Canal DigitalViasat

Canal Digital Go og Viaplay

Det er ikke længere nok bare at sende tv til abonnenterne via de “gamle” distributionskanaler, det har de fleste tv-udbydere fundet ud af. Det gælder også de to udbydere Canal Digital og Viasat, der hver især har deres bud på online OnDemand tjenester. DIGITALT.TV har afprøvet de to tjenester kaldet Canal Digital Go og Viaplay, og du kan i denne artikel læse mere om, hvad de tilbyder og ikke tilbyder.

Canal Digital Go

Canal Digital Go er, i modsætning til Viaplay, en tjeneste der udelukkende henvender sig til eksisterende Canal Digital kunder. Du kan således ikke købe tv-pakke adgang kun til Canal Digital Go.

[singlepic id=1056 w=585 h=344 float=center]

For at benytte Canal Digital Go, skal du først oprette dig som bruger på Canal Digital’s hjemmeside med dit kundenummer og et password. Herefter kan du få adgang til Canal Digital Go. Tjenesten kræver Microsoft Silverlight er installeret, og det forhindrer adgang på en Linux computer.

[singlepic id=1052 w=585 h=353 float=center]

Når du logger ind på http://go.canaldigital.dk/dk/ har du adgang til flere ting. Der er mulighed for at leje film. Du kan vælge mellem flere end 2000 film i alle genrer. Premierefilm koster typisk 45 kr.  mens ældre film kan fås billigere. Du får i øvrigt, den første film du lejer ganske gratis. Nye film,10-15 nye film hver måned, kommer til løbende på samme tid, som de udgives på DVD.

Har du Canal+ abonnement, så har du også adgang til Canal+ Play tjenesten, hvor du kan se en række Canal+ film, når det passer dig uden ekstra betaling.

[singlepic id=1051 w=585 h=378 float=center]

Udover film så er Canal Digital også ved at udvide sit udbud i forhold til tv-program indhold via Canal Digital Go. Der er ikke tale om live streaming af kanaler, men individuelle programmer fra kanaler som National Geographic, Discovery Channel og Travel Channel. Der skulle være planer for mere indhold på den front i fremtiden, og det er positivt, for endnu er det noget begrænset og ikke specielt organiseret.

Er du til sport, så er der endnu ikke noget af det på Canal Digital Go, så indtil videre er tjenesten ikke brugbar til at følge sport, når du ikke sidder derhjemme foran parabolen. Canal+ har valgt at lægge sin sport ud på sin egen web-tv tjeneste C Sports, og Eurosport har sin Eurosport Player tjeneste, så på den front kan det måske være lidt svært for Canal Digital at samle indhold til sin Go tjeneste.

Canal Digital – Tekniske krav, kvalitet og vurdering

Pc (anbefales):– Windows (XP Service Pack 2, Vista eller 7)– Intel Pentium III 450 MHz eller derover– 128 MB RAM– Flash 6.0 eller nyere– Silverlight 3.0
Mac (anbefales):– Apple Mac OS X 10.4.8 eller derover– Intel Core Duo 1,83 GHz eller derover– 128 MB RAM– Flash 6.0 eller nyere– Silverlight 3.0

Endnu kan der ikke afspilles indhold på iPad eller smartphones desværre.

Kvaliteten af film og tv er ok uden at være prangende. Der er ikke support for fuld Dolby Digital lyd, og generelt kan man ikke se Canal Digital Go som et alternativ til at se film på, såfremt du vægter billed og lyd bare rimeligt højt.

[singlepic id=1054 w=585 h=303 float=center]Jeg oplevede ofte underlige tegn i underteksterne.

Men som alternativ når du ikke sidder derhjemme i stuen med parabolmodtageren, så er Canal Digital Go et fint supplement.

Viaplay

[singlepic id=1057 w=585 h=559 float=center]

I modsætning til Canal Digitals tjeneste, så er Viaplay en abonnérbar tjeneste, uanset om du er Viasat kunde i forvejen. Viasat sælger adgang til Viaplay på samme måde som på parabolmarkedet i form af pakker med indhold.

Viaplay koster 79,- måned

[singlepic id=1060 w=585 h=473 float=center]

TV + Film + Sport pakken koster 229,- pr. måned, og her får du så også mulighed for at se Champions League, Premier League, Superligaen, Formel 1 eller Golf.

