Smart Home

Test: Broadlink RM Mini 3 – Styr dine infrarøde enheder via WiFi eller med stemmen

Smartenheder vinder mere og mere indpas i vores hjem, men mange har sikkert stadig infrarød styrede enheder stående, som kunne gøres mere smarte. Det er lige, hvad Broadlink RM Mini 3 kan hjælpe dig med. Den er på nettet og kan samtidigt styre dine trådløse enheder, og dermed bringe dem på nettet, så du pludselig kan styre dem med en app fra din smartphone eller stemmestyre f.eks. med Google Assistent.

Du giver besked til Broadlink RM Mini 3, der så sender kommandoen videre som IR signal.

I denne test tester vi Broadlink RM Mini 3 med infrarød styrede kunstige stearinlys, men eftersom enheden kan lære alle mulige fjernbetjeninger, så kan du naturligvis bruge den til mange andre enheder.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Prisen på enheden starter fra omkring 100,- her på testtidspunktet Du kan finde priser på Broadlink RM Mini 3 hos Pricerunner.dk. Dem der er angivet der på testtidspunktet er dog udenlandske forhandlere. Det kan betale sig at sørge for at handle hos en forhandler, der ikke sender fra udenfor EU, for at undgå gebyrer og lang forsendelsestid. Danske myimport.dk havde den til 119,- på testtidspunktet, og er der vi har købt vores.

Udpakning og teknik

Broadlink RM-MINI-3 udpakning

Broadlink RM Mini 3 fylder ikke ret meget. Den er sort og måler kun 55x55x64 mm og vejer kun 75 gram.

Den får strøm via USB. Der er USB kabel med i kassen, men der medfølger ikke strømforsyning med til enheden, så den skal du selv stå for. Vi har koblet vores til en smartstik dåse med USB strømudgang.

Broadlink RM-MINI-3 IR blasterI enheden sidder der en god kraftig IR blaster, der dækker 360 grader. Så selv om Infrarøde signaler er retningsbestemt, så dækker den faktisk ret bredt i et rum. Broadlink RM Mini 3 virkede markant bedre end den medfølgende fjernbetjening til de kunstige stearinlys, vi har testet den med.

Opsætning

Broadlink RM MINI 3 Screenshot app install 1

Installation kræver som forventet en Android eller iOS enhed. App’en du skal have fat på hedder Intelligent Home Center. Der findes en separat version for EU, som der vist tidligere har været problemer med. Den virkede dog fint for os på Android.

I app’en vælger du RM Mini 3,som den enhed du vil opsætte, og så bliver du spurgt til dine WiFi oplysninger og enheden opsættes.

Broadlink RM MINI 3 Screenshot app setupNu er den så klar til at du opsætter dine Infrarøde enheder. Det gør du ved at klikke på Universial Remote i appen og vælge add appliance nederst.

Der er en række muligheder i forhold til produkttyper, man kan tilføje. Der er koder indbygget til en række producenter, eller man kan lære koderne fra sin eksisterende fjernbetjening, til den enhed man vil tilføje.

I forhold til vores test med kunstige stearinlys, så er der ikke som sådant noget mærke på disse, så vi valgte at lære koderne fra fjernbetjeningen manuelt. Der er en UserDefine mulighed for produkttype, men denne fungerer ikke med stemmestyring, så vi valgte i forhold til vores stearinlys, at sætte dem op som lampe.

Broadlink RM MINI 3 Screenshot app setup deviceSå er det bare at lære sluk og tænd koderne fra vores stearinlys fjernbetjening. Så er man sådan set klar til at benytte app’en til at styre de installerede Infrarøde enheder. Det er i øvrigt muligt at indsætte egne billeder for sine enheder i app’en.

Broadlink RM MINI 3 Screenshot Google HomeI Google Home kan du nu konfigurere forbindelse til ihc app’en, og så skulle din IR enhed dukke op og blive tilgængelig til stemmestyring.

Konkret har vi kunstige stearinlys fra forskellige producenter med to forskellige fjernbetjeningskommandoer. Så vi har skulle opsætte to gange i IHC app’en. For at kunne tænde alle de kunstige stearinlys med én stemmekommando, så har vi samlet de to forskellige enheder som et ”rum” i Google Home. Derved kan vi tænde og slukke dem alle på samme tid.

En anden mulighed er at oprette en Scene i IHC app’en. Så kan man man via Google Assistent sige aktiver ”navnet på scenen”. Men vi synes det er lidt bøvlet at sige eksempelvis aktiver stearinlys tænd / aktiver stearinlys sluk, så var det lidt nemmere bare at samle dem i et fiktivt rum.

Konklusion

Broadlink RM Mini 3 er en prisgunstig måde at gøre dine infrarøde enheder mere smarte og styre dem via app eller stemmen. Produktet og softwaren har været på markedet noget tid, og det ser ud til at der er sket en del på funktionaliteten og stabiliteten siden da. Vi har i hvert fald ikke oplevet problemer her i vores to ugers testperiode, selv vi på forhånd havde læst noget om der kunne være problemer.

Med vores setup med kunstige stearinlys fra to forskellige producenter / to forskellige fjernbetjeninger, så har Broadlink RM Mini 3 gjort det meget nemmere. Vi kan nu tænde og slukke med stemmekommando, og behøver ikke længere at rode med to fjernbetjeninger for at tænde dem alle.

Broadlink RM Mini 3 test


I samme kategori

Back to top button