Streamingnyt

Danske serier i 2021 – Se her hvad du kan se frem til

Der er masser af danske serier på vej på tv og streaming i 2021. Herunder har vi samlet et overblik og et udvalg af de titler, der er bekræftet og planlagt til at få premiere i 2021. Som altid i denne tid med Corona forbehold….

29 – sæson 5

33 Julie og Jesper Xee
Foto: Benjamin Kirk

Xee’s danske serie 29 er nået til sin femte og sidste sæson. Titlen denne gang er 33 og det er så femte og også den sidste sæson af Julie og Jespers prisbelønnede og anmelderroste danske serie, der startede med 29 i 2018.

33 kan streames på Xee fra den 1. januar 2021, og sæsonens to første afsnit kan ses på Xee den 4. januar kl. 21.00. De efterfølgende mandage kan afsnittene ses kl. 21.30. Der er 8 afsnit i femte sæson.

Far – ny dansk DR3 streaming serie

Far ny DR3 serie
Foto: Lars E. Andreasen

DR3 er 1. januar klar med en ny dansk fiktionsserie med titlen Far. Du kan streame serien på DRTV.

Er blod tykkere end vand?

Den traditionelle familieform udfordres i dramady-serien FAR, da halv-søstrene Cat og Kim tager ud for at finde deres fælles anonyme sæddoner. For hvad betyder familie, når man hellere vil have haft en anden, når den aldrig har været der, når den dukker spontant op og når drømmen om familie virkelig skuffer. En fortælling om at familie ikke nødvendigvis er dem du deler DNA med, men dem du deler dit liv med.

Katinka Lærke Petersen, kendt fra ‘Når støvet har lagt sig’, er med i serien. Du kan se trailer for serien herunder.

Badehotellet – sæson 8 fra 1. februar

Badehotellet TV2 thumbTV 2 har bekræftet en fortsættelse af serien, Forfatterparret bag serien, Stig Thorsboe og Hanna Lundblad, vil springe et år frem, hvilket vil sige til sommeren 1941. Optagelserne blev Corona udsat, men premieren er sat til 1. februar på TV 2.

Når ‘Badehotellet’ igen slår dørene op for en ny sæson, er det år 1941, og Anden Verdenskrig raser i landet for anden sommer i træk.

Men der skal mere end en verdenskrig til at ødelægge stamgæsternes gode humør og ferietrang, og sammen med personalet forsøger de vanen tro at få det ubekymrede ferieliv til at glide.

– Som Edward Weyse siger: “Hvis bare vi lader, som om de ikke er der, er de der ikke”

Hvide Sande – ny krimiserie på TV 2

Hvide Sande TV 2 serie
De to hovedroller spilles af stærke kræfter, der tidligere har været med i tv-serier med stor international succes, nemlig Carsten Bjørnlund (‘Rita’, ‘Arvingerne’, ‘Liberty’) og Marie Bach Hansen (‘Arvingerne’, ‘Borgen’). (Foto: Per Arnesen/TV 2)

TV 2 er på vej med en ny krimiserie, der får titlen Hvide Sande. Serien er skrevet af krimiforfatterparret Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich og bliver på otte afsnit, der forventes at få premiere på TV 2 og TV 2 PLAY i 2021.

‘Hvide Sande’ handler om den danske undercover-ekspert Helene og den dansk-tyske drabsefterforsker Thomas, der sættes sammen som ægtepar og sendes til Vestkysten for at opklare mordet på en ung, tysk surfer.

De to hovedroller spilles af stærke kræfter, der tidligere har været med i tv-serier med stor international succes, nemlig Marie Bach Hansen (‘Arvingerne’, ‘Borgen’) og Carsten Bjørnlund (‘Rita’, ‘Arvingerne’, ‘Liberty’).

Desuden medvirker andre store danske navne som Bodil Jørgensen, Jesper Asholt, Camilla Bendix, Bjarne Henriksen og flere andre.

Den som Dræber – ny sæson på Viaplay

Den som dræber ny sæson 2021 Viaplay
Natalie Madueño tilbage i en ny sæson som profileren Louise i Viaplay serien Den som Dræber
Foto: Eric Kress

Viaplay har bestilt endnu en sæson af deres serie Den som Dræber. Den nye sæson består af otte afsnit á 45 minutter, der får premiere eksklusivt på Viaplay i starten af 2021.

Medvirkende i sæson 2 er Helle Fagralid, Solbjerg Højfeldt og den norske skuespiller Tobias Santelmann, der spiller sammen med Natalie Madueño.

Den nye sæson af ’Den som Dræber’ tager udgangspunkt i tre uopklarede mord på unge mænd på Fyn. På trods af at de blev dræbt med få måneders mellemrum under lignende omstændigheder, lykkedes det ikke politiet at opklare mordene, og fem år senere er politiet stadig på bar bund.

