Udstyr

Harddiskoptagere – Produktguide

harddiskoptagere produkterHarddiskoptagere og det at optage tv er måske ikke så aktuelt længere, men for de der holder fast i muligheden for at optage TV, så tjek oversigten her over modellerne opdateret med de nyeste modeller fra Panasonic.

Panasonic er klart den førende på funktionalitet med deres modeller, der også kan optage tv over på blu-ray skiver.

Herunder får du mere information omkring de aktuelle harddiskoptagere opdateret november 2017.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Panasonic Blu-ray / Harddiskoptagere

Panasonic DMR-UBC86 front
Panasonic DMR-UBC86 er den nyeste model, der også afspiller UHD blu-ray

 

Panasonic er de absolut bedst udrustede og velfungerende harddiskoptagere på det danske marked. Prisen er desværre også derefter.

Panasonic har senest lanceret modellen DMR-UBC86 i Danmark. Det er en harddiskoptager med Ultra HD blu-ray afspilningsmulighed og mulighed for at kopiere optagelser over på blu-ray skiver. Modellen er desuden den første der har DVB-T2 (Boxer TV) tuner udover kabel-tv tuner.

DIGITALT.TV har testet DMR-UBC86 optageren læs testen her

DMR BCT76EN
Panasonic DMR-BCT76 har 4K opskalering/afspilning men ikke UHD blu-ray mulighed

Udover DMR-UBC86, så hedder den næstnyeste model DMR-BCT76. Denne model kan afspille / opskalere til 4K, men der er dog ikke Ultra Hd blu-ray afspiller i denne. Der er ikke DVB-T2 tuner i denne model, så kan kun benyttes til kabel-tv.

panasonic DMR-BCT84ENSTilbage i oktober 2014 kom modellerne DMR-BCT74 og DMR-BCT84.  De 2 Blu-ray / Harddiskoptagere fra Panasonic er udelukkende med kabel-tv tuner, så de kan kun anvendes af dig, der får dig tv-signal fra en kabel-tv udbyder, i den standard der hedder DVB-C.

Arkiver tv-optagelser på Blu-ray eller ekstern harddisk

Udover at være harddiskoptagere, så tilbyder Panasonic også mulighed for at brænde tv-programmer på en Blu-ray skive, eftersom der er indbygget blu-ray recorder. Du kan dog ikke optage live tv direkte til blu-ray. Først skal du optage det på den interne harddisk og så kopiere over.

En anden mulighed er at eksportere indhold til en ekstern harddisk. Altså rigtige gode muligheder for at arkivere tv, så du ikke er nød til at slette noget for at kunne optage noget, når den indbyggede harddisk er fyldt op.

Du kan naturligvis også afspille Blu-ray-film samt DVD og CD.  Panasonic DMR-UBC86 kan også afspille Ultra HD blu-ray medier.

Det er muligt at optage 2 ting samtidigt i forbindelse med ukodede kanaler. Der er mulighed for montering af op til 2 CI+ kortlæser moduler, så modtagelse og optagelse af kodede kanaler er muligt.

En anden smart mulighed er muligheden for at sende live tv eller optagelser til din tablet eller smartphone og du kan også sætte ting til at optage fra disse enheder via en app. Begge modeller kan kobles op på netværket via enten kablet eller indbygget trådløst netværk.

Læs vores anmeldelse af den nordiske model DMR-BCT84 her

Læs testen af den nyeste Panasonic DMR-UBC86 her

Sammenligning BCT84 / BCT74 / UBC86

Panasonic harddiskoptager sammenligning

wdt_ID Model Pris Hdd Tunere Blu-ray / UHD Blu-ray Læs test
1 DMR-UBC86 7000,- Tjek dagspris her 1000 GB 2 x DVB-C/T2 UHD Blu-ray Klik her
2 DMR-BCT76 4400,- Tjek dagspris her 500 GB 2 x DVB-C Blu-ray
6 DMR-BCT74 3200,- Tjek dagspris her 500 GB 2 x DVB-C Blu-ray Klik her
3 DMR-BCT84 3500,- Tjek dagspris her 1000 GB 2 x DVB-C Blu-ray Klik her

Kanalsøgning YouSee på Panasonic Harddiskoptager

YouSee kanalsøgning på Panasonic harddiskoptager kræver du indtaster et ID.

