Viasat fylder 20 år – se historien her

| onsdag 21. dec, 2011 09:47 | opdateret 31. dec, 2012 kl. 14:23 | 2 Kommentarer

viasat20aarViasat startede for 20 år siden med at sende tv til parabolskærme i Norden. Faktisk havde medievirksomheden Kinnevik allerede 4 år tidligere havde startet TV3 kanalen på satellit sendt fra England, og kanalen blev i 1988 sendt som fælles kanal til Sverige, Danmark og Norge.

D2MacMen det var altså Viasat, der blev det nye hjemsted for kanalen i 1991, sammen med TV1000 kanalen, der nu blev udsendt analogt i D2-Mac standarden direkte til husstande med parabol.

Siden da er der sket meget. I 2001 blev Viasat Europa’s første satellit-tv udbyder, der slukkede helt for de analoge kanaler og skiftede til DVB-S med Viaccess som kodningsstandard. Denne standard var dog ramt af tv-pirateri, og i 2004 skiftede man over til NDS Videocrypt kodningssystemet, som fortsat anvendes i dag.

Viasat var også hurtig til at se potentialet i online streaming og lancerede Viasat OnDemand, der i dag hedder Viaplay, tilbage i 2007 der også blev aktiveret på Viasat tv-bokse året efter. Siden da er HD og 3D også kommet til, omend ikke helt i de mængder som mange nok kunne have ønsket sig.

I dag fremstår Viasat som en stærk medievirksomhed, der er aktive på flere markeder end bare det nordiske. Viasat i Sverige har i øvrigt lavet en lille film om de 20 år, som du kan se herunder.

Del på:

Gemt under:: Viasat

Kommentarer (2)

  1. Rune Duus siger:

    Nogen der kan huske hvornår TV3-kanalerne har lavet folkelig underholdning og ikke bare game shows og reality?

Skriv et svar