Nyheder

Ulla Terkelsen i Italien på TV 2 FRI

TV 2 Fri ny TV 2 kanalUlla Terkelsen er guide ud i kunsten at rejse i en ny programserie, som får premiere på TV 2 FRI torsdag 29. januar.

Kultur, politik og livsstil er omdrejningspunktet i en ny rejseserie på TV 2 FRI, ‘Ulla Terkelsen i Italien’, hvor TV 2-journalisten tager sin kollega Eva Ravnbøl under armen. Sammen tager de temperaturen på den italienske sjæl, som de gransker på kryds og tværs i støvlelandet. De går bagom turistfælderne og besøger steder, som de fleste seere ikke har mulighed for at opleve.

TV 2s udenrigskorrespondent Ulla Terkelsen har altid været optaget af Italien. Hun var der første gang, da hun var 13 år gammel. Siden har hun ofte rejst i landet – både privat og med sit arbejde.

– Det er helt utroligt, at man kan finde så mange kontraster i et land. Kunst, kitsch. Rig, fattig. Storslået arkitektur, skumle gyder. På alle mine rejser opdager jeg nye facetter af Italien – det er derfor, jeg elsker at rejse dér, siger Ulla Terkelsen.

Eva Ravnbøl har boet i Italien i mange år, og hun hjælper ofte Ulla Terkelsen, når TV 2-korrespondenten er på arbejde i Italien – for som Ulla Terkelsen siger:

– Man kan jo ikke vide alt. Heller ikke selv om det virker sådan på den anden side af skærmen.

Trøffelfest og opera
I seriens første afsnit kan seerne glæde sig til at komme med på trøffeljagt og til trøffelfest i Norcia i Umbrien. Området er verdenskendt for de berømte brune knolde, der snuses frem af særligt uddannede hunde.

Programmet tager også seerne med til Milano, hvor Ulla Terkelsen og Eva Ravnbøl og den danske operastjerne Gert Henning-Jensen besøger verdens eneste alderdomshjem for pensionerede operasangere. I Napoli kigger Ulla Terkelsen nærmere på produktionen af kitschede lerfigurer af Berlusconi og Paven.

I ugen op til premieren på ’Ulla Terkelsen i Italien’ sender TV 2 FRI en række andre rejseprogrammer med bl.a. Michael Palin og komikeren Anh Do samt de danske livsstils- og oplevelsesprogrammer ’Kurs mod fjerne kyster’ og ’Familie på farten’.

’Ulla Terkelsen i Italien’ har premiere onsdag 29. januar på TV 2 FRI.

Kilde: TV 2

I samme kategori

Back to top button