Streamingnyt

Delete Me

- ny norsk dramaserie på Viaplay fra 7. marts

Den norske dramaserie ‘Delete Me’ har premiere på Viaplay den 7. marts. Serien stiller skarpt på aktuelle temaer som sociale medier, hacking og et ungdomsliv, hvor man vil gøre næsten alt for at blive populær. Serien har premiere på Viaplay den 7. marts, og alle syv episoder bliver frigivet samtidigt.

I Viaplays nye ungdomsdrama udforsker skaberen bag ’Delete Me’, Marie Kristiansen (’Unge Lovende’), hvordan det er at vokse op i en tid, hvor alt kan – og ofte bliver – dokumenteret på de sociale medier.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

De to veninder Marion (Amalia Holm) og Marit (Thea Sofie Loch Næss) har fremtidsplanerne klar: Overleve studentertiden; sikre et stipendium til Miami og udforske livet sammen. Alt ændres dog, da en intim video af Marion begynder at florere uden hendes viden eller samtykke.

Marie Kristiansen har talt med en række unge, der har oplevet lignende hændelser, som inspiration til serien. Hun mener, at det er blevet sværere at være ung, efter de sociale medier er blevet en del af folks hverdag.

”Sociale medier og internettet har gjort det farligere at være ung. Før var ungdomsårene et relativt lukket univers. Hvis du lavede en fejl, forblev visheden om denne ofte i et lille, lukket miljø. Nu risikerer du, at en lille fejl bliver en del af din person resten af dit liv, uden du nødvendigvis selv har været skyld i fejlen,” fortæller Maria Kristiansen.

’Delete Me’ beskæftiger sig med ungdomshierarkiet og de grupperinger, som især unge piger opdeles i.

”Jeg ville lave en ambitiøs thriller for unge baseret på den virkelighed, de lever i. Målet er at underholde dem med temaer og historier, de genkender. Manuskriptet er baseret på interviews og møder, jeg har haft med målgruppen. Dette er ikke en ’pege-fingre-historie’, hvis formål er at tegne et dystert billede af unge. Formålet er at kaste et lys over, hvordan samfund og populærkultur påvirker os, og hvor let små handlinger kan få store konsekvenser online,” siger Maria Kristiansen.

På rollelisten finder man nogle af Norges største skuespiltalenter bl.a. Thea Sofie Loch Næss (’Wisting’), Axel Bøyum (’Heksejagt’), Amalia Holm (’Motherland: Fort Salem’), Sofia Tjelta og Sjur Vatne Brean (’Ud og stjæle heste’). Det svenske stjerneskud, Happy Jenkell, spiller også en central rolle i ungdomsdramaet.

Historien i ’Delete Me’ fortælles baglæns, så den ikke opfattes som moralsk stødende. Derudover vil det fortællende greb give publikum mulighed for at udforske, hvilke af begivenhederne i serien, der danner rammen for det dramatiske klimaks, som finder sted i starten.

Delete Me | Teaser | A Viaplay Original
Delete Me | Teaser | A Viaplay Original
Kilde: Nent Group presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

I samme kategori

Back to top button