Minkavlerne – sæson 2

Den nye sæson var sat til at få premiere i 2020 på TV 2 Zulu, Den får premiere i april 2021. Læs mere her

Try Hard – Anders Morgenthaler Viaplay serie

Try Hard Viaplay

Anders Morgenthaler står bag ny Viaplay Original med Counter Strike som tema. Serien får premiere på Viaplay.

Try Hard’ er en komedieserie, som følger en gruppe unge mennesker, der forsøger at få det helt store gennembrud i den professionelle gamer-verden.

Den 24-årige Sebastian, spillet af Ari Alexander (b.la. Kendt fra ’Badehotellet’ og ’Doggystyle’), bor stadig hjemme; er doven og bruger alt sin tid på at spille Counter-Strike. Når han en sjælden gang imellem bevæger sig udenfor sit værelse, går turen til den lokale internetcafe, hvor Sebastian ”arbejder” og hænger ud med barndomsvennen Henrik og de tre andre gamere Toke, Kasim og den lidt ældre Gustav.

Vennerne spilles af Patrick Hansen, Niclas Kølpin (’Sommeren 92’, ’Dan Dream’, Sygeplejeskolen’), Mohammed Djeziri (’Krudttønden’) og Alexander Magnússon (’Jeg er William’).

Kamikaze – første danske HBO serie

Kamikaze hboKamikaze er titlen på den første danske HBO Europe-originalserie. Serien er skrevet af Johanne Algren og instrueret af Annette K. Olesen.

Kamikaze beskrives som en stærk og underfundigt humoristisk ny dramaserie baseret på Erlend Loes roman, Muleum. Kernen i fortællingen er den 18-årige, fandenivoldske, hypnotisk charmerende hovedkarakter, Julie, og hendes eksistentielle kamp tilbage til livet efter at have mistet alt.

Kort tid efter sin 18-års fødselsdag modtager Julie en SMS fra sin far. Sekunder senere bliver hendes forældre og bror dræbt i et flystyrt i Uganda. Hun er efterladt alene i et kæmpe palæ med to dyre biler i garagen og har i princippet alt det, andre kun drømmer om: ungdom, skønhed og penge – masser af penge.

Foruden Marie Reuther er der flere danske og internationale navne blandt de medvirkende i Kamikaze, blandt andre Johan Rheborg, Aleksandr Kuznetsov, Charlotte Munck, Mads Reuther, Carla Philip Røder og Anders Matthesen. Sidstnævnte indtager rollen som Julies psykolog, Psyko-Bo.

Nisser – Dansk Netflix gyser

Nisser Netflix
Nisser ‘Mads’- Peder Thomas Anderson, ‘Charlotte’ – Lila Noble, ‘Liv’ – Vivelill Søgaard Holm, ‘Mads’ – Milo Toke Bendix Campanale, ’Josefine’ – Sonja Steen, ’Anders’ Lukas Løkken, ’Karen’ – Ann Eleonora Jørgensen, ’ MØLLER ‘ – Rasmus Hammerich

Nisser‘ er en ny dansk serie på Netflix der har premiere i 2021. Den beskrives som en gyserserie med blodtørstige nisser, der foregår på en dansk ø, hvor en storbyfamilie skal holde jul.

I håbet om at genfinde hinanden, rejser en lille storbyfamilie på juleferie til en afsides dansk ø. Her opdager de dog snart, at øens hemmelighedsfulde beboere lever i samhørighed med farlige væsener i skoven, som viser sig at være… nisser. Ikke dem, vi kender fra eventyrene, men virkelige, blodtørstige nisser. Da familiens lillesøster, Josefine, finder en såret ungnisse, tager hun den med sig hjem, i håbet om at redde den. Dermed bryder hun uforvarende en århundrede gammel balance mellem mennesker og nisser, og kaster alle på øen ud i en livsfarlig kamp om tro, håb og ren overlevelse.

Originalserien består af seks afsnit og foregår i Danmark.

Blandt de medvirkende er: Ann Eleonora Jørgensen, Rasmus Hammerich og Peder Thomas Pedersen.

Sygeplejeskolen – sæson 4

sygeplejeskolen sæson 3 TV 2 Charlie foto
Foto: Morten Bengtsson

TV 2 Charlie serien Sygeplejeskolen er tilbage i 2021 med sin fjerde sæson. Både sæson 3 og 4 blev optaget i 2020.

Limboland sæson 2

Limboland Xee

Xee serien Limboland var en af de mest sete danske tv-serier på Xee i foråret 2020. Sæson 2 er på vej.

Ungdomsserien Limboland har Frederikke Dahl Hansen, Emma Sehested Høeg og Angela Bundalovic i hovedrollerne. I sæson to, der forventes at få premiere på Xee i 2021, får de blandt andet selskab af Paprika Steen og Cyron Melville.

