Smart HomeSmart Home produktnyt

Test: Arlo overvågningskameraer – Pro 4 og Essential XL

Vi nærmer os den mørke tid på året, og dermed også risikoen for ubudne gæster. Overvågningskameraer er blevet populære i de danske husstande, og i denne test kigger vi nærmere på et par nyere modeller af overvågningskameraer fra producenten Arlo.

Modellerne hedder Pro 4 og Essential XL, de er begge batteridrevet, der gør dem nemme at montere hvor som helst. Essential XL model udmærker sig ved en ekstra lang batteritid. På papiret op til et år på en én opladning. Deres Pro 4 model, som vi også kigger på, har blandt andet mulighed for zoom tracking af bevægelse. I denne test kan du læse om vores erfaringer med begge kameraer.

Arlo Pro 4 koster her på testtidspunkt (september 2021) fra omkring 1630,- mens Essential XL ligger på omkring 1100,- De kan komme direkte på dit Wi-Fi, så du skal altså ikke have en hub oveni eller noget, hvilket ellers har været tilfældet på tidligere Arlo produkter.

Hvad er billigste pris lige nu på Arlo Pro 4 overvågningskamera? Tjek Pricerunner her

Hvad er billigste pris lige nu på Arlo Essential XL overvågningskamera? Tjek Pricerunner her

Produkterne i denne test er stillet til rådighed af Arlo, hvilket vi jo skal oplyse i forhold til gældende lovgivning. De har dog ikke haft indflydelse på vores vurdering.

 

Arlo Pro 4 Arlo Essential XL design

Arlo Pro 4 / Arlo Essential XL sammenligning

Pro 4

Essential XL

Opløsning 1440p 1080p
Synsvinkel 160° 130°
Aktivitetszoner Ja Nej
Auto Zoom og sporing Ja Nej
HDR Ja Nej
Udskiftbart batteri Ja Nej
Batteritid Op til 6 mdr. Op til 12 mdr.

Begge modeller har indbygget spotlight funktion, der gør det muligt at aktivere indbygget lys for video med farver også om natten, og der er også mulighed for at aktivere en høj nødsirene lyd fra kameraet, til at forskrække ubudne gæster. Endelig så har begge modeller også mulighed for 2 vejs kommunikation.

Google Assistant, Amazon Alexa, IFTTT, og Samsung SmartThings er understøttet, mens du med ved at tilføje en base station kan få Apple HomeKit understøttelse. Base stationen giver også mulighed for at tilføje lokal lagring fra kameraerne.

 

Arlo abonnementsmuligheder

Arlo abonnementer

Uden et abonnement så er du ret begrænset med disse kameraer. Du kan se live video og få notifikationer, men der er intet arkiv. Med abonnement fra 25,- / måned, så får du arkiv på 30 dage og en række yderligere muligheder såsom genkendelse af specifikke typer aktiviteter med videre.

Der er passende abonnementer til flere behov. Har du flere end tre Arlo kamera installeret, så er der også et Multikamera abonnement til 79,- / måned. Det dyrere Secure Plus abonnement er ikke rigtig relevant for de modeller vi tester, da ingen af disse har 4K opløsning.

 

Udpakning

Arlo Pro 4 indhold

Arlo Pro 4 kassen inkluderer:

  • Arlo Pro 4 kamera
  • Genopladeligt batteri
  • Magnet ladekabel
  • Magnet baseret monteringsbeslag
  • Quick Start Guide

Arlo Essential XL indhold

Arlo Essential XL kassen inkluderer:

  • Arlo Essential XL kamera
  • USB lade kabel
  • Skrue baseret monteringsbeslag
  • Quick Start Guide

Bemærk at der ikke er oplader med til nogen af de to modeller kun selve ladekablet, så du skal have en oplader selv med mulighed for USB kabel opladning.

 

Installation

Arlo Essential XL mount

Arlo Essential XL kommer med et traditionelt beslag til montering, der virker ganske robust. Det monteres til væggen med tre skruer.

