Tv på mobilen har fået tag i danskerne
Vil du have ’Bonderøven’ med i metroen, feste med ’P3 Guld’ i bussen eller sidde tilbagelænet og komfortabelt i sofaen med ’Deadline’. Det kan man nu med ’DR NU mobil’.
Danskerne har allerede taget godt imod muligheden for at se tv på deres smartphones og tablets. Kort tid efter lanceringen af ’DR NU mobil’ den 1. april kommer over 10 procent af al brug af tv-indhold på dr.dk fra mobile apparater.
”Det er vigtigt for os at være til stede dér, hvor vores brugere er. Vores mål er at give så meget værdi til dem som muligt, og her har vi tydeligvis ramt plet,” siger Michael Arreboe, der er kanalchef for dr.dk. Og han fortsætter:
”At så stor en del af brugerne vælger at se tv på deres mobil eller tablet viser, at der er et klart behov for at gøre vores indhold tilgængeligt på flere apparater, og at tv-oplevelsen for brugerne ikke nødvendigvis er bundet til et tv eller en computer.”
Tv når det passer dig
DR NU er tv, når det passer dig. Her kan man se live-tv fra alle DRs kanaler samt over 2000 timers tv fra allerede sendte programmer. Så nåede du ikke at se ’Nyhederne’, ’Restaurant bag tremmer ’ eller Mads Steffensens debut som vært i ’Kender du typen’, kan du med få tryk, klik og swipe indhente det forsømte.
DR NU har eksisteret på computer siden oktober 2010. Det bliver brugt af op imod 500.000 danskere, og noget tyder på, at brugerne af DR NU er glade for tv on demand. Antallet af brugere, der gør brug af muligheden for at se tidligere sendte programmer, er steget med 30 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år.
Med lanceringen af DR NU mobil, er det ikke længere kun tv, når det passer dig, men også hvor det passer dig.
”Brugerne har altid deres telefon på sig, ligesom en tablet også er mere fleksibel at flytte rundt med end en computer. Med den nye version af DR NU har de altid adgang til DRs tv-indhold via deres mobil, og så indbyder tablets enkelhed også til mere intuitivt mediebrug end en computer,” siger Michael Arreboe.
DR NU på alle skærme
Det er ikke kun på smartphones og tablets, der sker fornyelser i DR NU-universet. Selve sitet dr.dk/nu får inden sommer en ansigtsløftning. Der kommer et nyt design og en ny opbygning, som skal gøre det mere overskueligt for brugerne at finde rundt i de mange timers tv.
”Relanceringen af dr.dk/nu samler vores tv-tilbud et sted. Programmer, programsider og programoversigt, som i dag ikke er bundet sammen på dr.dk, samles nu under en hat, så brugerne nemt og enkelt kan navigere rundt i vores samlede tv-indhold,” siger Michael Arreboe.
Derudover startede DR i starten af marts i år et pilotprojekt med hbbTV. Kort fortalt betyder det, at man, med et tv, der understøtter hbbTV, kan få DR NU hjem i stuen på sin fladskærm via en internetforbindelse og få tryk på fjernbetjeningen.
Nogle har måske allerede opdaget, at der dukker et lille DR NU-logo frem i skærmhjørnet, når de zapper ind på en af DRs kanaler – mens langt de fleste tv-seere må vente lidt endnu. For hbbTV er stadig ganske nyt, og kræver det rette udstyr. Men mulighederne med hbbTV i fremtiden er mange. Det er ikke kun DR NU, der kan komme på tv med hbbTV, men også andet indhold fra dr.dk. Pilotprojektet løber i hele 2012.
Kilde: DR presse