StreamingnytNet-TV

UnoTelly anmeldelse

Selv om vi nu har fået Netflix, så er der stadig en del tv-tjenester på nettet, der er lukket land for os danskere. Årsagen er naturligvis rettigheder, men en række tjenester har fundet veje omkring denne geografiske blokering, og én af de mest populære af disse er UnoTelly, som vi kigger nærmere på i denne anmeldelse.

UnoTelly – hvad gør de?

UnoTelly_dnstjenester

UnoTelly åbner for amerikansk og britisk tvUnoTelly er en service, der får dig til at fremstå som f.eks. at være i USA. I forhold til tv-tjenester giver det pludselig mulighed for at se indhold fra amerikanske tv-kanaler online via deres respektive hjemmesider og via tjenester som Hulu. Du kan også få adgang til den amerikanske udgave af Netflix, der ofte også har indhold, som ikke er tilgængeligt i den danske udgave. 

UnoTelly giver ud over det amerikanske også adgang til f.eks. den britiske BBCiPlayer og streaming tv fra de andre britiske kanaler, hvilket kan være en vej til britisk tv, nu hvor det igen bliver svært at modtage med parabol i Danmark.

Pandora Radio er et eksempel på en populær musiktjeneste, der er forbeholdt amerikanske ip adresser, men altså også er en mulighed gennem UnoTelly.

Med UnoTelly, så er det også muligt, at se både den Amerikanske Netflix i stuen og den danske Netflix samtidigt på børneværelset med samme Netflix og UnoTelly konto. 

For god orden skyld, så skal det nævnes, at denne form for omgåelse af den geografisk blokering har været til debat, ikke mindst efter So Ein Ding viste et indslag om emnet i 2011. Der synes ikke, at være nogen klar afgørelse eller domme på fortolkningen af rækkevidden af den eksisterende lovgivning på området, så det må indtil videre være op til din egen moral, om du vil benytte dig af tjenesten. 

Global og enkel DNS tjeneste

UnoTelly tilbyder en DNS tjeneste, der får dig til at se ud, som du er i USA, når du gerne vil se f.eks. Hulu indhold eller den amerikanske Netflix. Fordelen ved DNS er, at du ikke mister hastighed, som det ellers for det meste er tilfældet med mere almindelige VPN forbindelser. Forenklet kan man sige, at du gennem UnoTelly undgår mellemmanden, og langt flere enheder understøtter DNS opsætning fremfor VPN, der er langt mere besværligt.

Med DNS servicen er du ikke begrænset af, at enhederne skal understøtte VPN. Du kan sagtens køre UnoTelly på din Apple TV, PS3, XBox, iPad, Android Tablet, PC osv. 

UnoTelly har DNS tjenester i en række lande verden over, men typisk skal du bare vælge de to, nærmest der hvor du befinder dig for at få den bedste hastighed.

Bonus VPN med Gold konto

Har du en Gold konto hos UnoTelly, så følger der udover DNS servicen også en regulær VPN mulighed med. Selv om hastigheden er bedst med DNS, så kan der være situationer, hvor en VPN forbindelse er praktisk. F.eks. hvis du er på rejse og logger på et offentlige trådløse netværk, så er VPN en rigtig god idé. Derved er du beskyttet mod at andre kigger med og kan opsnappe dine data. VPN kontoen har servere i USA og Storbritannien.

Hvad koster Unotelly?

UnoDNS Gold kontoen med VPN koster $4.99/måned, og det er absolut en god pris sammenlignet med konkurrenterne.

Kan du nøjes med DNS delen, så tilbyder UnoTelly UnoDNS Premium konto til $3.99/måned. 

Det er alle de udgifter forbundet med tjenesten, der er ikke forbrugsloft eller noget på tjenesten. Husk naturligvis at disse beløb kun er for tjenesten, “der gør dig til amerikaner, briter osv.”, og ikke automatisk også åbner for Netflix osv. De kommer oveni, men f.eks. Hulu har en gratis udgave, hvis du bruger din PC.

Du kan prøve UnoTelly gratis i 8 dage uden forpligtigelse og uden at afgive kreditkort oplysninger, hvilket er positivt at se.

Sådan installerer du UnoTelly

Hvor mange andre services kræver kompliceret VPN opsætning, så er UnoTelly’s DNS service simpel at sætte op. Typisk har du sikkert flere enheder, du gerne vil åbne for f.eks. amerikansk indhold på. Det klart enkleste er derfor at opsætte UnoTelly DNS service direkte på din router. 