Arlo Pro 4 magnet beslagArlo Pro 4 modellen leveres med et magnetbeslag, som kun kræver en enkelt skrue til væggen, og så holdes selve kameradelen altså fast til holderen med kraftig magnet. Sidstnævnte er smart ved indendørs brug, mens for os virker det lidt mindre solidt og lidt mere tyverisikkert udendørs end det mere traditionelle beslag. Det skal dog siges, at du fint kan købe og benytte det samme beslag som på Essential XL med Pro 4 modellen. Magnet beslaget er vist kun også anbefalet til montering i maks 1,9 meters højde.

Inden du rent fysisk monterer dit Arlo kamera, så er det dog en god idé at installere Arlo app’en, og få det hele sat op derinde. Arlo 4 Pro modellen er med udskiftbart batteri, og det skal lige monteres først, hvilket er nemt.

Arlo setup

I forbindelse med opsætningen, så skal din smartphone/tablet være på 2,4 GHz WiFi netværk, og så er det ellers hurtigt at få sat op. Det sker blandt andet via et QR billede man viser til Arlo kameraet, så søges der og du kan navngive kameraet. Der var også en firmwareopdatering til Essential XL kameraet i vores tilfælde.

Vi har tidligere været inde på abonnementsmulighederne, men du kan teste uden at tegne abonnement i 3 måneder.

 

Daglig brug

Arlo app’en er generelt ret overskuelig og velfungerende, og så er det naturligvis et plus at den er på dansk.

Arlo App

Du får præsenteret dine Arlo kameraer, som du kan tilgå og f.eks. se live signal fra. Det tager dog en 3 sekunder, inden der vises live billede, fra du trykker, det er jo nok det, man kan forvente, når vi taler batteridrevne trådløse enheder.

I bunden af app’en kan du skifte til Bibliotek sektionen, der er et arkiv over aktivitet, der er fanget på dine kameraer, inddelt efter dato og med mulighed for at filtrere efter aktivitetstype, f.eks. dyr, personer, køretøj. Der er dog ikke mulighed for genkendelse af specifikke personer f.eks.

Under Tilstandssektionen kan du aktivere eller deaktivere dine kamera, f.eks. når du er ude / hjemme. Det kan også ske ved en fast tidsplan eller din geografiske placering på din smartphone.

Arlo app smart alarm

Under hvert enkelt kamera kan du vælge hvilke aktiviteter, der skal registreres. F.eks. kan det være, at du gerne vil have aktiveret alarm for dyr på det ene kamera, men ikke det andet. Det afgør så, hvad du får notifikationer omkring fra kameraet til din smartphone. Funktionen til at skelne mellem forskellige typer af aktivitet fungerer godt.

Essential XL dyr
Fra Arlo Essential XL

F.eks. kunne blot en arm uden af vores havedør få kameraet til at registrere bevægelsen en person. Der var heller ikke problemer med dyr indikation, da husstandens kat kom ud på terrassen. Men der kan også godt komme forkerte registreringer. Ved blæst hvor grene og blade bevæger sig blev app’en forvirret. Her kan det være en god idé at planlægge placeringen om muligt, så der ikke filmes for meget af den slags.

Udover det rent videomæssige, så omfatter mulighederne også også lyd, så Arlo kameraet kan opfange og advare om røgalarm, der går i gang.

Arlo app aktivitetszone

Det er på Arlo Pro 4 muligt at oprette aktivitetszoner som særligt vigtige, så du altså indenfor kameraets synsvinkel kan optimere, hvor der skal ses efter noget.

Arlo Pro 4 zoom og følg eksempel
Arlo Pro 4 zoom og følg eksempel

I Pro 4 modellens videoindstillinger finder vi også muligheden for Automatisk Zoom og Sporing. Denne funktion vil ved aktivitet zoome ind og følge f.eks. en person eller et dyr.

Pro 4 har som tidligere nævnt i sammenligningsskemaet også HDR mulighed, som du kan slå til eller fra.

Begge kameraer leverer fornuftig billedkvalitet, men forvent ikke video kvalitet som fra en god smartphone. Der til er videoen pakket ret meget ned. Det skal dog siges, at man mest bemærker det er lidt grumset, såfremt man ser videoen på en stor computerskærm f.eks.

Billedkvaliteten på Pro 4 er lidt bedre, men Essential XL vil nok være tilstrækkeligt for de fleste efter vores vurdering. Den større synsvinkel på Pro 4 modellen er naturligvis en fordel, så kan man dække et større område, hvis man har behovet naturligvis. Det er muligt at justere billedkvaliteten i tre forskellige indstillinger i forhold til batteriforbrug.

