Lyd og andet tilbehør

Test: ASUS ZenScreen Go MB16AP – transportabel skærm med indbygget batteri

Transportable USB-C skærme er en forholdsvis ny produktkategori og særligt interessant, såfremt man har brug for en second screen. Det kunne være for at vise præsentationer i arbejdssammenhæng, men også bare på hjemmekontoret, eller generelt når man er på farten. ASUS ZenScreen Go MB16AP er en ny af slagsen, der udmærker sig ved at have indbygget batteri på 7800mAh. Det gør, at du faktisk også kan benytte den samme med Android smartphones.

DIGITALT.TV har haft fornøjelsen af at teste skærmen, der koster fra omkring 2700,-, og du kan læse mere i vores anmeldelse herunder.

Produktet er stillet til rådighed af ASUS, hvorfor vi skal markere denne test med annonce. De har ikke haft indflydelse på vores vurdering.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Udpakning og design

ASUS ZenScreen Go MB16AP med i kassen

Udpakningen af ASUS ZenScreen Go MB16AP er hurtigt overstået, for det er ret enkelt. Med i kassen er der udover skærmen:

  • Cover der også kan benyttes som stander (kaldet smartbeslag af Asus)
  • USB-C kabel
  • USB-C til USB-A Adapter (Så den kan benyttes med computeren uden USB-C udgang)
  • Oplader
  • En kuglepen
  • Startvejledning

ASUS ZenScreen Go MB16AP profilSidstnævnte, altså kuglepennen er måske lidt forvirrende. For der er ikke tale om en pen til brug på selve skærmen, for skærmen her er slet ikke en touchskærm. Men der er nu en mening med at den er med.

ASUS ZenScreen Go MB16AP kuglepen standerKigger vi på skærmen, så finder vi i nederste højre hjørne et hul til netop kuglepennen. Sætter du den der, så kan du benytte kuglepenne som stander. En fiks lille detalje.

ASUS ZenScreen Go MB16AP stander maaderEllers kan det medfølgende cover, der dækker både for og bagside af skærmen, også benyttes som stander. Skærmen kan stilles på flere måder.

Skærmen er på 15,6” og vejer 850 gram, så den føles ikke tung. Den fysiske størrelse er bredde / højde 359.7 x 226.4 med en tykkelse på 8mm. Opløsningen er 1920 x 1080.

ASUS ZenScreen Go MB16AP menuknapperSkærmen er med rundede kanter og har generelt et elegant design med god byggekvalitet ser det ud til. Der er kun den ene tilslutning på skærmen, altså USB-C og tre knapper på fronten.

En lysdiode angiver skærmens tilstand/batteri:

  • Blå Tænd
  • Rød Opladningsfunktion
  • Grøn Opladning færdig

Hvis menu knapper holdes nede, kan du se batteri %, selv når enheden er slukket.

Installation

Skal ASUS ZenScreen Go MB16AP benyttes med en enhed, der har USB-C port med video ud på denne, så er det bare at tilslutte stikket. Skal den benyttes på en Windows 10 computer med USB-A port, så skal du anvende den medfølgende USB-C til USB-A adapter samt installere drivere fra Asus hjemmeside.

Det fungerede også fint for os. Har man problemer med at få signal på den bærbare ASUS skærm, så kan man prøve at sætte sin hovedskærm til 1920 x 1080 for at få hul igennem første gang, det hjalp i hvert fald for os.

ASUS ZenScreen Go MB16AP tilslutning batteri stroem

Når du tilslutter til PC, spørges der på Asus skærmen, om du har tilsluttet til PC eller Mobil enhed. Det for at afgøre, om der skal leveres strøm også via USB-tilslutningen. Det er det kun PC der kan, men du kan altså også godt vælge at bruge batteriet i stedet her og f.eks. spare på dit laptop batteri.

Som vi nævnte indledningsvis, så er der mulighed for at benytte den med Android smartphones. Man kan her skulle installere app’en DisplayLink. Vores OnePlus 3T smartphone kunne vi ikke få til at virke med skærmen her, så det er nok ikke alle modeller, der virker, eller også var det bare vores ældre OnePlus, der drillede.  De smartphones der er bekræftet til at virke af Asus selv, kan du se en list over her.

Daglig brug

ASUS ZenScreen Go MB16AP menu

Skærmen leverer et flot billede med fine farver og klarhed og lysstyrke. Der er tale om et IPS panel, så betragtningsvinklerne er også gode. Man behøver ikke at kigge på skærmen lige midt for. Skærmen er dog ret reflekterende.

ASUS ZenScreen Go MB16AP vendt

Skærmen kan vendes og stå på den høje led ved tilslutning til Windows PC.

Asus DisplayWidgetEn praktisk mulighed i forhold til at benytte skærmen via en Windows computer er Display Widget værktøjet, hvor du kan betjene alle skærmens indstillinger. Det er noget nemmere end at skulle rode med skærmmenu knapperne direkte på skærmen.

Den opgivne batteritid er på 4 timer, hvilket ikke er helt urealistisk i praktisk brug, men også afhængigt af, hvilken billedeprofil man vælger (hvor meget du har skruet op for lyset).

Konklusion

ASUS ZenScreen Go MB16AP er en glimrende transportabel skærm, der med sin vægt og batteri er meget fleksibel i brug.

Den er praktisk for dem, der ofte har brug for at vise en præsentation eller lignende i en arbejssituation. Den er dog bestemt også interessant som en sekundær skærm f.eks. til arbejde på hjemmekontoret eller lignende, hvor du så samtidigt nemt kan tage den med, når du er på farten jobmæssigt eller på ferie for den sags skyld.

Med sit indbyggede batteri, så er der også mulighed for at benytte skærmen med visse Android Smartphones i hvert fald, noget som naturligvis åbner op for endnu flere brugsmuligheder. Der skulle i øvrigt vist også være en model på vej fra Asus med touch skærm mulighed, det vil man nok savne lidt ved brug med Android enheder på denne model her.

ASUS ZenScreen Go MB16AP Logo anbefaling


I samme kategori

Back to top button