Vejle dom til fordel for kommunen

| mandag 10. jan, 2011 11:19 | 5 Kommentarer

Fem grundejere fra Bredballe i Vejle fik ikke medhold i deres sag, da der mandag faldte dom i en principiel sag, hvor fem grundejere fra Bredballe i Vejle har stævnet Vejle Kommune, fordi de selv ville vælge tv-udbyder. 

I september 2009 meldte de fem grundejere sig ud af deres lokale antenneforening, Bredballe Antennelaug men kommunen krævede de genindmeldte sig og har nu altså fået rettens ord for at de kunne pålægge grundejerne dette. Vestre Landsret henviser ligesom kommunen til, at der er tinglyst deklarationer på deres ejendomme, der forpligter dem til at deltage i udgifterne til drift og vedligeholdelse af den lokale antenneforening. 

Selv en kommende lovændring får ingen umiddelbar betydning for eksisterende lokalplaner med tilslutningspligt som vejleborgerne i øvrigt ikke har opgivet at at kæmpe videre i mod.
 
Kilde: TV 2 Nyhederne
Del på:

Gemt under:: Kabel-TV

Kommentarer (5)

 1. player siger:

  Men hvor høj en årlig udgift skal tilsluttede da acceptere, når noget er tvunget kan man vel altid bare hæve en årspris? Og skal tilslutninger også gælde kommende og tvungne Fibertilkoblinger 🙂 For ej tale om de dele af kommunen hvor det hele, teknisk og betalingsmæssigt er TDC som står herfor! Og hvor alt kan fravælges.

 2. player siger:

  Til gengæld vil jeg håbe Boligafdelinger som vil hidnre paraboler får dette underkendt Een gang for alle.

 3. Ripenser siger:

  Vejle kommune kan give dispensation til beføjelserne i lokalplanen om tilslutningspligten. Om de vil. Ellers må de gode Vejle borgere gå sammen til næste valg. Og få udskiftet dem i byrådet som vil bruge tvang overfor borgerne.

 4. Ripenser siger:

  Vejle borgerne burde faktisk oprette en side på Facebook med billeder af de byrådsmedlemmer som går ind for tvang. Og hente støtte fra hele landet imod dem.

 5. reslfj siger:

  For det er naturligvis ofte meget velbegrundet med fælles regler og løsninger via en grundejerforening. Det være sig vandløb, fællesarealer eller veje, der skal vedligeholdes eller en sikring af økonomien i et kabel/antenne anlæg.

  Når man vil anskaffe fast ejendom, må man undersøge de lyste servitutter og afgøre med sig selv om man kan leve med disse. Hvis ikke, må man undlade at købe – punktum.

  Vort system for tinglysning har sine aner helt tilbage i 1200 tallet. Det er at stor betydning for alle borgere, at man via tinglysning kan sikre rettigheder og pligter.

  Det er først når fx en kommune anvender en sådan servitut til at berige kommunen ved fx at sælge kablerne til en ‘pengepuger’ (læs et kabel-tv selskab) eller måske bruges af et lille flertal i foreninge til at pålægge mindretallet store udgifter eller fx nægte dem rimelige modtagemuligheder, at det går helt op i ‘hat og briller’.

  Naturligvis skal kommuner ikke have indtægter ved at sælge eget og slet ikke ‘andres’ arvesølv – ja, de bør økonomisk set vel slet ikke have indtægter ved andet end skatter.

  Når de skal spare, er det jo netop deres løbende forbrug som er større end de ‘økonomikloge’ mener er OK.

  Lars 🙂

Skriv et svar