TV-Nyt

Sommerens TV på TV 2

Sommeren på TV 2 og TV 2 PLAY byder på flere nye danske programmer og færre genudsendelser.

Den store sportssommer med EM-fodbold, OL og Wimbledon er aflyst, Tour de France indledes først 29. august, og Le Mans er flyttet til midten af september. Til gengæld tilbyder TV 2 hovedkanalen historisk mange nye danske produktioner, som omfavner den særlige sommersituation, danskerne befinder sig i – med ferie inden for Danmarks grænser og med afsavn af musikfestivaler.

Det er en konsekvens af coronakrisen, som tidligere på året medførte udsættelse af flere programmer, men nu har TV 2 prioriteret flere penge til sommeren. Derfor er en del af disse programmer flyttet tilbage i sommerplanen, som dermed får flere danske førstegangsudsendelser i den bedste sendetid.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Stort fokus på musikken

I 2020, hvor musikfestivaler på stribe er aflyst, vil TV 2 hen over sommeren give særlig plads til musikken og sørge for, at festivalstemningen alligevel kommer ud til danskerne.

I fire programmer med titlen ’Hele Danmarks Festival’ besøger Rasmus Bjerg sammen med musikere og medværter fire kendte festivalbyer og laver koncerter med de største danske musiknavne. Det første af de fire programmer, der sendes lørdag 27. juni, har Lis Sørensen som medvært og foregår på festivalpladsen i Vig. Senere besøger programserien også Roskilde, Smukfest i Skanderborg og Langelands Festival.

Lørdag 25. juli får du mulighed for at opleve en af sommerens mange musiktraditioner på en ny måde. Det sker, når Grøn Koncert inviterer til folkefest, og TV 2 sender live hele aftenen.

For mange danskere skal sommerferien i år holdes på dansk jord, og TV 2 og TV 2 FRI leverer masser af inspiration til store eventyr i vores lille land – blandt andet med premiereprogrammerne ’1 døgn, 2 hold, 3 dyr’ og ’Kurs mod danske kyster’ viser TV 2 nye sider af det smukke danske sommerland.

I ’1 døgn, 2 hold, 3 dyr’ dyster de fire naturentusiaster Bjørli Lehrmann, Vicky Knudsen, Sebastian Klein og Morten D.D. Hansen om at finde vilde dyr i den danske natur. De fire eksperter kommer rundt i landet, hvor de skal finde alt fra en rovedderkop til delfiner, gedder og rådyr. Premieren på den nye sæson kan ses fra tirsdag 30. juni.

Et af de mange nye danske programmer, som TV 2 og TV 2 PLAY præsenterer for danskerne i sommeren 2020, er ’Kurs mod danske kyster’. Her sejler Mikkel Beha Erichsen og medlemmer af hans sejlerfamilie rundt i Danmark, møder danskerne og oplever de mange perler, landet byder på. Og undervejs får familien et helt særligt besøg af kronprins Frederik. Premieren på ’Kurs mod danske kyster’ kan ses torsdag 16. juli.

Nye programmer som fiktionsserien ’Rita’, underholdningsprogrammet ’Stormester’ og realityserien ’Hjem til gården’ er allerede i gang, og TV 2 har stort set ny, dansk underholdning på skærmen hver eneste weekend hele sommeren – og derefter også hele efteråret. Tidligere på sommeren sendte nye dokumentarserier samt livsstilsserien ’Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed – sommerhuse’.

’Go’ morgen Danmark’ har fortsat sine weekendprogrammer i juni og dermed længere end oprindeligt planlagt, og ’Go’ aften LIVE’ kommer rundt i Danmark i juli, hvor programmet ellers plejer at holde sommerferie.

Unikke serier på TV 2 PLAY i sommeren 2020

Også TV 2 PLAY er på vej med ekstra, nye og danske tilbud i sommeren 2020. Det handler blandt andet om dokumentarserien ’Ulrikke uden skam’, der følger ‘SKAM’-stjernen Ulrikke Falch. På overfladen lever hun det perfekte liv, men en personlig krise sender hende til Danmark, hvor hun vil kickstarte sit liv og lære at stå på egne ben.

PLAY-dokumentaren ’Jeg var sikker på, at jeg skulle dø’ sætter fokus på angst i elitesport. Løberen Henrik Them og fodboldspilleren Martin Mikkelsen har opnået deres elitesports-drømme, men bag den polerede facade lurede angsten og frygten for at dø.

Dokumentaren Jeanette Ottesen – ikke uden kamp handler om den professionelle danske svømmer, der oplever, at Dansk Svømmeunion pludselig lukker for den økonomiske støtte. Den svømmeverden, som Jeanette Ottesen har været en del af, siden hun var tolv år, dømmer hende ude. Men Jeanette er fast besluttet på at gøre comeback – og svømme sig tilbage i verdenseliten på egen hånd.

TV 2 PLAYs nye ungdomsserie ‘Puls’, der får premiere 19. juli, følger en gruppe venner, der alle gemmer på en hemmelighed. Forhold slutter, søskende svigtes, og venskaber går i stykker, når alle pludselig har noget på hinanden, og sandhederne ser dagens lys.

Stor fodboldsommer på TV 2 SPORT X, TV 2 PLAY og TV 2 SPORT

For fodboldfans bliver sommeren en helt usædvanlig stærk én af slagsen, når både LaLiga- og Serie A-sæsonerne færdiggøres i et tætpakket kampprogram. Som noget særligt i sommeren 2020 kan den spanske og italienske fodbold ses på både fodboldens førstekanaler hos TV 2, nemlig TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY, samt på TV 2 SPORT, der ikke sædvanligvis sender fodbold.

– Selvom fodbolden normalt hører hjemme på TV 2 SPORT X, vil vi ekstraordinært gerne give noget ekstra til de fodboldhungrende tv-seere. Derfor kommer vi også til at sende fodbold på TV 2 SPORT, så man kan se international fodbold på begge vores tv-kanaler og på TV 2 PLAY hele sommeren, siger kanalchef Kristian Hyldgaard, TV 2 SPORT og TV 2 SPORT X.

To gange Tour de France på TV 2

Samtidig bliver sommeren 2020 noget helt enestående for TV 2s mange cykelseere. Selvfølgelig sender TV 2 den årlige udgave af verdens største etapeløb, når den 107. udgave af Tour de France indledes lørdag 29. august. Men TV 2 stopper ikke her.

I de tre uger, hvor Tour de France inden coronakrisen skulle have været kørt – fra lørdag 27. juni til og med søndag 19. juli – sender TV 2 ’Tour de ja-vu’ og studieprogrammerne ’Tour Retour’. Her viser og kommenterer TV 2 blandt andet nogle af de store danske etaper i Tour de France-historien – og gerne sammen med den danske hovedperson. Samtidig har redaktionen samlet nogle af de allerbedste og største øjeblikke i Tour de France’ mangeårige levetid – herunder klip og indslag fra Tour-arkivet, som aldrig tidligere har været vist på dansk og udenlandsk tv.


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button