TV 2 satser stort på foråret

| onsdag 07. dec, 2011 16:10 | 0 Kommentarer

Når TV 2 i januar åbner den nye tv-sæson, bliver det et brag af en start på 2012 med stor underholdning lørdag aften, stor sport og EM i herrehåndbold fra midten af januar og nye dokumentarserier og faktaprogrammer. Og lidt senere præsenterer TV 2 bl.a. den nye, danske fiktionsserie ”Rita” med Mille Dinesen i hovedrollen som den utraditionelle og politisk ukorrekte folkeskolelærer Rita.

– 2012 er det første år med abonnementsbetaling på TV 2, og forårsplanen indeholder store programmer lige fra begyndelsen af året. Det bliver en fantastisk start på 2012, der skal vise, at TV 2 er værd at betale for, siger programdirektør Palle Strøm.

Blandt de nye faktaprogrammer i begyndelsen af året er ”De bortførte børn” med Janus Nabil Bakrawi som vært. Her følger TV 2 fire sager, hvor børn er bortført til udlandet af en af deres forældre, og situationen er blevet fastlåst. TV 2 sender også danske udgaver af et rørende og livsbekræftende tv-format om unge og ældre, der bor sammen og lærer af hinanden, programserien ”Korrespondenterne” om fem af NYHEDERNEs udsendte og deres arbejde, serien ”Velkommen til virkeligheden”, hvor politikere skal mærke lovgivningen på egen krop, programmerne ”Danskere i livsfare” og redningsreportage i ”Eskadrille”.

Fiktion, underholdning, sport og kongelige begivenheder
På fiktionsområdet er ”Rita” den store nyhed, og på underholdningsområdet står nyskabelsen ”Voice – Danmarks største stemme” for den store lørdagsunderholdning i årets to første måneder. Hertil kommer naturligvis ”Hvem vil være millionær?”, ”Live fra Bremen” og ”Dagens mand” i løbet af foråret.

Det største sportsår nogensinde indledes med EM i herrehåndbold i januar, som TV 2 er alene om at have rettigheder til. Foruden fodboldlandsholdet og den bedste håndbold byder foråret på Giro d’Italia med start i Danmark. Fra juni går det løs med EM i fodbold, Tour de France og OL i London.

2012 byder også på fejring af dronning Margrethes 40-års-regent-jubilæum i januar, som NYHEDERNE dækker tæt.

Weekend og late prime
A-planen har også fokus på weekenden, hvor magasinprogrammet ”Weekend Weekend” skal fortsætte med at styrke TV 2 i et tidsrum, hvor kanalen gennem flere år har mistet seermæssigt terræn.

Også i den sene aftenflade – late prime – vil der komme nye danske programmer foruden ”Station 2 Politirapporten” og ”Taxaquizzen”. Her sender TV 2 bl.a. reportageserien ”Kirurgerne” og en ny programserie ”Skriftestolen”, hvor kendte danskere giver svar på andres dilemmaer. ”Natholdet” fortsætter til foråret, og sæsonen udvides til 15 uger – de første fire uger allerede med sendestart klokken 22.30.

Klassikere og nyklassikere
Foråret byder også på de meget populære klassikere og nyklassikere, som TV 2 har givet danskerne i de senere år, f.eks. ”Live fra Bremen”, ”Station 2”, ”Årgang 0”, ”Ingen kære mor”, ”Operation X”, ”Ultimatum”, ”Liebhaverne”, ”Han, hun og haven”, ”Herre i eget hus”, ”Dagens mand”, ”Desperate Housewives”, ”Vores virkelig store familie”, ”Hva’ bruden ikke ved”, ”Stjernerne på slottet”, ”Alarm 112”, ”Mormors bordel”, ”Danmark ifølge Bubber”, ”Den blinde vinkel”, ”CPH Lufthavnen” og ”Razzia” med SKAT og fødevaremyndighederne.

Film uden afbrydelser
Blandt de mange filmpremierer, som TV 2 byder på i de første måneder af 2012, er familiefilmen ”Nat på Museet 2” med bl.a. Ben Stiller, Owen Wilson og Robin Williams. TV 2 har også tv-premiere på actionbraget ”X-men Origins: Wolverine” med bl.a. Hugh Jackman og Ryan Reynolds og på den hjertevarme, danske komedie ”Parterapi” om parlivet og alle de strabadser, det fører med sig. På rollelisten ses bl.a. Nicolai Lie Kaas, Sidse Babett Knudsen og Søren Pilmark.

I en anden genre blandt filmpremiererne ligger Thomas Vinterbergs kritikerroste, gribende og prisbelønnede drama ”Submarino”. Jacob Cedergren og Peter Plauborg fik kæmpestore roser for deres skuespilpræstationer som det hårdt prøvede brødrepar fra en del af Danmark, der kun sjældent bliver skildret på film.

TV 2 viser også den amerikanske genindspilning af Susanne Biers følelsesladede drama ”Brødre”, og i den vellykkede Hollywood-indspilning er Jake Gyllenhaal, Tobey Maguire og Oscar-vindende Natalie Portman omdrejningspunktet i det stærke trekantsdrama ”Brothers”.

Kilde: TV 2

Del på:

Gemt under:: Branche-Nyt