HTPC

Cinergy HTC Stick HD

DIGITALT.TV har tidligere anmeldt Cinergy HTC USB XS HD tuneren. Nu har Terratec så lavet en ny udgave med de samme funktioner, nemlig kombineret digital DVB-T (tv-antenne), DVB-C (kabel-TV) og analog tv/radio tuner indbygget samt mulighed for at grabbe analog video fra en ekstern enhed f.eks. DVD optager eller videomaskine. Prisen er endda lidt lavere end den gamle model, så lad os se, hvad Cinergy HTC Stick HD tilbyder for de omkring 600,-  den kan fås til.

Indhold i pakken

Terratec Cinergy HTC Stick HD leveres med:

 • 1 stueantenne
 • 1 fjernbetjening med batterier
 • 1 USB forlænger kabel
 • 1 Video/lyd kabel til at grabbe analog video med
 • 1 quick start guide
 • 1 CD-Rom med driver, software og manual

Usb tunerens mål: 69 x 29 x 16 mm (L x B x H)  Vægt: 22 g

Cinergy HTC Stick HD er udelukkende beregnet til modtagelse af ukodede kanaler enten via almindelig tv-antenne eller kabel-tv. I forhold til den tidligere testede Cinergy HTC USB XS HD, så er der på denne model ikke behov for noget adapter stik, eftersom der er monteret et rigtigt almindeligt hun stik i enden på USB tuneren.

Installation og brug af Cinergy HTC Stick HD

Inden du tilslutter USB tuneren til din computer, kan det anbefales at installere driverne enten fra den medfølgende cd-rom eller hente dem på terratec.net. Driverne der fulgte med på cd-rommen var seneste version, men det er altid en god idé at tjekke om der skulle være kommet en nyere udgave.

Når driveren er installeret, beder den dig om at tilslutte USB tuneren, hvorefter Windows installerer tuneren korrekt. Skulle du komme til at tilslutte inden driveren er installeret, vil Windows melde fejl. Men det er bare at tage USB tuneren ud og sætte den i igen, når du bliver bedt om det i driver installation, så virker den, som den skal.

Terratec anbefaler følgende minimum specifikationer på din computer:

 • 2.0 GHz Intel / AMD CPU / Multi-core for HDTV
 • 1 GB RAM / 2 GB for HDTV
 • Grafik kort med hardware acceleration af HDTV
 • 1 ledig USB 2.0 port
 • Windows XP SP3 (32/64 Bit) / Windows Vista SP2 (32/64 Bit) / Windows 7 (32/64 Bit)

Udover driveren kan du også installere det medfølgende Terratec Home Cinema program til at se og optage tv med. Versionen der fulgte med på cd-rommen, var her ikke seneste udgave, så den hentede jeg i stedet på Terratec’s hjemmeside. Desuden er der også et program med til kontrol af den medfølgende fjernbetjeningen, der kan anvendes med flere forskellige ting end bare Terratec Home Cinema.

Cinergy HTC Stick HD kan udover det medfølgende program også fint anvendes med Windows MediaCenter. Skal du benytte mulighed for at grabbe analogt materiale via det medfølgende adapterkabel, skal du dog bruge Terratec Home Cinema.

Den medfølgende bordantenne gav som ventet ingen kanaler indscannet, her hvor jeg bor. Det afhænger meget af gode modtagelsesforhold, om du får glæde af denne antenne. Med signal fra antenne på loftet gik det straks bedre, og naturligvis var der ikke problemer med kabel-tv signalerne, da jeg efterfølgende testede dem.

Terratec Home Cinema

Generelt er den medfølgende Terratec software et brugbart program med tekst-tv, EPG support og dansk som programsprog osv. Men det har sine mærkværdigheder f.eks. et problem med automatisk visning af undertekster. Med denne funktion slået til, bliver tekst-tv aktiveret umotiveret på en del kanaler. Derfor bør denne slåes fra og undertekster vælges manuelt efter behov. Undertekster på TV2 virker fint, når den aktiveres. For at optage med undertekster, skal optagelsesformatet være Transport Stream i Record fanebladet i options.

Kanalerne kan scannes ind med mulighed for kun at finde de ukodede. Det er muligt at lave 4 favoritlister under de fire farver rød, grøn, gul og blå på fjernbetjeningen. Der er indbygget tekst-tv, der er hurtigt med sidehukommelse.

Terratec Home Cinema er fint nok til at se tv med, men som egentlig HTPC software findes der bedre og mere brugervenlige alternativer.

Cinergy HTC Stick HD – Gør dine gamle VHS optagelser digitale

Skal du grabbe analogt video fra f.eks. en videomaskine, så er det i med det medfølgende adapter kabel, der har tilslutninger for video (s-video og composite) og lyd. I Terratec Home Cinema vælges den kvalitet du vil gemme i. Kvalitetsindstillingen gælder kun den analoge grabber del, for optagelse af digital tv vil du få præcis samme kvalitet, som der udsendes i.

Cinergy HTC Stick HD DVBViewer

En test af Cinergy HTC Stick HD i DVBViewer viste, at den virker fint nok. På min ene computer var der dog lidt problemer med USB kommunikationen ved opstart at DVBViewer, hvor der gik lang tid inden billedet kom frem, men eftersom det virkede uden dette problem på en anden computer, så tilskriver jeg det til noget konkret med den ene computer og ikke noget generelt for tuneren.

Cinergy HTC Stick HD Windows MediaCenter

Som nævnt tidligere fungerer Cinergy HTC Stick HD fint med Windows MediaCenter. Jeg har testet i Windows 7, og her kan du så vælge imellem at installere tv kanaler enten via analog, digital DVB-T eller DVB-C tuner. Jeg har i forhold til DVB-C udelukkende haft mulighed for at teste med Stofa kabel-tv. Jeg ved ikke hvor godt det virker i forhold til YouSee og Windows Mediacenter.

Cinergy HTC Stick HD Konklusion

For godt 600,- får du både DVB-T, DVB-C og analog tv og videograbber mulighed leveret med en fjernbetjening og brugbar medfølgende software. Men heldigvis er den alsidig og kan også sagtens bruges sammen med Windows MediaCenter eller andre HTPC programmer.

Den medfølgende antenne kræver meget gode modtagelsesforhold, så forvent ikke at du med sikkerhed kan nøjes med denne.

Dens størrelse taget i betragtning, så byder Cinergy HTC Stick HD på mange muligheder til en fornuftig pris. Man skal du huske, at modtager man TV 2 via DVB-T, og vil forsætte med at kunne det i 2012, så er Terratec H7 , som også er testet her på DIGITALT.TV et bedre valg.

Se aktuelle priser på Cinergy HTC Stick HD

DIGITALT.TV takker Terratec for at stille produktet til rådighed til denne anmeldelse

I samme kategori

Back to top button