Smart Home

Test: Android Auto i Danmark – installation og brug

Nye biler sælges i dag ofte med funktioner som Apple CarPlay og Android Auto support. Sidstnævnte kigger vi lidt nærmere på i denne test. Android Auto optimerer din smartphone som kørecomputer på skærmen i din bil med Google Maps navigation, Spotify, Beskedservice og Google Assistent osv.

Android Auto blev lanceret tilbage i 2014. Nu skriver vi 2019, men desværre er den fortsat endnu ikke officielt lanceret i Danmark. Det betyder ikke, at den ikke virker her, blot er det lidt besværligt at installere Android Auto app’en her i Danmark.

Sådan installerer du Android Auto i Danmark

Eftersom Android Auto ikke er lanceret officielt i Danmark, så kan du ikke bare gå ind i Google Play app’en og installere den. Man skal gøre det mere manuelt med en APK fil. Det bedste sted at hente Android Auto APK filen er hjemmesiden apkmirror.com på linket her. Det gør du nemmest fra din Smartphone, da det jo er her apk filen skal installeres. Det kan dog være lidt forvirrende at finde rette sted at trykke på download, da der er reklamer på siden, der ligner download knapper.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder
Android Auto apkmirror
Det kræver lidt at installere Android Auto

På apkmirror vælger du den nyeste Android Auto versionsvariant, der passer til din Smartphone, Det angives i Architecture kolonnen. Det vil typisk være en Arm version (arm64-v8a). Skulle du få fat på den forkerte i første omgang, så gør det ikke så meget, så vil du bare få en fejl besked ved installation, og så er det bare at hente en anden.

Når du har hente APK filen, så vil din telefon nok skrive, at det kræver en ekstra tilladelse. Der er som standard af sikkerhedsmæssige årsager blokeret for installation af apk filer, men du kan under sikkerhedsindstillingerne slå det fra. Vi anbefaler dog du aktiverer beskyttelsen mod apk filer igen, efter at du har installeret Android Auto.

Efter installationen af Android Auto, så skal du give dit ok til en række tilladelser, for at du kan benytte app’en fuldt ud. Det kan anbefales, at du tjekker for nye version på APKMirror af og til. For eftersom du ikke har installeret via Google Play, så får du ikke automatisk opdateringer.

Android Auto på din smartphone eller bilens display

Android Auto app smartphone
Android Auto app smartphone

Android Auto kan benyttes både direkte på din smartphone, som kan være brugbart med en form for smartphoneholder til bilen, mest optimalt er det dog, hvis din bil understøtter det på bilens indbyggede skærm. Du tilkobler USB kabel fra bilens USB-stik til din smartphone, så lades telefonen samtidigt.

Android Auto app launch
Android Auto app åbning på bilens display

Så kan du aktivere Android Auto fra bilens skærm.

Android Auto brugeroverflade

Brugeroverfladen på Android Auto er enkel og bedre optimeret til dine behov ved kørsel.

Android Auto navigationGoogle Navigation er det jo oplagt at gøre brug af, ligesom du kan høre musik fra din Spotify konto via Android Auto. Der er naturligvis også adgang til kontakterne på din telefon, så du kan ringe op.

Man skal jo som chauffør være opmærksom på trafikken og ikke en skærm i bilen, så det er helt essentielt, at man kan benytte sig af stemmekommandoer med Android Auto, ligesom man kender det med Smarthøjtalere med Google Assistent. Denne virker også på dansk, i hvert fald delvis, men der er af og til tidspunkter, hvor man bemærker, at en dansk kommando ikke virker. F.eks. stemmekommando til kontakt, du vil ringe op til eller indtaling af svar på SMS-besked, så nok derfor Android Auto endnu ikke er lanceret i DK. Man kan få beskeder man modtager under kørsel læst op på dansk.

Der er fra Android Auto adgang til at finde nogle få andre apps med Android Auto understøttelse i Play butikken, f.eks. en podcast app eller andet, der måske kunne være af din interesse.

Android Auto Podcast app

Udvalget er dog ikke så stort derinde, men nogle apps er nu også optimeret til Android Auto, uden at de er på listen. F.eks. Pocket Casts podcast app’en. YouSee musik skulle vist også være på vej med Android Auto support.

Trænger til en opdatering

Har du en Android telefon og en bil med Android Auto support, så er det da oplagt at installere app’en og teste det, selv om det er lidt bøvlet at installere og manuelt holde app’en opdateret løbende.

Android Auto virker måske lidt gammeldags i sin brugeroverflade, og denne er da også forblevet mere eller mindre uændret siden lanceringen tilbage i 2014. Der er dog en ny version på vej, som blev præsenteret ved Google I/O event’et her i maj måned 2019. Man kunne håbe at Google i samme ombæring kunne finde på at lancere Android Auto officielt i Danmark også.


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button