Stofa køber Canal Digital kabel-tv

| fredag 07. jan, 2011 09:34 | opdateret 07. jan, 2011 kl. 10:29 | 0 Kommentarer

Kabel-tv-selskabet Stofa har købt de danske kabel-tv-aktiviteter i selskabet Canal Digital for en pris på omkring 100 millioner kroner. Handlen er mellem norske Canal Digital AS, der ejes af den norske telekoncern Telenor og Stofa's ejerselskab Ratos. Stofa A/S overtager med omgående virkning hele kabel-divisionen hos Canal Digital Danmark. 

Købet betyder, at de 633.000 husstande på antenneforeningsmarkedet, som Canal Digital i dag leverer tv-programmer til, får ny leverandør. Samtidig får de cirka 32.000 triple-play kunder (internet, tv og telefoni) i antenneforeninger over hele landet en ny samarbejdspartner.  De husstande og de foreninger er selvfølgelig vores førsteprioritet lige nu. Alle aftaler fortsætter uændret, og hjemme i de enkelte husstande vil man kunne se tv, bruge nettet og ringe fuldstændig, som man plejer, siger Stofas administrerende direktør, Ole Simonsen.
 

Om baggrunden for salget af Canal Digitals danske kabel-division siger Jarl Søderman, administrerende direktør for Canal Digital Danmark: Som nordisk tv-operatør har vi ingen synergier på kabel- og antenneforeningsmarkedet mellem de forskellige nordiske lande. Dermed er Canal Digital på nuværende tidspunkt for lille en aktør til at udvikle nye tjenester og produkter til kabel-tv markedet. Jeg er overbevist om, at vores kunder på antenneforeningsmarkedet i Danmark får en yderst professionel og visionær partner i Stofa.

Canal Digital Danmark fortsætter som tv-operatør på satellit-tv markedet i lighed med Canal Digital selskaberne i de øvrige nordiske lande, hvor man har de fulde synergieffekter mellem de forskellige lande. På satellit-tv er Canal Digital nr. 1 i Norden med ca. 1 mio. tv-kunder.

Kabelaktiviteterne i Canal Digital havde i 2009 42 ansatte og en omsætning på 383 millioner kroner. Canal Digital har pt ca 56 000 abonnerende kunder (kabel-TV, bredbånd og telefoni).

"Gennem dette køb styrker Stofa sin rolle som næststørste kabel-tv-operatør i Danmark. Kundebasen vil blive betydeligt styrket, hvilket vil give os mulighed for at få en større andel af markedet med Stofas produktudbud", udtaler Arne Karlsson, adm. direktør for Ratos i forbindelse med købet.

Som en del af handlen har Stofa indgået en aftale vedrørende distribution af tv-kanalen Canal 9 til sine kunder.

Aftalen skal godkendes af konkurrencemyndighederne og ventes afsluttet i løbet af årets første kvartal.

Kilde: ratos.se / Canal Digital presse

Del på:

Gemt under:: Stofa