I forhold til binding så fornyes abonnementerne automatisk hver måned, men kan opsiges når som helst. Ved opsigelse vil abonnement løbe ud, og ikke blive fornyet.

[singlepic id=1058 w=585 h=550 float=center]Filmleje af enkelt film koster typisk 39,-

Er du i forvejen Viasat parabolkunde med Stor Danmarks-Pakke, har du også adgang til viaplay.dk helt uden beregning (værdi 159 kr./måned). Ejere af LG TV med indbygget Netcast har også direkte adgang til Viaplay via deres tv.

På iPad er der også mulighed for at se Viaplay indhold. Dog er der ikke samme mængde som på computer. Det er på grund af rettighedsaftaler der begrænser hvilke platforme Viaplay må tilbyde sit indhold på. Har du en Apple TV er det muligt at kører AirPlay altså trådløst overførsel fra iPad’en til dit TV. Kræver seneste software på både iPad og Apple TV.

Viaplay -Tekniske krav, kvalitet og vurdering

Operativsystem: Microsoft Windows XP SP2, Vista & Windows 7 Browser: Kun Internet Explorer, Firefox og Opera Active X: Aktiveret Cookies: Aktiveret JavaScript: Aktiveret Media Player: Silverlight:Flash Player: Adobe Flash v9

MAC: Du skal mindst have operativsystemet Mac OS X 10.4 samt bruge Firefox 3 som browser. Du skal også have medieafspilleren Silverlight installeret på din Mac.

Viaplay er tilgængelig på på iPhone, iPad eller Android mobiler, hvilket jeg dog ikke selv har haft lejlighed til at afprøve.

[singlepic id=1059 w=585 h=396 float=center]

Billedkvaliteten er ikke den samme som ved modtagelse af Viasat kanalerne via parabol. Ved sportsindhold fra f.eks. TV 2 Sport, er det selv med en 111/11 linie ikke så flydende, som hvis man ser TV 2 Sport på ens Viasat parabolboks. Jeg har ikke selv testet live sport ved de store begivenheder, men der er rapporter om, at der er problemer ved meget populære sportsbegivenheder med udfald formentlig på grund af overbelastning. Og ellers har jeg også været ude for at der er buffering problemer på tjenesten.

Film er typisk ikke med Dolby Digital lyd, og generelt er billedkvaliteten ikke et fuldgyldigt alternativ, for dem der går lidt op i hjemmebiografoplevelsen. Dog skal det siges at Viaplay har lidt film i deres HD kategori, der er i rimelig billedkvalitet og med 5.1 lyd. Var alt i denne kvalitet og kørte det bare uden problemer, så begyndte det for alvor at ligne noget.

Generelt så kunne Viaplay nok forbedres lidt på organiseringen af programmerne. Det roder lidt og kan være lidt svært at finde det man ønsker, søgefunktionaliteten kan forbedres.

[singlepic id=1061 w=585 h=329 float=center]Kører man 1920×1080 fra ens computer kan underteksterne virke i det mindste i forhold til læsbarheden.

Er Viasat indhold et must for dig, og har du eller ønsker du ikke en parabol, så er der altså mulighed for at se Viasat kanalindhold til fast månedlig pris via nettet. Er man Viasat kunde, så virker det dog lidt underligt,såfremt man efter 30/6 2012 skal betale fuld pris for adgang til Viaplay indhold, når man allerede abonnerer på det samme indhold via ens parabolboks. Men kvaliteten er da også bedre via Viasat’s bokse med netværkstilslutning, såfremt du går ind på Viaplay indhold der.

Viaplay får lidt hård medfart på trustpilot. Selv har jeg ikke haft brug for supporten, men det lader til at de er lidt længe om at svare. I forhold til at Viasat her sælger tv-pakker til rimelig høj månedlig betaling, så mener jeg, at der endnu er et stykke vej for Viaplay. Idéen er god, og jeg tror bestemt at der er kunder til en løsning som denne, men så skal kvaliteten, brugervenligheden og supporten også følge med, og det lader det ikke til, at det gør helt endnu her medio 2011.

Viasat skal have plus for at levere også  til iPhone, iPad eller Android. DIGITALT.TV har testet Viaplay på iPad – læs mere her

Tags

Relaterede artikler

Back to top button
Close
Close