TV-Nyt

Hele Danmarks Festival

- TV 2 laver musikprogram fra fire ikoniske festivalpladser

I ‘Hele Danmarks Festival’ kan man sommeren igennem opleve den gode festivalstemning og masser af musik på TV 2, når Rasmus Bjerg i godt selskab med Simon Kvamm, Lis Sørensen, Sanne Salomonsen og Christopher stabler fire minifestivaler på benene på fire ikoniske festivalpladser.

Skanderborg, Vig, Roskilde og Langeland. The Minds of 99, Poul Krebs, Scarlet Pleasure og mange flere store danske musiknavne optræder, ligesom de fire medværter også går på scenen og spiller. Se med fra lørdag 27. juni på TV 2 og TV 2 PLAY.

Rasmus Bjerg og hans medværter taler med de optrædende om deres største, vildeste eller mest mærkelige oplevelse på den pågældende festival – enten når de har optrådt, eller når de har været der som gæst. De dykker også ned i festivalernes særlige traditioner og stemninger.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– Vi kommer alle sammen til at savne livemusikken og fællesskabet ved sommerens festivaler, når de nu er aflyst, men jeg håber, vi kan skabe en flig af stemningen hos folk ude i stuerne. Det har i hvert fald været en hyggelig og – sine steder – en smuk oplevelse at være ude på festivalpladserne med nogle af Danmarks dygtigste musikere, siger Rasmus Bjerg og fortsætter:

– Det kan godt være, at der ikke står 10.000 mennesker og lytter, men det har været dejligt at se glæden i musikernes øjne, når de endelig har fået lov til at spille for et lille bitte publikum igen, siger Rasmus Bjerg.

Roskilde Festival – Simon Kvamm

SimonKvammRasmusBjerg omtv2

Medvært Simon Kvamm og vært Rasmus Bjerg – Roskilde Festival.

Roskilde Festival er Danmarks suverænt største festival og skulle i år have fejret 50-års jubilæum. Det blev aflyst, men nu vil Rasmus Bjerg og hans medvært Simon Kvamm prøve at genskabe lidt af ‘The Orange Feeling’. Det musikalske line-up er Danmarks største festival værdigt: The Minds of 99, Phlake, Savage Rose og Hugorm spiller og deler ud af røverhistorier og festivalminder. Desuden besøger vi nogle af Roskilde Festivals mest ikoniske teltlejre og hører blandt andet historien om det vel nok eneste varemærkebeskyttede festivalflag, Alien & Cow, som alle, der har været på Roskilde Festival, kender. Rasmus og Simon møder også folkene bag Roskilde Festivals mest solgte burger – og får heldigvis en smagsprøve.

RasmusBjergLisSoerensen omtv2
Rasmus Bjerg og hans medvært Lis Sørensen tager til Vig for at se, om de sammen med nogle af landets dygtigste musikere kan skabe en fest til seerne.

Vig Festival – Lis Sørensen
De fleste, der har taget turen fra Aarhus til Sjællands Odde, har set reklameskiltene for Vig Festival. Festivalen tiltrækker årligt 20.000 gæster og har altid et imponerende program med dansk musik. Det havde festivalen også i år, men som alle andre festivaler er den aflyst. Nu tager Rasmus Bjerg og hans medvært Lis Sørensen til Vig for at se, om de sammen med nogle af landets dygtigste musikere kan skabe en fest til seerne. Scarlet Pleasure kigger forbi Rasmus og Lis’ lejr og spiller både nye og gamle hits. Det samme gør Alphabeat og Jung, og så serverer Lis Sørensen nogle af sine allerstørste og mest folkekære sange live fra scenen:

– Bare det at dreje ind på festivalpladsen ved Vig – selvom den jo ser anderledes ud nu – var fantastisk. Vi havde det som kalve, der blev lukket på græs efter en lang vinter, da vi kom derind. Det var super hyggeligt. Og da bandet og jeg selv havde spillet for det publikum, der trods alt var der, stod vi tilbage med en følelse af, at ”det er dét her, vi skal. Det er dét her, vi kan”. Det var fantastisk at komme ud at spille igen, siger Lis Sørensen.

Rasmus og Lis bliver også klogere på emner som ‘pimpede campingvogne’ og frieri på festivalpladsen – og så lærer de, hvordan man steger flæsk så godt, at folk køber 2,2 ton af det på en festival.

Langelandsfestival – Sanne Salomonsen
Danmarks største familiefestival er også aflyst i år, men Rasmus Bjerg har inviteret Sanne Salomonsen med til Langeland for at se, om de sammen med nogle af landets mest erfarne festivalmusikere kan skabe masser af hygge alligevel. Sko/Torp har lovet at synge ‘On a Long Lonely Night’, og Carpark North kvitterer med ‘Transparent and Glasslike’. Desuden går både Sanne og Rasmus på scenen og optræder med sange, som vi alle kender omkvædet på. Rasmus og Sanne skal også høre historier fra de frivillige og fra de superfans, som nu alligevel får en chance for at se deres yndlingsmusikere optræde.

Smukfest – Christopher
Billetterne til Smukfest blev udsolgt på 65 minutter, da de blev sat til salg, så der er mange skuffede festivalgæster, der forhåbentlig kan få stillet lidt af deres festivalabstinenser, når Rasmus Bjerg og Christopher arrangerer en miniudgave af ‘Danmarks Smukkeste Festival’. Poul Krebs kommer og synger ‘Sådan nogle som os’, mens Citybois, Annika Aakjær og Christopher selv også deler rundhåndet ud af deres musik, røverhistorier og yndlingsminder fra bøgeskovene i Skanderborg. Rasmus og Christopher prøver at få opfinderen af den berygtede ‘Dø Chef, Dø’-drink til at afsløre den hemmelige opskrift, og så møder de et par, der mødtes – og blev kirkeligt viet – på festivalpladsen i Skanderborg.

‘Hele Danmarks Festival’ fra lørdag 27. juni og de tre efterfølgende lørdage på TV 2 og TV 2 PLAY.  Også lørdag 25. juli får du mulighed for at opleve en af sommerens mange musiktraditioner på en ny måde. Det sker, når Grøn Koncert inviterer til folkefest, og TV 2 sender live hele aftenen.

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button