Kabel-TV

VU+ Ultimo 4K – Brug den som TV server med Kodi som frontend

Vi har tidligere i en anden artikel omtalt VU+ FBC Tuner, der i alt byder på mulighed for at håndtere op til 8 forskellige tv-kanaler (tv-frekvenser) samtidigt.

Vu stream tvHele 8 tunere giver rig mulighed for at lade en VU+ Ultimo 4K tv-boks fungere som en TV Server, der gør det muligt at streame til forskellige enheder, også på Kodi medieafspiller softwaren. Det kan dog også virke med andre tv-bokse baseret på Enigma softwaren, eksempelvis Dreambox.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Bemærk at det virker mest optimalt med ukodede kanaler. Ved kodede kanaler kan du være begrænset, fordi mange kortlæsermoduler kun kan afkode én ting af gangen.

Læs mere om hvordan det gøres og virker i artiklen herunder.

Stream via Kodi

Kodi PVR TV addon tilfoejelseFor at aktivere mulighed for at streame TV fra en Enigma II baseret tv-boks, såsom VU+ Ultimo 4K, skal du i aktivere et PVR / TV addon i Kodi.

Kodi PVR TV addon liste enigmaI add-on listen vælges VU+ / Enigma2 Client.

Kodi PVR TV addon enigma info

Så dukker følgende skærm op, hvor du kan gå ind under punktet Konfigurer og opsætte til netop din tv-boks.

Kodi PVR TV addon enigma settings1

Her skal der indtastes ip-adressen på din tv-boks.

Kodi PVR TV addon enigma settings2

Du kan også skulle indtaste portnummer, brugernavn og adgangskode under avanceret. Typisk er brugernavn root og adgangskode dreambox som standard på Enigma baserede tv-bokse. Det kan naturligvis anbefales at ændre adgangskode, specielt såfremt du vælger at åbne porte i din router, så du kan tilgå din tv-boks udenfor dit hjemmenetværk.

Har du indtastet tingene korrekt, så skulle Kodi nu gerne hente kanalliste og EPG data ind, når du klikker på aktiver.

Kodi TV menu

Du får på hovedskærmen en oversigt med mulighed for at se kanalliste, guide, optagelser, timer med mere. Der er genveje direkte til nyelig sete kanaler, samt nyelige optagelser.

Kodi PVR live tv

Du kan nu klikke på en kanal i kanallisten i Kodi og starte live tv. I forhold til Kodi på Windows i hvert fald, kunne vi ikke få live tv til at starte på nyeste Kodi 17.3. Det ser ud til, at det virker frem til og med 17.1, men ikke derefter, vi ved ikke lige hvorfor. Konkret virkede det i hvert fald på Kodi 17.0 udgaven. Ældre Kodi udgaver til Windows kan hentes her

Kodi PVR TV Guide

Fra TV-Guiden kan du også sætte ting til at optage

Kodi PVR TV optag

Stream til Smartphone og Tablet

Vu Player HD AndroidSkal vi lige vende andre alternativer, så findes der også en VU+ Player HD app tilgængelig på Android og iOS. Denne har også mulighed for live tv og en masse andet.

I samme kategori

Back to top button