Lyd og andet tilbehør

Test: JBL Tuner – DAB, FM og Bluetooth højtaler

Sommeren er over os, og JBL har netop sendt deres nye transportable Tuner på markedet. Den tilbyder modtagelse af både DAB+ og FM radio, men derudover fungerer den også som Bluetooth højtaler. Altså en meget alsidig lille sag, som vi har haft til test her på DIGITALT.TV.

JBL Tuner koster 799,- i vejledende pris og kan købes både direkte hos JBL eller hos en række forhandlere. Du kan tjekke aktuelle dagspriser på Pricerunner.dk her.

Produktet er stillet til rådighed af JBL, hvorfor vi skal markere denne test med annonce. De har ikke haft indflydelse på vores vurdering.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

JBL Tuner udpakket

JBL Tuner kommer naturligvis med alt, hvad du har brug for. Der er en farverig oplader med, ligesom du også bliver guidet godt i gang i forhold til at bruge den gennem den medfølgende lynstartvejledning, der også er på dansk.

I kassen finder du:

  • 1 x JBL Tuner
  • 1 x USB-kabel
  • 1 x 5V/1A adapter
  • 1 x sikkerhedsdataark
  • 1 x lynstartvejledning
  • 1 stk. Garantikort

Vores testeksemplar kom i øvrigt 80% opladet.

JBL Tuner sideJBL Tuner fås både i sort og hvid. Designet er meget som JBL’s bluetooth højtalere generelt, men eftersom der her også er FM og DAB+ radio, så har JBL inkluderet et LCD display.

Den måler blot 16,5 x 6,6 x 6,6 cm og vejer 445 gram og du tænder for den på knappen på siden.JBL Tuner top

På toppen af tuneren finder vi de nødvendige knapper til at skifte mellem DAB/FM/Bluetooth samt knapper til at skrue op og ned og de tuner relaterede knapper.

Der er i alt mulighed for at gemme 5 faste favoritkanaler ved DAB/FM. Du skal, når du er på den ønskede kanal, bare holde tal-knappen, du ønsker at gemme station på nede, indtil der står gemt i displayet.

JBL Tuner bagPå bagsiden er der USB ladeport og audio udgang, der er dog ikke kabel med til sidstnævnte.JBL Tuner displayNår du tænder for JBL Tuneren første gang, så har du mulighed for at vælge sprog, herunder også dansk. Det er bare at vælge med Tune+ /- knapperne og bekræfte valg med et tryk på scan knappen.JBL Tuner display DABDAB scanningen fandt alle tilgængelige kanaler. Modtagelseskvaliteten virker god på tuneren. Vi har ved tidligere tests af DAB radio her på vores bopæl haft problemer med signalet. Det er da ikke alle steder her hos os, at tuneren kan fange alle kanalerne, men den virker bedre end i hvert fald noget af det vi har testet tidligere. Imodsætning til FM, så er DAB radio enten eller. Enten har du signal og kan lytte til kanalen, ellers er der bare stille.

FM Radio er som tidligere nævnt også en mulighed på denne tuner, så er din favoritkanal ikke på DAB, så har du altså mulighed for at finde den på FM båndet i stedet.JBL Tuner display BTDet er et stort plus, at der også er Bluetooth mulighed på Tuneren her fra JBL. Det gør det f.eks. muligt at streame Spotify eller anden musiktjeneste til tuneren fra din Smartphone. Du skal naturligvis bare parre de to enheder med hinanden først.

Batteritid og lydkvalitet

Batteritiden er fra JBL’s side angivet til 8 timer på en fuld opladning. Det kan man også godt opnå i praksis, men det afhænger naturligvis også af, hvor højt du spiller. JBL anbefaler i øvrigt, at man oplader Tuneren mindst én gang hver tredje måned. Det tager 3,5 timer at genoplade batteriet.

JBL Tuner leverer en ganske fornuftig lydkvalitet, men naturligvis er den begrænset af sin størrelse, i forhold til at skabe et en rummelig og detaljeret lytteoplevelse. Men du kan skrue helt op uden lyden bliver overstyret.

Vi havde en ældre JBL Flip 2 bluetooth højtaler liggende, og derfor var det naturligt at sammenligne de to. Her er det faktisk JBL Flip 2 vi foretrækker rent lydmæssigt, den har en lidt mere naturlig og åben lydoplevelse end JBL Tuner. Så har du ikke brug for DAB og FM, så er der lydmæssigt nok bedre alternativer. Som kombi produkt så virker JBL Tuner nu meget overbevisende og med sin kompakte størrelse og lave vægt, så er den enkel at have med og flytte rundt på.

Du kan tjekke aktuelle dagspriser på Pricerunner.dk her.


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button