Smart Home

Test: Ring Video Stick Up Cam Battery – fleksibel videoovervågning

Vi har tidligere kigget på Rings Video Doorbell 2 her på DIGITALT.TV, så nu hvor Ring har udvidet med nye overvågningskameraer, så tænkte vi det ville være naturligt også at kigge på én af disse. Ring har to Stick Up cam modeller på programmet en Wired, altså med kabel, og en mere fleksibel løsning med batteri, så du hurtigt og mere frit kan installere og flytte det rundt efter behov. Vi tester i denne anmeldelse den sidstnævnte.

Ring Video Stick Up Cam tilbyder videoovervågning via din smartphone (Apple iOS/Android) samt web, både når du er hjemme og ude, og mulighed for at svare og snakke med dem, der ringer på, også når du ikke er hjemme. Oven i dette, så er der også en sirenefunktion, så du manuelt kan forsøge at skræmme ubudne gæster væk. Videokvaliteten er 1080p med 30 billeder pr. sekund.

Ring Video Stick Up Cam Battery koster her på testtidspunktet (primo maj 2019) 1595,-. Du kan løbende tjekke dagspriser på Pricerunner.dk her

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Produktet er stillet til rådighed af Ring, hvorfor vi skal markere denne test med annonce. De har ikke haft indflydelse på vores vurdering.

Udpakning

Ring Stick up cam battery kasseRing Stick Up Cam battery modellen kommer, i vanlig Ring stil, med alt hvad du behøver for at komme i gang. Ring har inkluderet skruetrækker, bor, skruer og USB lade kabel. Batteriet der medfølger, er identisk med det der anvendes til Ring Video Doorbell 2, hvilket er praktisk. Batteriet kommer typisk ladet en 50-70%, så du kan godt gå i gang med installation og opsætning med det samme, men Ring anbefaler naturligvis, at du lader det helt op inden brug.

Ring battery Batteriet oplades med USB mini stik kabel. Der er en lade indikator på batteriet. Så længe der lades vises både en rød og grøn diode, mens der kun vises grøn, når batteriet er fuldt opladet. Vi kommer tilbage til vores erfaringer med batteri-levetid senere.

Kameraet kan fås i hvid eller sort, så der er altså mulighed for at vælge en farve, der passer til der, hvor du vil placere det. Kameraet måler 9.7cm x 6cm x 6cm uden fod og kan monteres og vinkles på forskellige måder.

Ring Stick Up Cam Battery indendørsFoden kameraet står på kan også fint anvendes helt uden montering, hvis du vil bruge det indendørs i en vindueskarm eller lignende.

Der medfølger en quick start guide til at komme i gang med kameraet, men det kan anbefales at hente den danske manual her. I kassen får du desuden klistermærker til at oplyse om at der videoovervåges.

Installation

Ring Stick Up Cam Battery monteringFor at montere batteriet i kameraet, så drejes dækslet mod uret for at låse det op. Herefter skubbes det opladte batteri ind i bunden af dit Stick Up Cam, indtil det klikker på plads.

Nu er kameraet klar til, at vi går videre til at installere Ring app’en. Har du allerede en Ring Video Doorbell, så har du allerede app’en, ellers installeres den fra Apple eller Google’s app butik.

Opsætningen af Ring Video Doorbell 2 sker via din smartphone og Ring app’en. Inden i app’en er det så bare at vælge Set Up a Device (Konfigurer enhed) i Ring-appen, og følge instruktionerne.  Opsætningen fungerer ved at din telefon først finder Ring enheden via en direkte Wi-Fi forbindelse de to imellem, derefter vælger du i app’en dit Wi-Fi netværk og indtaster adgangskoden til dette, så kommer dørklokken på dit Wi-Fi. Wi-Fi er på batteriudgaven her 2,4 GHz.

Du bliver spurgt til placering, altså om du vil benytte den indendørs på et bord eller hylde, på en væg eller på loft.

Ring Stick up cam battery vaeg montering guideDer er i manualen guides til, hvordan du monterer på væg og loft.

Det er en god idé at vente med at skrue det fast, indtil du har set, hvad kameraet fanger. Der er på batterimodellen her en synsvinkel på 115 grader horisontalt og 65 grader vertikalt. Det er måske værd at bemærke, at det adskiller sig lidt fra Wired modellen, hvor vinklen er på 150 / 85.