Arlo Pro 4 med uden spotlight
Arlo Pro 4 med og uden spotlight funktionen aktiveret

Spotlight funktionen, der altså tænder lys for at optage video med farver om natten, fungerer ganske fint, denne del vurderer vi umiddelbart også at Pro 4 er lidt bedre på, måske også i kraft af den HDR support.

Som tidligere nævnt, så er der også en nødsirene funktion, som da sikkert nok lige kan forskrække, uden den dog er øredøvende. 2 vejs kommunikation fungerer også fint på modellerne.

Du kan fint få kameraerne ind på Google Nest Hub smartskærm, så du kan tjekke live video på denne, men det ser ikke ud til, at man kan få automatisk visning på skærmen ved aktivitet.

 

Vores erfaring med batteritiden

Når man læser producenters angivelser af batteritid, så skal de altid tages med et gran salt. Som tidligere nævnt så er der på Pro 4 angivet op til 6 måneder og på Essential XL op til 12 måneder. Vi har naturligvis ikke haft test modellerne siddende så længe, men efter et par uger kan vi dog godt gøre nogen konklusioner.

Pro 4 er klart mere strømsulten end Essential XL, eller også så er batteriet i sidstnævnte bare større. Strømforbruget afhænger naturligvis af, hvor meget aktivitet der er, og dermed hvor meget kameraet arbejder. Vi havde af praktiske årsager, også på grund af de to forskellige beslag, ikke de to modeller monteret samme sted. Pro 4 var placeret lavere og fik mere buske / træer med end Essential XL, og det kunne under kraftigt efterårs blæsevejr tydeligt aflæses på strømforbruget på Pro 4 modellen. Specielt også fordi Spotlight funktionen blev aktiveret en del, så gik vi over 10% i batteri ned på bare et døgn. Det er altså en god idé, at placere Arlo kameraet, hvor det får mindst muligt bevægeligt natur med.

Essential XL er sammenlignet kun faldet med 5 %, over de 10 dage vi har testet. Det er jo faktisk ret pænt, men et års batteritid bliver det nu nok ikke til. Arlo Pro 4 med magnetbeslaget er den nemmeste i forhold til at skulle lade op. Her er det bare lige at tage kameraet af og sætte ledning på til opladning. Essential XL, med det dog også mere robuste beslag, er lidt mere kompliceret.

Der findes ekstraudstyr som solcelle opladning og mulighed for at købe længere kabel til Pro 4, så du måske kan have det tilsluttet hele tiden, hvis det er praktisk muligt i din installation.

 

Konklusion

Arlo Pro 4 og Arlo Essential XL er begge gode bud på videoovervågningskameraer til dit hjem med både det basale, men også med funktioner som sirene, spotlight lys, tovejskommunikation og intelligent registrering af bevægelse.

De er begge nemme at montere og komme i gang med, og du får en ret overskuelig og med en meget velfungerende app på dansk til at holde styr på det hele. Det er dog naturligvis lidt ærgerligt, at du skal købe ekstra udstyr, hvis du er på Apple HomeKit platformen.

Pro 4 modellen har nogle ekstra muligheder i forhold til Essential XL, så hvilken model der tiltaler mest, er afhængig af dit behov og ønsker. Har du fokus på aktivitetszoner, bred synsvinkel og mulighed for auto zoom ved aktivitet, så er Pro 4 det bedste valg.

Går du efter lang batteri levetid, så er Essential XL det mere oplagte valg.  Essential XL kommer også med det monteringsbeslag, vi nok finder det mest fornuftige, om end Pro 4 magnet beslaget er supernemt og måske oplagt til indendørs brug.

arlo anbefaling digitalttv

Få det mest aktuelle prisoverblik over overvågningkamera her

SkyShowtime50procent

I samme kategori

Back to top button
Close

Adblocker registreret

Kære besøgende, DIGITALT.TV er et énmandsforetagende, der er afhængigt af reklameindtægter for at kunne fortsætte driften. Jeg beder dig venligst om at deaktivere din Adblocker på denne side. Uden reklameindtægterne har jeg desværre ikke mulighed for at holde siden kørende. På forhånd tak for din forståelse og støtte. Webredaktør Bo Kjærgaard