UnoTelly Router DNS opsætning

Hvordan du gør det, afhænger lidt af den model du har. UnoTelly har en række guides til flere modeller, men ellers er den generelle opskrift at logge ind på din routers webinterface. DNS er typisk placeret under WAN indstillingerne. Her skriver du så de nærmeste 2 DNS server adresser ind, i forhold til hvor du befinder dig. Du kan se UnoTelly’s Globale server liste her.

Logger du ind på din konto hos UnoTelly, så kan du i toppen af browseren se, om det kører som det skal. Det kan være nødvendigt, at gå ind under Authorized Networks og tilføje dit netværk og ip adresse.

Apple TV DNS opsætning UnoTelly

Alternativt kan du også manuelt indtaste DNS server information, på den enhed du ønsker at benytte med UnoTelly. Eksempelvis på din Apple TV.

UnoTelly i brug

unotelly tv-kanal links

Unotelly har på sin hjemmeside links til en række tv relaterede hjemmesider, så du hurtigt kan komme ind på f.eks. CBS, ABC og NBC’s hjemmeside og se fulde episoder af serier ganske gratis. Vi har her på DIGITALT.TV også samlet 3 gode websites til at holde øje med hvad du kan se på de udenlandske streaming sites. Læs artiklen 3 website tips til dig med Netflix og Unotelly

UnoTelly Hulu Plus Apple TV

Hulu Plus tjenesten, der samler indhold fra de største amerikanske tv-stationer har vi også afprøvet på Apple TV. Hulu Plus kræver et amerikansk Apple ID, og at du har sat lokation på din Apple TV til USA. Via et iTunes gavekort købt via udbyderen www.buyfrompowerseller.com, var det ikke noget problem at komme i gang med en 7 dages gratis test periode. Du skal huske at afmelde Hulu Plus i iTunes, hvis du ønsker at stoppe abonnementet ellers fortsætter det automatisk.


Hulu Plus Apple TVHulu Plus CBS Apple TV

Hulu Plus virker fint med UnoTelly, selve Hulu Plus tjenesten lider dog lidt under, at flere amerikanske stationer begrænser, hvad der er tilgængeligt på platformen. Værst er CBS, der kun tilbyder et udvalg af ældre serier. Videokvaliteten på Hulu Plus er ganske fornuftig også på fladskærmen via Apple TV.

unotelly_cbs

 Går du ind på cbs.com via din PC Web browser, så får du langt mere indhold end på Hulu via Apple TV og via Pad.

UnoTelly BBC iPlayer

Også de britiske tv-kanaler og on demand tjenester har vi prøvet via UnoTelly og igen kørte disse fint.

UnoTelly Dynamo DNS

En smart ting er UnoTelly’s Dynamo DNS service, der gør det muligt at skifte mellem lande for en række tjenester. F.eks. i forhold til Netflix region.

Efter opsætning af Netflix US på UnoTelly UnoDNS Dynamo Settings siden, så var der adgang til Netflix, som var vi i USA. Selve websiden er ganske vist stadig på dansk, men du kan aflæse, at du er i den amerikanske udgave, ved at tjekke om der kun er engelske undertekster. Vil du tilbage til den danske Netflix, så er det bare at sætte Netflix til Denmark på settings siden hos UnoTelly.

En enkelt ting, vi ikke kunne få til at virke, var adgang til en del videoer på den svenske SVT Play tjeneste, selv om den angives som mulig via UnoTelly’s Dynamo DNS side. 

Konklusion

Er du til amerikansk eller britisk tv, også selv om det så er uden danske undertekster, så byder Unotelly på en enkel måde at se det indhold på. Det burde være lige til for de fleste at sætte det op, og prisen på tjenesten er til at betale. 

Hastigheden på forbindelsen via DNS servicen matcher den hastighed, du normalt har, så hastighedsmæssigt skulle din forbindelse ikke opleves anderledes end normalt, når du kører gennem UnoTelly.

Med 8 dages gratis prøvetid så er der ingen risiko ved at prøve tjenesten, og se om det er noget, du ønsker at gøre brug af. Du kan altid opsige dit abonnement på UnoTelly igen.

Bestil og prøv UnoTelly gratis ved at klikke her

I samme kategori

Back to top button