Branche-Nyt

5 spørgsmål til en fra Branchen – Bo Andersen, A+E Networks

I en ny artikelserie her på DIGITALT.TV tager vi kontakt med nogle af de personer der er beskæftiget indenfor branchen, og som vi er i kontakt med her på sitet. Vi stiller dem 5 spørgsmål om deres arbejde, erfaringer med videre.

Vi lægger ud med én der, ligesom webredaktøren på dette site, stammer fra Hjørring.

Bo Andersen A+E NetworksBo Andersen er Nordic PR Manager hos A+E Networks, der står bag tv-kanaler som History og H2.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Hvad er dine arbejdsopgaver hos A+E Networks?

Jeg er ansvarlig for PR, presse og sociale medier for vores to kanaler HISTORY og H2 i den nordiske region, dvs. Danmark, Norge, Sverige og Finland. Opgaverne omfatter bl.a. pressemeddelelser, programinformation, nyhedsbreve og kontakt til journalister og branchemedier. Vi har desuden lokale Facebook-sider i Danmark, Norge og Sverige, som jeg også er ansvarlig for. Det er et område, vi fokuserer rigtig meget på, og som derfor tager en betydelige del af min tid.

Vi har også hjemmesider og pressesider for hvert land, som jeg er ansvarlig for at opdatere med nyheder, billeder og video. Derudover svarer jeg dagligt på spørgsmål og kommentarer fra seerne og sørger for at formidle deres input videre til vores europæiske hovedkontor i London. Nå ja, og så er der alt det løse som f.eks. besøg hos samarbejdspartnere, tv-udbydere og medier i hvert land samt en del interne møder.

Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig, hvis der findes en sådan i dit job?

Der findes naturligvis en række opgaver og deadlines, som ligger fast i kalenderen, men ellers er det svært at beskrive en typisk dag. Jeg starter normalt over morgenkaffen med at gennemgå og svare på kommentarer og spørgsmål på Facebook og mail. Derefter er det meget forskelligt – enten et møde på kontoret eller en telefonkonference med kollegaer i London, skrive en pressemeddelelse, forberede en præsentation eller hjælpe en journalist med oplysninger eller billeder.

Som sagt fylder sociale medier meget, så jeg vil typisk også bruge en del af dagen på at forberede næste måneds opslag, inkl. videoklip og billeder. Alle tekster skal jo sendes til svensk og norsk oversættelse, så det er nødvendigt at være ude i god tid og holde tungen lige i munden!

Hvilke jobs/erfaringer har du haft tidligere i branchen?

Mit første møde med tv-branchen var i 1996, da jeg flyttede til London for at arbejde for det, der dengang hed TV3 Broadcasting Group – bestående af TV3-kanalerne, TV1000 og vist nok et par stykker mere. I løbet af de næste 10 år var jeg med til at opbygge og senere lede den centrale presseafdeling på London-kontoret, samtidig med at virksomheden voksede og ekspanderede med et utal af nye kanaler. Det var en fantastisk spændende tid.

Da jeg vendte tilbage til Danmark, blev jeg presseansvarlig for Viasat Sport og senere presse- og kommunikationschef på TV 2 SPORT, dengang kanalen var drevet af TV 2 og MTG i fællesskab. Da selskabet blev opkøbt af MTG i 2012 fulgte jeg med over til Viasat og fik ansvar for produktkommunikation og sociale medier. Siden 2014 har jeg været ansat hos A+E Networks som nordisk PR Manager.

Hvad er dit ynglingprogram på History / H2 og generelt?

Lige nu følger jeg med i sæson 2 af ”Hunting Hitler” , hvor et team af efterforskere undersøger, om Hitler rent faktisk døde i bunkeren i 1945. Det er et kontroversielt spørgsmål, som vi nok aldrig får et endegyldigt svar på – men det er vildt spændende at følge teamet rundt i verden, og i denne sæson har de oven i købet også været i Danmark. Generelt er jeg ret vild med dokumentarer om oldtiden og nyere historiske begivenheder – alt fra Romerriget og det gamle Egypten til Titanics forlis og den første månelanding. Et god konspirationsteori er heller ikke at kimse af, og jeg sluger f.eks. H2-serien ”Ancient Aliens” råt.

Hvad har du af fritidsinteresser/hobbyer?

Jeg er rendyrket nyhedsjunkie, så meget af min tid går med at følge nyhederne i radio og tv. Jeg tror faktisk, at kanallogoet for TV 2 NEWS har brændt sig fast på min fladskærm! Kultur og historie interesserer mig rigtig meget, og jeg ser mange dokumentarer og læser bøger om især historiske emner. I løbet af ugen er der ikke meget fritid at rutte med, og i weekenden slapper jeg som regel af med familie og venner, går i biografen eller nyder naturen omkring Ørestad, hvor jeg bor.

Husk at du altid kan følge med i de nye programmer på History og H2 her på DIGITALT.TV i vores oversigt her

DIGITALT.TV takker Bo Andersen for at deltage i denne artikel.

Læs også vores 5 spørgsmål til Rasmus Larsen fra Flatpanels.dk


I samme kategori

Back to top button