  • ID 100. Frekvens 143000, Symbolrate 6875, Modulation 64
  • Bland selv pakke ID er 111.

Samsung Hardiskoptager / Blu-Ray afspiller

Samsung BD D8900

 

Samsungs modeller indenfor harddiskoptagere hedder BD-H8900N og BD-H8500N. De har været på markedet siden 2013, og adskilller sig ligesom hos Panasonic fra hinanden i forhold til størrelsen på den indbyggede harddisk. BD-H8900N har 1 TB, mens du må nøjes med 500 GB på BD-H8500N.

I modsætning til Panasonic modellerne, så må du med Samsungs 2013 modeller undvære blu-ray optagelsesmulighed. Der er udelukkende blu-ray afspiller, der afspiller 3D & 2D Blu-ray-film samt DVD og CD.

Både kabel-tv og tv-antenne signal

Begge modeller har twin tuner til både DVB-C/T2. Du kan altså benytte harddiskoptageren med enten kabel-tv eller tv-antenne signal og optage 1 ting og se noget andet samtidigt. En anden mulighed i forhold til twin tunere er billede i billede funktionalitet. Dog kan disse funktioner være begrænset ved kodede kanaler, herunder for dig med signal fra Boxer TV. Der er mulighed for montering af et CI+ kortlæser modul, så modtagelse af kodede kanaler er muligt, men altså med begrænsninger i forhold til at håndtere 2 ting på samme tid. Til Boxer tv kunder med behov for at optage 2 ting samtidigt vil vi derfor anbefale Panasonics DMR-UBC86 i stedet.

Også Samsung tilbyder mulighed for at streame tv-kanaler, det kan ske over på en Samsung Galaxy-smartphone eller tablet. Der er ligeledes mulighed for at streame mediefiler fra en Galaxy-enhed til tv-skærmen via harddiskoptageren. Der er indbygget WiFi i optagerne.

Tjek prisen på Samsung BD-H8500N

Tjek prisen på Samsung BD-H8900

LG Hardiskoptagere (udgået modeller)

LG 935N
LG 935N er den største model fra LG med 1 TB harddisk indbygget

LG lancerede i juni sine 2013 harddiskoptagere. Der er 3 forskellige modeller, HR939N, HR935N og HR933N, der adskiller sig i størrelsen på den indbyggede harddisk. Bemærk modellerne er udgået og forhandles ikke længere.

Både kabel-tv og tv-antenne signal

Alle 3 modeller kommer med dobbelt tuner til DVB-T2/C, du kan således benytte modellerne til at modtage og optage tv fra almindelig tv-antenne eller kabel-tv. Ønsker du at optage/vise 2 kanaler samtidigt, skal den ene kanal dog være tilgængelig uden brug af CA-modul (kortlæser). Dette skyldes at CA-moduler generelt kun kan håndtere en kanal af gangen. Til Boxer tv kunder med behov for at optage 2 ting samtidigt vil vi derfor anbefale en godkendt Boxer twin tuner boks i stedet.

Der er også indbygget Blu-ray, DVD, CD afspiller og desuden tilbydes USB tilslutning, så du kan tilslutte en USB enhed og afspille mediefiler fra denne. Det er også muligt at flytte filer fra eksterne enheder ind på den indbyggede harddisk.

Harddiskoptagerne har adgang til LGs Smart TV-platform, med tv-apps og adgang til f.eks. Netflix. Via gratis app så kan du styre din LG harddiskoptager fra en smartphone eller tablet. Der er desuden indbygget WiFi samt DLNA support i alle tre modeller.

DIGITALT.TV har anmeldt HR939N modellen

En række tv-udbydere tilbyder også tv bokse med indbygget harddisk til tv-optagelse. Er du mere interesseret i sådanne så tjek vores guide her

I samme kategori

Back to top button