Du bør ved montering også ved batterimodellen her tænke på, at du af og til skal lade batteriet op, så monteringen skal ikke være alt for besværlig i forhold til dette.

Ring Stick Up Cam Battery solpanelI forhold til batteri, så skal det også nævnes, at der ret praktisk som ekstra udstyr kan tilkøbes solpanel til modellen, så du altså kan undgå at skulle lade op så tit eller overhovedet. Solpanelet er dog ikke noget vi har haft lejlighed til at teste.

Daglig brug

Ring app screenshot stick up cam battery 500Med kameraet monteret, så så kan du fra app’en se arkiv motion optagelser, se live stream fra kameraet, og vil du ikke forstyrres på din smartphone, i en periode, kan du naturligvis også slå notifikationer fra og til løbende.

Ring notificationsFår du for hyppige notifikationer om bevægelse, så kan du justere for dette.

Ring Motion zone screenshotDer er også tre bevægelseszone inddeling, så du kan ignorere en eller flere specifikke zoner.

Af funktioner og muligheder der skal nævnes, så er der naturligvis night vision indbygget, så kameraet også kan se om natten. Med muligheden for at snakke med/høre dem ved kameraet, så kan det også bruges som en slags samtaleanlæg f.eks. til at sige til børnene der leger i haven, at nu skal de ind og spise.

Ring motion schedule stick up cam battery

Der er ikke nogen ansigtsgenkendelse indbygget, så al bevægelse registreres af kameraet. Derfor er det ret praktisk, at der er en Schedule funktion, hvor du kan opsætte tidsrum, så der ikke overvåges og notificeres 24/7, men kun når du typisk ikke er hjemme. Skulle man have ønsket sig lidt ekstra her, så kunne det være en form for automatisk aktivering/deaktivering, alt afhængig af om man var hjemme eller ude via ens smartphone ala det vi har set på Tado termostater. Har man ikke faste hjemme/ude tidspunkter, så kan man måske hurtigt blive træt af notifikationer om bevægelse, hvis man selv laver dem.

Ring Stick up cam battery sirene screenshot

Heldigvis har vi ikke under testperioden haft besøg af ubudne gæster, men alligevel har vi naturligvis lige testet sirenefunktionen fra Ring app’en. Det er er en alarm lyd, der aktiveres manuelt. Lyden er ikke så høj som nogle måske vil kunne ønske, men vil da nok lige forskrække, når den går i gang.

Ligesom med Ring Video Doorbell 2, så kræver det et abonnement at få adgang til 30 dages arkiv med gemte optagelser ved bevægelse. Du får dog 30 dage til at afprøve med arkiv. Uden abonnement vil du blot kunne se live ved notifikationer eller on demand. Prisen på Basic abonnementet til en enhed er 3 dollars pr. måned eller 30 pr. år.

Ring screenshot stick up cam batteryVi har testet over et par uger, med standardindstillingerne og aktiveret funktionen med mulighed for on demand live visning. Kameraet har registreret bevægelse konsekvent og stabilt i perioden, hvor der dagligt har været aktivitet, eftersom husets firbenet beboer dagligt bliver lukket en tur ud i haven i sele 1 til 3 gange. Batteritiden er på de 14 dage gået fra 100% til 70%, så der er altså en ret fin levetid på en opladning, ser det ud til.

Konklusion

Ring Stick up Cam Battery er en fleksibel løsning til videoovervågning både inde og ude, med mulighed for at flytte det rundt efter behov. Denne kabelfri model er enkel at komme i gang med og byder på en fin billedkvalitet både i dag og nattetimerne.

Batteritiden virker overbevisende og vil du undgå opladninger, så kan du ved udendørs montering udvide med solpanel.

Ring app’en giver mulighed for at overvåge og give ro i sindet, uanset hvor du befinder dig, bare du har adgang til nettet. Desuden kan kameraet også fungere som en slags samtaleanlæg, eftersom der både er indbygget mikrofon og højtaler. De fleste vil nok gerne have 30 dages arkiv i skyen med optagelser, så man skal naturligvis lige huske, at dette koster ekstra.

Ring Stick Up Cam Battery Logo anbefaling

 

Gode Tilbud på overvågningskamera lige nu – Pricerunner.dk her


I samme kategori

Back to top button