Viasat overtræder påbud i konkurrencesag

| onsdag 27. jun, 2012 13:23 | 2 Kommentarer

Forbrugerstyrelsen TV dommeKonkurrencerådet har netop afgjort, at Viasat har overtrådt et påbud fra Konkurrencerådet i sagen om Viasats distributionsvilkår.

Viasats adfærd er en alvorlig overtrædelse af konkurrenceloven. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vil derfor anmelde Viasat til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet (SØK).

Viasat har overtrådt påbuddet ved at indføre et konkurrencebegrænsende vilkår i nogle af de aftaler, som Viasat indgår med antenneforeninger. Vilkåret vedrører blandt andet Viasats tv-kanaler TV3, TV3+ og TV3 Puls, og det indebærer, at antenneforeningerne skal betale for Viasats standardpakke til alle husstande, der modtager kommercielle tv-kanaler. Det gælder, uanset om den enkelte husstand ønsker Viasats tv-kanaler eller ej.

Antenneforeningerne har oplyst til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, at de ikke er blevet tilbudt forhandling af vilkårene i distributionsaftalen.

Konkurrencerådet påbød i september 2009 Viasat straks at ændre selskabets distributionsvilkår, fordi de var konkurrencebegrænsende. Konkurrencerådets påbud er siden stadfæstet af både Konkurrenceankenævnet og Sø- og Handelsretten.

Vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Kim Sparlund, siger:

”Vi kan konstatere, at Viasat med sin nye distributionsaftale har overtrådt Konkurrencerådets påbud, selvom afgørelsen er blevet stadfæstet flere gange. Der er tale om en alvorlig sag, og vi sender den nu til videre efterforskning hos SØK.”

”Det er skadeligt, når et selskab opstiller vilkår, der har til formål at begrænse konkurrencen. Viasats distributionsaftale påvirker ikke kun vilkårene for antenneforeningerne, men den berører også de kanaldistributører, som ikke har en aftale med Viasat.”

”Viasats adfærd skader forbrugerne, der må betale for tv-kanaler, som de måske ikke ønsker.”

Relateret materiale

Kilde: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Del på:

Gemt under:: Branche-Nyt

Kommentarer (2)

 1. reslfj siger:

  Hvad er det lige, vi har bygget et nyt ‘Hotel Gitterly’ til i Horsens ?

  Lars 🙂

 2. player siger:

  Citeret fra Konkurrencerådet.

  Det er skadeligt, når et selskab opstiller vilkår, der har til formål at begrænse konkurrencen. Viasats distributionsaftale påvirker ikke kun vilkårene for antenneforeningerne, men den berører også de kanaldistributører, som ikke har en aftale med Viasat.”

  Læs artiklen: https://digitalt.tv/viasat-overtraeder-pabud-konkurrencesag/#ixzz1z5nfn42x

  Det ville være skønt være en flue på væggen under forhandlingerne mellem Antenneforeninger og så Viasat. Konkurrence og Kabel tv er vel kun med et smil i øjet 😉 Kunne man fravælge alle TV2’s betalingskanaler og så regne med frit kunne tilvælge Viasat’s?

Skriv et svar