Branche-Nyt

5 spørgsmål til en fra Branchen – Rasmus Larsen, Flatpanels.dk

I vores artikelserie – 5 spørgsmål til en fra Branchen –  tager vi kontakt med nogle af de personer, der er beskæftiget indenfor branchen, og som vi af og til er i kontakt med her på sitet.

flatpanelslogoI denne omgang har vi kontaktet Rasmus Larsen, der står bag det kendte danske Techsite Flatpanels.dk, der også findes i en engelsk udgave på FlatpanelsHD.com. Vi har har stillet Rasmus 5 spørgsmål om Flatpanels og fladskærme generelt.

Hvordan og hvornår opstod Flatpanels.dk?

FlatpanelsDK kom online i foråret 2005. Inden da, og i årene efter, var det et hobbyprojekt, men siden voksede og det blev få år efter til den forbruger-orienterede side, som det er i dag. I 2009 blev den engelske FlatpanelsHD tilføjet til Flatpanels-netværket. Den er i dag markant større end den danske og henvender sig bredt til USA og Europa.

Hvad var din første fladskærm?

Uhh, det bringer minder frem. Dengang arbejdede jeg i Electric City, der som bekendt ikke findes længere. Det var en 40” tv-skærm fra Samsung, der blev købt på medarbejderrabat. Skærmen kostede i butikkerne det samme som langt større high-end OLED-tv gør i dag. Så vidt jeg husker hed modellen Samsung M51. Jeg har senere haft tv-skærme fra næsten alle de store tv-producenter stående i stuen, baseret på alle tre skærmteknologier (LCD, plasma og OLED).

Hvordan ville du sammensætte det ultimative TV anno 2017?

Jeg har luftet idéen for flere producenter, når vi mødes til kaffe, men de bider ikke på – endnu. Men mit ønske er egentlig relativt simpelt. Ud med alt der hedder højttalere, tv-tunere, analoge kredsløb og stik fra den mørke alder. Byg skærmen på et OLED-panel med 4-5 HDMI-stik og så en trådløs lydplatform á la Apple’s Airplay eller B&O’s WiSA, så højttalere kan forbindes trådløst. Når alt det overflødige fjernes, kan OLED-panelet forhåbentlig blive helt fladt uden elektronikboks bagpå. Minimum 70 tommer og glas-design i ægte materialer. Jeg er allergisk overfor plastik, der imiterer udseendet af andre materialer. Der skal ikke være ”Smart TV” i, med mindre det er Apple tvOS. Intet tv-styresystem kan dog endnu ikke opfylde mit behov for spil, så jeg ville alligevel skulle have adskillige spilkonsoller tilsluttet. De billige plastikfjernbetjeninger kan de beholde. Jeg bruger allerede i dag udelukkende Apples ”Siri Remote” til at styre, tænde, slukke og regulere lydstyrken på tv-skærmen samt spilcontrollere til spil. For hvert ”forbedringskredsløb” til skarphed, kontrast, støj mm. falder min betalingsvillighed med 5%. Det er levn fra den analoge tidsalder og lappeløsninger til inferiøre skærmpaneler.

Hvilken film ville du sætte på, såfremt du skulle udfordre en fladskærm mest muligt?

Når Disney ellers føler sig klar, så er jeg ret overbevist om, at en 4K HDR-version af Star Wars vil afsløre mange ting. Alene den ikoniske stjernehimmel i starten af filmen fortæller mere om en skærm end man umiddelbart skulle tro. Jeg har set high-end skærme igen og igen snuble i denne filmsekvens. Men det er naturligvis vigtigt at teste skærmen i mange scenarier; spil, film, sport osv.

Hvordan ser du fladskærmsmarkedet udvikle sig i det kommende år?

Alle opgørelser, som jeg har set, viser, at OLED nærmest har fuldstændig overtaget high-end segmentet. Det bliver helt afgørende, at produktionsomkostningerne nu kan sænkes, så teknologien kan nå massemarkedet. LCD vil dog stadig sidde tungt på de billigere prisklasser i en del år frem. Det er vigtigt, at der er minimum 2 konkurrerende skærmteknologier på markedet af hensyn til konkurrencen. På længere sigt tror jeg, at der er en fremtid i quantum dot-skærmteknologi, men vi skal udover de nuværende implementeringer, som er baseret på LCD-skærmteknologi.

DIGITALT.TV takker Rasmus Larsen for at deltage i denne artikel, og vi vender naturligvis tilbage med 5 nye spørgsmål til en ny person senere.

Læs også vores 5 spørgsmål til Bo Andersen, Nordic PR Manager hos A+E Networks

I samme kategori

Back to top button
Close

Adblocker registreret

Kære besøgende, DIGITALT.TV er et énmandsforetagende, der er afhængigt af reklameindtægter for at kunne fortsætte driften. Jeg beder dig venligst om at deaktivere din Adblocker på denne side. Uden reklameindtægterne har jeg desværre ikke mulighed for at holde siden kørende. På forhånd tak for din forståelse og støtte. Webredaktør Bo Kjærgaard