Branche-Nyt

Tv-signaler ødelægges af telefon-signaler

BFE er paraply forening for repræsentanter for producenterne af forbrugerelektronikudstyr, medierne, tv-operatørerne, antenneforeninger og antenneinstallatører, ligesom der er et tæt samarbejde med detailhandlen. 

”Vi er bekymrede for, at mange seere risikerer at få ødelagt deres tv-signal, når de trådløse telefon-signaler opgraderes,” Sådan lyder det fra direktør Kurt Frausing, Branchen ForbrugerElektronik (BFE) i en pressemeddelelse.

Sidste år besluttede politikerne nemlig, at MUX7 som den eneste MUX skal anvendes til andre formål end tv og radio, nemlig telefoni og bredbånd og udsigten til dette mener BFE er en trussel mod tv-signalerne.

”Vi vil gerne advare om, at der kan opstå kraftige signalforstyrrelser mellem de signaler, som vil komme fra den nye sendepakke (MUX7) og de sendepakker, der allerede er i brug,” siger Kurt Frausing. ”Vi frygter, at radio- og tv-butikker, antenneinstallatører, antenneforeninger og tv-operatører vil blive bestormet af forbrugere, der lige pludselig vil opleve et meget dårligt signal eller i værste fald sort skærm,” siger Kurt Frausing. ”Derfor må det være et krav, at politikerne sørger for, at problemerne med signalforstyrrelser bliver løst,” lyder det fra Kurt Frausing.antennawaves

Problemerne kan risikere at ramme alle husstande, da der f.eks. kan komme forstyrrelser, hvis naboen til en kabelkunde bruger mobiltelefon eller bærbar pc baseret på signalerne fra MUX7. ”Så mens ca. 20 % af seerne risikerede at blive ramt af sort skærm ved det analoge sluk, så er alle så at sige i risikogruppen, når det gælder forstyrrelse fra MUX7. Det kan ingen være tjent med,” fastslår Kurt Frausing.

Kilde: BFE pressemeddelelse

I samme kategori

Back to top button