TV-Nyt

TV 2 laver TOUR DE JA-VU

I næste weekend skulle Tour de France være begyndt i Nice.  Den er udsat grundet Corona og den nye Tour-start er sat til d. 29. august.

Men hvad gør vi så henover sommeren, hvor Tour de France for mange danskere plejer at være ‘lyden af sommer’? I ved, det der med at have TV’et kørende i baggrunden i sommerhuset, imens man spiser jordbær, spiller stangtennis, soler sig, tænder op i grillen eller bare tager sig en lille lur på sofaen. Opmærksomheden går til og fra TV’et, hvor dagens etape ruller afsted med helikopterens summen som fast lydtapet. Lyden af sommeren.

TV 2 vil forsøge at give danskerne lidt af den stemning hjemme i stuerne, selvom der ikke er Tour de France. Så fra fra d. 27. juni sender de Tour de ja-vu på TV 2.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

På alle de oprindelige dage for årets Tour de France, sendes af de bedste Tour de France-etaper fra historien set med danske øjne. TV 2 har trawlet arkivet igennem, efter man har spurgt vores seere til råds om mindeværdige etaper. Nu er planen ved at være klar, og der bliver gensyn med Mogens Frey, Bjarne Riis, Bo Hamburger, Jesper Skibby, Magnus Cort, The Schlecks, Lance Armstrong, Carlos Sastre, Jakob Fuglsang og mange flere.

Flere af hovedpersonerne vil være med i studiet og i en ny kommentering af løbene. Hovedpersonerne kommer til at kommentere etapen og forhåbentligt give os alle sammen en helt ny indsigt i de løb, vi alle sammen kan huske.

Dennis Ritter Rolf Sørensen Chris Anker Sørensen Thomas Kristensen og Rasmus Staghøj vil på skift hjælpe med at kommentere og fortælle, når gæsterne kommer på besøg i studiet og i kommentatorboksen.

På første dag af ‘Tour de ja-vu’ kommenterer den tidligere professionelle cykelrytter Mogens Frey og Dennis Ritter således den 9. etape af Tour de France i 1970, der er den første danske etapesejr i løbet nogensinde. Under den højdramatiske etape besejrer Mogens Frey sin egen holdkaptajn, Joaquim Agostinho, der ganske vist kommer først over målstregen, men straks efter bliver diskvalificeret.

Dagen efter er det en af de mest legendariske professionelle cykelryttere, som er i fokus: Belgieren Eddy Merckx. Han vandt Tour de France fem gange: i 1969, 1970, 1971, 1972 og 1974. Han var kendt som Kannibalen, fordi han vandt så meget.

– Vi laver det, fordi Tour de France er udskudt. Vi ville naturligvis hellere vise den ægte vare. Og det gør vi også til august-september, men dette giver os mulighed for at vise det bedste fra flere end 100 års Tour de France – og så endda fortalt af hovedpersonerne selv, siger John Jäger chefredaktør på TV 2 SPORT, og i spidsen for TV 2s dækning af cykelsport.

TV 2 laver TOUR DE JA-VU
TV 2 laver TOUR DE JA-VU

Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button