HTPC

Terratec Cinergy T PCIe Dual

Terratec Cinergy T PCIe Dual er internt digitalt tv-kort beregnet montering i PCI-Express port på dit PC’s bundkort. Kortet tilbyder dual DVB-T tuner mulighed, og med seneste beta software er der nu også mulighed for at benytte DVB-C signal, dog ikke som dual tuner. Kortet er udelukkende beregnet til ukodede kanaler. Terratec har stillet et eksemplar til rådighed for DIGITALT.TV til denne anmeldelse.

Udpakning og installation

Terratec Cinergy T PCIe Dual leveres med:

  • DVB-T bordantenne
  • Fjernbetjening med batterier
  • IR modtager
  • Low Profile beslag
  • Installations- & Software-CD
  • Quick Start Guide

Kortet har en coax indgang til antennesignal fra tv-antenne eller kabel-tv. Som nævnt så fungerer kortet som dual tuner kort i forbindelse med DVB-T antenne signal eller som single tuner med DVB-C kabel-tv signal. Det kunne dog godt være fremhævet tydeligere på Terratec’s hjemmeside, at DVB-C ikke også fungerer som dual tuner.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Kortet skal monteres i en ledig PCI-Express port i din computer, og kræver således, at du har styr på åbne din computer og montere det internt. Kortet kommer leveret med full profile beslag, men kan enkelt skiftes til low profile beslag, hvis du har brug for dette i dit pc kabinet.

Terratec opstiller følgende minimumaskrav til din pc for at du kan bruge kortet:

  • 2,0 GHz Intel eller AMD CPU
  • 1 GB RAM
  • 1 ledig PCIe slot
  • Windows XP (32/64 Bit) / Windows Vista (32/64 Bit) / Windows 7 (32/64 Bit)

Installationen af Terratec Cinergy T PCIe Dual er ganske lige til. Det er bare at køre installationsfilen. Det kan anbefales at hente seneste software på Terratec’s hjemmeside og specifikt seneste beta software, såfremt du vil have DVB-C aktiveret.

Terratec Cinergy T PCIe Dual i Terratec Home Cinema, DVBViewer og Windows Media Center

Det medfølgende program Terratec Home Cinema har vi tidligere skrevet om i flere anmeldelser af Terratec udstyr her på DIGITALT.TV, men lad os lige kort nævne, at du naturligvis både kan se og optage tv med programmet. Der er med de 2 tunere ved antenne-tv DVB-T signal mulighed for visning med billede i billede visning også kaldet PiP. Kanalscanning af DVB-C tager noget tid, men fandt alle kanaler på Stofa kabel-tv signalet. Aktiveres undertekster med automatisk visning, så kommer der tekst-tv frem på f.eks. DR1 helt automatisk, og det problem gør, at det er mest fornuftigt at slå auto undertekst visning fra, og så manuelt aktivere dem når de kræves.

Du kan generelt se eller optage 1 program, mens du optager noget andet, såfremt du modtager antenne tv signaler, mens du er mere begrænset ved brug med kabel tv signal.

Konklusion

Terratec Cinergy T PCIe Dual fungerer fint, og er til en pris der er til at betale. Man får mest ud af kortet med DVB-T signal, hvor der jo er 2 tunere, men kortet kan altså også benyttes med digitale kabel-tv signaler som single tuner. Med TV 2 Danmark’s kommende skifte til betalings-tv, kan man dog sige, at kortet har sin begrænsning, i forhold til ikke at kunne tilbyde support for kodede kanaler. Måske kan en løsning med en WinTV-CI fra Hauppauge måske virke, i hvert fald med DVBViewer.

Cinergy T PCIe Dual er ganske lige til at installere. Selv om der medfølger tv software, så er det en fordel at kortet kan anvendes med andet software også.

Find bedste pris på Terratec Cinergy T PCIe Dual her

 

I samme kategori

Back to top button