2 Døgn – ny dansk actionserie på Xee

2 Døgn Xee
Foto: Camilla Winther

Xee kaster sig for første gang ud i actiongenren, når den nye YouSee Original ’2 døgn’ får premiere på kanalen i 2021 med et cast af unge talenter og etablerede stjerner

Med et nik til ikoniske film som blandt andet ’Pusher’ er ambitionen med ’2 døgn’ at forsøge at genopfinde actiongenren i Danmark og med et moderne greb lave en ungdomsserie med et spændende plot. Serien foregår på Københavns Vestegn og giver et autentisk indblik i forstadsmiljøerne omkring den danske hovedstad. Serien er inspireret og formet af instruktør Nicolai Achtons egen opvækst i præcis dette miljø.

Hvad der skulle have været en sjov og uskyldig bytur for de to fætre Otto (Oscar Giese) og Christian (Kasper Stensbirk) ender katastrofalt, da de får en kriminel bagmand ind på livet. De bliver sat i en knibe, der blandt andet involverer en død kvinde og en taske fuld af stoffer. Her starter to hæsblæsende døgn for de to hovedpersoner, der spiller over for erfarne kræfter, her i blandt Dejan Cukic, Clara Rosager og Maria Rich.

Forhøret – Sæson 2

Forhøret 2 Viaplay

Forhøret 2’ produceres af Miso Film og får premiere på Viaplay i slutningen af 2021.

I den nye sæson er det Trine Dyrholm, der kan opleves i den bærende hovedrolle som psykologen Susanne. Ud over Trine Dyrholm ses en perlerække af kendte danske skuespillere i serien bl.a. Ulrich Thomsen, Dar Salim, Danica Curcic, Søren Malling, Fanny Bornedal, Olaf Johannesen, samt svenske Pernilla August.

Sommerdahl – sæson  2

TV 2 Charlie’s danske krimiserie Sommerdahl er bekræftet til at få en sæson 2 med forventet premiere i 2021. Læs mere her

Sunday – sæson 4

Sunday sæson 4
Foto: Emil Heinsen

Melvin vender tilbage i sæson 4 af Sunday, som også ventes på skærmen hos Xee i 2021.

I den er Lars Hjortshøj tilbage i rollen som sportsdirektøren Bjarne Skoubo. En rolle han også spillede i første sæson af ’Sunday’.

“Jeg glæder mig i vildskab til et comeback i ‘Sunday’ i rollen som Bjarne Skoubo – sportsdirektøren, der forsvandt ud af klubben efter rod i økonomien. Nu vender han tilbage, og denne gang med skumle planer tør jeg godt sige, uden at afsløre for meget.

I fjerde sæson indtages de bærende roller fortsat af Melvin Kakooza (Sunday), Anders Brink (cheftræner Frederik), Thue Ersted Rasmussen (Jonas), Birthe Neumann (Birgit Schaefer), Kurt Dreyer (Bent Åge) og Nadia Kvist (Maria).

Der kommer dog også nye gode præstationer til i kraft af Marco Ilsø, som er kendt fra HBO-serien ‘Vikings’, Josefine Tvermoes og Judith Rothenborg kendt fra DR’s ‘Mormor på Mandejagt’.

Endnu ubekræftede danske seriepremierer for 2021

Kastanjemanden

Kastanjemanden netflixOptagelserne til en ny dansk serie på Netflix begyndte september 2020 i København. Det er en dansk psykologisk thriller, Kastanjemanden, der har rødder i Nordic Noir-genren og er baseret på den anmelderroste roman Kastanjemanden af Søren Sveistrup (Forbrydelsen).

Kastanjemanden foregår i en stilfærdig forstad til København, hvor politiet på en stormfuld oktober-morgen gør en forfærdelig opdagelse. En ung kvinde bliver fundet brutalt myrdet på en legeplads, og en af hendes hænder mangler. Over hende hænger en lille mand af kastanjer. Den ambitiøse, unge detektiv Naia Thulin (Danica Curcic) bliver sammen med sin nye partner, Mark Hess (Mikkel Boe Følsgaard) tildelt sagen. Inden længe finder de et stykke mystisk bevismateriale på kastanjemanden – et bevismateriale, der forbinder det hele til en pige, der forsvandt et år tidligere og formodedes at være død: Datteren til socialminister Rosa Hartung (Iben Dorner).

Det er ikke bekræftet om serien får premiere i 2021 på Netflix.

Chosen

Netflix har annonceret endnu en dansk Netflix Original-serie med titlen Chosen. Serien består af seks afsnit og er skabt af den danske duo, Christian Potalivo og Jannik Tai Mosholt, der også står bag en af de mest sete ikke-engelsksprogede serier på Netflix, The Rain.

Chosen er en coming-of-age sci-fi-historie om en ung pige, hvis virkelighed pludselig bliver vendt på hovedet, da alt hvad hun troede, at hun vidste, viser sig at være forkert, og hun indser, at verden ikke er så sikker og vidunderlig, som hun troede. Chosen er en nervepirrende og absurd historie om en teenagers liv med socialt pres, hemmeligheder, løgne og identitet – og udspiller sig i udkanten af Danmark.

Bekræftet i optagelse her ultimo 2020. Så mulig 2021 premiere.

Du kan løbende følge med i premiere i danske serier i vores guide Danske Seriepremierer her

I samme kategori

Back to top button