Lyd og andet tilbehør

Test: Lindy HDMI adapter uden CEC

HDMI CEC kan være smart, når det virker. Virker det ikke så kan det blive en pestilens. Det var også tilfældet for os. For med en masse ting tilsluttet vores LG OLED tv via vores Denon AV-Receiver, så blev der intern slåskamp mellem disse. Når vi på vores universalfjernbetjening skiftede til at se f.eks. Apple TV, så kunne vi på grund af HDMI CEC havne på en helt anden enhed.

Vi kunne selvfølgelig have deaktiveret HDMI CEC på alle vores enheder, men det er nu engang nogle gange meget praktisk, at kunne få sin Chromecast til at skifte tv’et automatisk til det korrekte input, så i stedet valgte vi en anden løsning, nemlig at montere en adapter, der blokerer for HDMI CEC signalerne på de enheder, der drillede.

Lindy HDMI adapter uden CEC koster fra omkring 59,- i danske netbutikker.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Montering og funktionalitet

Vi behøver vel nærmest ikke rigtig at skrive det, men Lindy HDMI adapter uden CEC er bare en adapter, der består af et HDMI han stik i den ene ende og hun stik i den anden ende. Du sætter den bare bag i den enhed, du vil blokere CEC signalerne fra, og så er det bare i med det HDMI kabel, du plejer at benytte. Konkret overføres pin 13 (den der sender CEC signaler) ikke længere, når du kører signalet igennem adapteren her.

Vi har testet med Ultra HD kilder som Apple TV og Nvidia Shield TV, og de har fungeret fint med adapteren tilsluttet, så den virker altså til alle signaltyper.

Efter vi havde monteret adapteren på 3 enheder, der drillede i forhold til CEC, så fungerede vores fjernbetjeningsaktiviteter helt som de skulle med skift til det korrekte input. Ligeledes var vi ikke længere ude for pludselig automatiske input skift, som vi havde prøvet af og til inden.

Så er du i samme situation, så kan det være en god investering.


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button