får man ikke bare dansk Viaplay, hvis man har en dansk konto. Som om man var på ferie i Sverige?

  #2045026
  Niels Petersen
  Deltager

  Når man er i andre EU lande og ser på f.eks Viaplay, så er der den danske version, men man kan selvfølgelig bruge VPN for at tilgå de øvrige landes Viasat versioner.

  #2045027
  Kasper B
  Deltager

  Jeg prøvede for sjovs skyld at se om de kunne lade sig gøre, hvis man skrev Viaplay.se og loggede ind med sin danske bruger med VPN-‘antennen’ rettet mod Stockholm. Den kom fint ind. Har sportspakken i Danmark, og i den svenske kunne forsøgte jeg så at trykke på to streams. Og det gik rigtigt fint igennem.

  Har så ikke gjort brug af det ellers, da jeg ville afklare om det egentlig er lovligt. Viaplay mener stensikkert, det ikke er okay, men ulovligt kan jeg så se, det ikke skulle være.

  #2045028
  Kasper B
  Deltager

  Forsøgte i øvrigt det samme på D+, og de har været kloge nok til at registrere, at det var en dansk bruger, så der røg jeg så ind på dansk D+.

   

  #2049320
  Per K
  Deltager

  Det vil heller ikke fungere på Prime Video, de benytter det samme med at blokere indhold ud efter det land man har registreret sig med.

  Men rent ud sagt så bryder de også loven med deres geo-blokering og det siden sidste år, for der besluttede EU politikerne at det ikke længere er tilladt for streamingtjenester at anvende geo-blokering inde for EUs grænser.
  Der er bare ikke sket noget som helst i at håndhæve den lov fra EU politikernes side af, så der kan man så undre sig over hvad man så skal med den lov når de ikke ser at få slæbt nogle af de lov brydende streamingtjenester foran EU domstolen.

  Så ja, der må man så se sig nødsaget til at fortsætte med at anvende VPN på de steder hvor at det virker med at omgå geo-blokeringerne.

  #2049321
  Niels Petersen
  Deltager

  Geoblokering er som sådan ophævet, ikke at man ved det kan se andre landes tjenester, men så at man kan se sit eget lands tjenester i et andet EU land, det har ikke tidligere været muligt når man ikke har været på som i vores tilfælde en dansk IP.

Login Registrer
Viser 12 indlæg - 1 til 12 (af 12 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Back to top button