Net-TV

Zattoo anmeldelse – Se og optag engelsk tv via nettet

Zattoo anmeldelseZattoo er en Internet baseret tv-udbyder, der findes i flere europæiske lande herunder Danmark. Antallet og udvalget af tv-kanaler er forskelligt fra land til land. I Danmark får man DR kanaler, norske, svenske og tyske, mens tjenesten i Schweiz byder på et meget større udvalg af tv-kanaler, herunder en række af de britiske tv-kanaler fra BBC og ITV. Det er kanaler som flere måske savner, nu hvor de ikke er så lette at fange via parabol længere her i Danmark.

DIGITALT.TV har testet Zattoo.com i den schweiziske udgave via DNS tjenesten Unotelly. Læs mere herunder. 

Zattoo Danmark / Schweiz

Som nævnt i indledningen, så tilbyder Zattoo sin tjeneste i Danmark med omkring 20 tv-kanaler for 35 kr./måned. Du kan se, hvilke tv-kanaler det giver dig adgang til på billedet ovenfor. Zattoo Danmark kan måske være interessant for udenlandsdanskere, igen skal du have en DNS tjeneste som Unotelly for at det virker i udlandet. Ellers virker det kun med danske ip adresser.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

I Schweiz giver Zattoo tjenesten faktisk gratis adgang til over 130 tv-kanaler inklusive de britiske BBC1,2,3,4, ITV kanalerne og Channel 4 / 5. Der er også et væld af tyske, franske, schweiziske, italienske med flere. Med Zattoo Schweiz får du ikke nogle danske tv-kanaler desværre.

Ud over at se live tv, så er det faktisk også muligt at optage op til 20 tv-programmer gratis. Ulempen ved den gratis udgave er, at Zattoo selv kører reklamer inden streamingen går i gang, og at kvaliteten af streams ikke er voldsom god.

Køb Zattoo i Danmark og spar penge

Vi  anbefaler klart Premium HiQ udgaven med bedre billedkvalitet.

Køber du det hos den danske Zattoo, så koster HiQ adgang:

  • 35 DKK / måned
  • 85 DKK for 3 måneder
  • 280 DKK for 12 måneder

Hos Zattoo Schweiz koster det 8 CHF / måned, hvilket svarer til cirka 50,- danske kroner. Og eftersom en dansk Zattoo konto fint kan benyttes med Zattoo Schweiz via f.eks. Unotelly, så er der ingen grund til at købe tjenesten via Schweiz.

Med HiQ udgaven får du:

  • Bedre streaming kvalitet op til 3000 kbit/s på HD kanalerne
  • HD udgaver af blandt andet BBC One, BBC Two, ITV1
  • Op til 250 tv optagelser
  • TV-Arkiv (Zattoo Recall) – gå op til 7 dage tilbage i alt der er sendt på tv-kanalerne
  • Ingen Zattoo reklamer
  • Adgang til Zattoo på tablet og smartphones

Arkiv funktionen Zattoo recall har i øvrigt en ekstra bonus, i det at det faktisk også er muligt at gemme tidligere sendt indhold som en optagelse, så det er altså ikke for sent, selv om programmet allerede har været sendt. Rigtigt smart.

Hvorfor så mange kanaler i Schweiz?

Årsagen til at Zattoo i Schweiz kan tilbyde så mange tv-kanaler skulle, så vidt vi ved, være grundet i af Schweiz har meget liberale regler for videretransmittering af tv-kanaler, der kan modtages ukodet. Så formodentlig har man hos Zattoo i Schweiz parabolmodtagelse af de britiske gratis kanaler, som man så kan videredistribuerede uden at overtræde den lokale lovgivning.

Zattoo Schweiz – sådan får du adgang

UnoTelly åbner for amerikansk og britisk tvMed dansk ip adresse får du umiddelbart kun adgang til den danske udgave af Zattoo.com, for at kunne få adgang til at tilmelde dig, som enten gratis eller betalingsbruger på Zattoo’s schweiziske udgave, skal du bruge en såkaldt Smart DNS tjeneste. Vi har testet Zattoo med Unotelly tjenesten, som vi også tidligere har anmeldt særskilt her på DIGITALT.TV. Med Unotelly aktiveret kan vi angive, om vi ønsker at fremstå overfor zattoo.com som værende fra Schweiz.

