Streamingnyt

Viaplay på vej med ny dramaserie baseret på anmelderrost norsk debutroman

Viaplay har netop annonceret endnu en ny originalserie med titlen ’Ida tager ansvar’. Serien beskrives som en humoristisk og mørk dramaserie om en ung, ængstelig psykologistuderende, der konstant er bekymret for terror. Serien er baseret på den anmelderroste debutroman af samme navn skrevet af Kjersti Halvorsen. Elli Rhiannon Müller Osborne (Psychobitch, Utøya) spiller hovedrollen.

Viaplays nyeste Originalserie ’Ida tager ansvar’ skildrer pigen Ida, der er besat af katastrofetanker. Mest af alt frygter Ida, der bor i Oslo, terror. Da hun møder incel-drengen Axel, er hun overbevist om, at han er en fremtidig school shooter, og at det er hendes job at forhindre en katastrofe.

Den nye serie sigter mod at følge op på Viaplays succesfulde norske seerfavoritter ’Delete Me’ og Henriette Steenstrups ’Pørni’. Premieredatoen er ikke klar, men efteråret på Viaplay ser allerede meget lovende ud med serier som ’Furia’, ’Threesome’ og ’Zebrarummet’, for at nævne et par helt nye Viaplay-produktioner.

’Ida tager ansvar’ blev optaget i Oslo-området denne sommer. Handlingen er baseret på debutromanen af Kjersti Halvorsen med samme navn fra 2019, som også blev nomineret til Tarjei Vesaas debutantpris.

Elli Rhiannon Müller Osborne er blandt andet kendt fra ’Psychobitch’ og ’Utøya’ og spiller hovedrollen som den bekymrede studerende Ida. Derudover byder serien på andre spændende, unge navne som Arthur Hakalahti (Skam), Mohammed Aden Ali og Sofia Tjelta Sydness, der for nylig høstede stor ros for den meget omtalte Viaplay-serie ’Delete Me’.

’Ida tager ansvar’ er en serie, jeg føler mange vil kunne genkende sig selv i, og instruktør Rikke Gregersen har været en stor drivkraft for mig under optagelserne. Hun har fat i denne serie på en måde, der giver mig tryghed og selvtillid som skuespillerinde, siger Müller Osborne.

Rikke Gregersen er instruktør på Viaplays seneste dramaserie. Hun vandt en Student-Oscar i 2019 for kortfilmen ’Den hensynsløse’ og har været involveret i produktionen af Gullruten-vinderen ’Sigurd fåkke pult’.

– Som en lidt bekymret pige, der ofte spinder små ting ud af proportioner, talte Kjerstis roman meget til mig. Temaet er mørkt, men tonen er lys og sjov; noget vi har forsøgt at give videre til serien. Elli har portrætteret Ida på en måde, der både er sårbar og vittig, og ikke mindst meget genkendelig, siger Gregersen.

Kjersti Halvorsen udgav sin debutroman ’Ida tager ansvar’ i 2019 og har været involveret i produktionen. Hun er meget spændt på, hvordan det vil være at se sit arbejde blive til en fuldblods dramaserie.

– At min debutbog bliver til en tv-serie føles overvældende, fantastisk sjovt og næsten uvirkeligt. Nu, hvor jeg skriver på en ny roman, betyder det meget for mig, at min første bog er blevet lagt mærke til og når ud til endnu flere mennesker. Baseret på det indblik, jeg har fået i processen undervejs, ved jeg, at arbejdet er i gode hænder. Jeg tror, det vil være meget specielt at se historien om Ida fortolket med en andens blik, og ikke mindst omsat til skærmen, siger forfatter Kjersti Halvorsen.

– Det er vigtigt for os at satse på næste generations talenter, og dette projekt har flere utroligt gode historiefortællere både foran og bag kameraet. Serien balancerer på nerven mellem drama og humor på en fantastisk måde, og de talentfulde damer bag henholdsvis bogen, instruktionen og hovedrollen er alle unikt gode på hver deres måde, siger Filippa Wallestam, EVP og Chief Content Officer hos NENT Group.

’Ida tager ansvar’ får premiere på Viaplay på et senere tidspunkt. Serien er produceret af Anagram Norway af Executive Producere Anne Kolbjørnsen og Ole Marius Araldsen, der tidligere har produceret Viaplay-serien ’Melk’ samt ’Kielergata’ og ’Mellem os’. Jonas Møller er Executive Producer for NENT Group.

Kilde: Nent Group presse

I samme kategori

Back to top button