Nyheder

TV 2 kigger på danskernes alkoholforbrug

Skål Danmark TV 2
Foto: STV / TV 2

I en ny programserie går TV 2 tæt på vores alkoholkultur og vores høje forbrug af øl, vin og spiritus.

Vi danskere drikker rigtig meget. 665 millioner liter øl, vin og spiritus om året. Det betyder, at hver dansker over 14 år – både kvinder og mænd – drikker to genstande. Hver dag. Året rundt.

I en ny programserie, ’Skål Danmark!’, går TV 2 tæt på danskernes alkoholkultur. Seks uger i træk drikker journalisten Kathrine Krone med danskerne for at finde ud af, hvorfor vi drikker så meget alkohol, som vi gør.

Kathrine Krone kommer ud og drikker med fodboldfolket, til familiefester, med unge og studerende, med rødvins-Danmark og på festival. Hun må aldrig sige nej til alkohol – og om det har følger for hendes helbred, vil et lægetjek efter de seks uger give svar på!

Fodbold, familiefest, ungdomsfest og rødvins-Danmark
’Skål Danmark!’ har premiere mandag 11. august, og Kathrine Krone lægger i første program hårdt ud med nationalsporten fodbold og med nationaldrikken fadøl.

Ugen efter er Kathrine Krone med til familiefester, og her er der stort set altid alkohol med ved bordet – under konfirmationen i Sønderjylland, ved brylluppet i Silkeborg og til familiefrokosten i hendes egen familie.

I det tredje program forsøger Kathrine Krone at følge med de unge, når de bruger alkohol – til 1. maj, til fest i Holbæk og til kollegiefest i København – og undervejs får Kathrine sat personlig uge-rekord i indtagelse af dåseøl og shots.

Kathrine Krone tager også en uge med hverdags-hygge med rødvins-Danmark, endnu en uge med unge, der indleder weekenden med at gå i byen allerede torsdag aften, og en uge på Jelling Festival med telt, musik og øl-bong.

Allerede efter tre-fire uger begynder det høje alkoholforbrug at tære på Kathrine Krone, og efter fem-seks uger med alkohol er hun ved at være godt slidt. Men hvad viser det sidste lægetjek efter seks ugers intens druk sammen med danskere i alle aldre?

Kilde: TV 2

 

I samme kategori

Back to top button