Herefter kunne vi oprette os som bruger og starte med at se tv gratis. Du skal oprette dig som bruger, også for bare at bruge den gratis udgave. Vi har kort testet gratis udgaven, men efterfølgende via Paypal betalt for en en enkelt måneds HiQ abonnement også.

Billedkvalitet / brugeroverflade

DIGITALT.TV har testet Zattoo på nedenstående platforme. Klik på den enkelte platform for at læse vores vurdering.

På computer ser du tv hos Zattoo via din webbrowser, der er godt nok også en standalone app, men denne er så vidt vi kan se en app, der bare viser webudgaven.

Brugeroverflade

Til venstre har du en kanalliste og kategoriinddelt programoverblik i hovedvinduet.

Med over 130 tv-kanaler at vælge imellem, så er det en lang kanalliste, og de engelske er gemt langt nede på den. Det er dog heldigvis muligt at lave en favoritlliste, og her kan du også enkelt trække de forskellige favoritter rundt, så du får den rækkefølge, du ønsker.

Klikker du på en kanal, så starte afspilningen af denne. Er du gratis bruger, så starter der først en Zattoo reklame, det er også tilfældet, når du skifter kanal. Er du betalende bruger, så undgår du disse.

Via fanebladet Guide i toppen af browser vinduet, kan du se en Program Guide med info over de tilgængelige tv-kanaler. Desværre viser denne ikke favoritkanalerne ligesom i kanallisten, så du skal scrolle en del for at finde de britiske kanaler. Fra guiden kan du også klikke + knappen ud for et givent program, for at gemme det i din optagelsesliste. Sålænge du ellers ikke har overskredet dine 20 / 250 optagelser, så kan du optage ligesom mange ting, som du ønsker, også samtidigt. Her er ikke noget med at tænke på ledige tunere.

Du får adgang til dine optagelser via fanebladet Recording i venstre side over kanallisten. Her kan så se eventulle programmer, du måtte have gemt i din playliste. Som tidligere nævnt er det op til 20 for gratis brugere, eller 250 hvis du er betalende. Det er muligt at genoptage afspilningen fra det sted, du kom til sidst, men dog kan du ikke starte en afspilning på din computer, og så fortsætte fra samme sted du kom til senere på en anden enhed desværre.

Det er heller ikke muligt automatisk at få optaget alle afsnit af f.eks. en bestemt serie.

Billedkvalitet

Billedkvaliteten i den gratis udgave er ikke specielt god. Med mindre du se på en meget lille computerskærm, så er det meget grumset, og ikke noget der gør sig godt på fladskærmen, såfremt du skulle tilslutte din computer til denne. HiQ abonnement giver på HD kanalerne som f.eks. ITV1 og BBC One et ganske fornuftigt billede, i hvert fald så længe Zattoo rammer den højeste bitrate på de 3000 kbit/s. Her ser billedet faktisk rigtigt fornuftigt ud også med computeren tilsluttet fladskærmen via HDMI.

Vi har lavet en sammenligning med Zattoo HiQ og BBC iPlayer via deres britiske hjemmeside, og det falder ud til Zattoo’s fordel.

Ikke HD kanaler streames med 1500 kbit/s, og disse står naturligvis ikke nær så skarpe. BBC One, BBC Two samt ITV1 er de britiske, der forefindes i HD udgaver.

iOS iPad / Apple TV og Chromecast

Zattoo’s iOS app er gratis, og den tilbyder faktisk også AirPlay. Så det er en enkel måde at få tv op på fladskærmen på, hvis du har en Apple TV. Du kan også benytte en Chromecast for både app og browser udgaven af Zattoo har Cast funktion. Bemærk dog at Chromecast kræver at man omdirigerer DNS opslag direkte på ens router for at det fungerer. Det kan være en smule langhåret men mindre du er vant til rode med routerindstillinger. Se Guide her

Brugeroverflade

Brugeroverfladen ligner den på computeren, desværre følger favoritkanaler man har lavet på computeren ikke med over i app’en. Man kan lave en ny favoritliste på iPad’en ved at bladre mod venstre på kanalnavnet. Så kommer der en ikon menu frem med en stjerne blandt andet. Klikker man på stjernen, så bliver kanalen tilføjet til favoritter.

Der er fra app’en også adgang til at tilføje optagelser, (playlist) eller se optagelser.

Brugeroverfladen virkede lidt sløv på vores iPad, men vi tester også med en iPad 2.

Her et billede fra den danske udgave af Zattoo på iPad.

Billedkvalitet

Billedkvaliteten på iPad er ganske god, bedst igen naturligvis på HD kanaler. Det er også muligt at lave AirPlay til Apple TV, og på den måde kan du få Zattoo tv på fladskærmen. Kvaliteten er absolut brugbar med HiQ abonnement. Vi oplevede på en forbindelse/router at billedkvaliteten via AirPlay startede super flot men at den så gik ned i en lavere kvalitet efter 5 sekunder. På en anden router/forbindelse var det dog ikke tilfældet, så vi gætter på at det ikke er et generelt problem. Også Chromecast virkede fint efter, vi havde lavet router trick.

Zattoo app’en kan hentes gratis i Google Play butik, og med den får du adgang til at se tv, sætte ting til at optage og se optagelser.

Brugeroverflade

App’en starter i kanallisten, desværre uden favoritkanal mulighed. Du kan også vælge at se tv-guiden.

Det er muligt at se optagelser og sætte ting til at optage.

Billedkvalitet

Billedkvaliteten fra Zattoo med HiQ abonnement på vores HTC One var glimrende. Bedste oplevelse får man naturligvis på HD kanalerne.

Vi har også haft held til at afprøve Zattoo på Xbox 360. Xbox app’en er også lidt begrænset i funktion til kun at omfatte live tv. Også på Windows Phone skulle der vist være en Zattoo app, denne har vi dog ikke testet.

Zattoo konklusion
71.7 / 100 DIGITALT.TV Score
Positivt

Billedkvalitet fornuftig på HD kanaler
Airplay support

Negativt

SD billedkvalitet kunne være bedre
Platformene snakker ikke specielt meget sammen

Billedkvalitet70
Brugeroverflade75
Tilgængelighed (Platforme)70

Mens Zattoo’s danske udgave nok primært kan være interessant for udenlandsdanskere, så er der anderledes mange kanaler, hvis du bruger tjenesten, som var du i Schweiz. Det er muligt med en Smart DNS udbyder som Unotelly, og det giver adgang både til at se en række kanaler gratis og mulighed for at optage op til 20 programmer gratis.

Betaler du 35,- DKK / måned kan du afprøve Zattoo HiQ kvalitet med HD kanaler og 250 optagelser plus mulighed for at gå op til 7 dage tilbage i alt der er blevet sendt.  Det er muligheder rigtigt mange nok godt kunne tænke sig, men som sagt så er den schweiziske Zattoo uden danske tv-kanaler, så Zattoo er primært interessant for dig, der er til de britiske hovedkanaler og måske også gerne vil se tv fra Schweiz , Tyskland, Frankrig, Italien osv. Er man kun til de engelske, så er det kan man streame gratis fra de fleste af de enkelte kanalers egne hjemmesider, dog var kvaliteten i vores sammenligning af BBC ikke nær så god som hos Zattoo.

Det er smart, at man kan få adgang til sine optagelser fra flere platforme, dog er det lidt irriterende, at man ikke kan starte på f.eks. PC og enkelt fortsætte på f.eks. en iPad, fra det sted man kom til.  Det er et plus, at man kan køre Airplay fra iPad til ens Apple TV og Chromecast også er en mulighed. Sidstnævnte kræver dog at man omdirigerer DNS opslag i sin router.

Billedkvaliteten er godkendt på HDTV kanaler, mens vi ikke er helt så imponeret på SD kanalerne.

I samme kategori

Back to top button