TV-Nyt

Sommerens TV på DR kanalerne

DR1_onair_logoSommertid er for mange også rejsetid, og DR følger med rundt i det ganske danske land. Vi sparker sommeren i gang fra Aalborg, når DR1 sender sankthansaften fra plinten foran Musikkens Hus. Aftenens værter er Sofie Linde og Mark Stokholm.

‘Aftenshowet’ sender traditionen tro hele sommeren på DR1. Når vejret tillader det, rykker deres faste base op på taget af Dansk Industris bygning i København, hvor der bydes på alt fra “ugens agurkehistorie” til helt nye versioner af kendte sommerhits. ‘Aftenshowet’ rykker også ud i sommerlandet og besøger blandt andet en række kendte i deres sommerhuse og sender live fra begivenheder rundt om i landet.

Om vejret bliver godt nok til, at ‘Aftenshowet’ kan sende fra taget, kan ‘Sommervejret’ være med til at svare på. Hver mandag til fredag sommeren igennem følges vejret på tætteste hold. I alt sender ‘Sommervejret’ live fra 20 byer i Jylland og på Fyn i løbet af sommeren.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Og det er ikke kun ‘Aftenshowet’ og ‘Sommervejret’, der kommer rundt i landet. I ’Guld i købstæderne’ kan man kan tage med Mette Bluhme Rieck rundt til fem danske købstæder, hvor hun sammen med eksperter vurderer danskernes medbragte klenodier.

Anne og Anders tager os med ud over landets grænser, når de i serien ’Anne og Anders – tilbage til rødderne’ tager med fire forskellige nydanske familier på ferie i deres oprindelseslande. Følg med på DR2, når Anne og Anders er på besøg i Vietnam, Iran, Tyrkiet og Bosnien.

Mennesker med meninger
Gennem sommeren kan man også blive klogere på blandt andet vores samfunds mange institutioner, når DR2 blænder op for ’Sommer i systemet’. Hver mandag til torsdag kan man følge forskellige kendte danskere, når de parvis besøger nogle af vores mange institutioner som for eksempel børnehaven, kirken, hospitalet, skolen, genbrugsstationen, osv.

Når børnene skal have en pause
Selvom mange børn nok drømmer om sand og vand i sommerferien, så skal de selvfølgelig også have mulighed for at tage en pause med lidt godt tv. Traditionen tro kan man starte dagen med ‘Sommer Summarum’, hvor det i år er Joakim Ingversen, der er fast vært. På Ramasjang kan man i anledning af Astrid Lindgrens 70-års fødselsdag i år også opleve nogle af Lindgrens klassikere som ‘Pippi Langstrømpe’, ‘Emil fra Lønneberg’ og ‘Børnene fra Krageøen’.

På DR Ultra kan de lidt større børn gå i ’Madlaboratoriet’ med kokken Guf, der sammen med en stribe børn med seje fritidsinteresser laver sindssyge retter. Man kan også se mere til CityBois og deres liv efter X Faktor i programmerne ’CityBois – det vi gør’.

Dyr og natur
Der er også plads til både dyr og natur i DRs store sommerprogram. Kokken Thomas Herman ser sammen med byhave-eksperten Marie Hertz på den natur, vi har inde i byerne.  I serien ’Dyrk, høst, spis – byhaver med Herman og Hertz’ ser de sammen på forskellige muligheder for at dyrke sine egne grøntsager, selvom man bor i byen.

Lidt længere ude i naturen kommer vi med ind i ’Dyrenes verden’; en storslået naturserie fra BBC, der ser på dyrenes kamp for at overleve, for at finde mad og for at beskytte deres unger. Vi kommer helt tæt på dyrene og følger dem fra de første dage af deres liv, hvor de allerede fra begyndelsen skal lære, hvordan man overlever.

DR3 ser på nogle lidt mere fredsommelige dyr, når de i en hel uge sætter fokus på katten – særligt som mange af os kender den fra Facebook og andre sociale medier.

Gode serier og masser af kærlighed
Hvis man bare er i humør til at hygge i sofaen med en god serie, er der også masser at vælge imellem. På DR1 fortsætter ’Ditte & Louise’ hver fredag frem til slutningen af juli, og DR2 byder både på nye afsnit af den svenske krimiserie ’Arne Dahls A-gruppe’ og tredje og sidste sæson af ’The Newsroom’.

Noget af det du kan se og høre i løbet af sommeren:

DR1
‘Ditte & Louise’ hver fredag aften frem til den 24. juli. Se mere her:https://www.facebook.com/DitteLouiseDR

Sankthansaften den 23. juni klokken 20.00

‘Guld i købstæderne’ den 1. juli klokken 20.00. Se mere her:https://www.dr.dk/DRPresse/Artikler/2015/06/17/142707.htm

‘Dyrenes verden’ fra den 5. juli klokken 20.00 (seks afsnit)

‘Dyrk, høst, spis – byhaver med Herman og Hertz’ fra den 6. juli klokken 20.30 (fem afsnit).


DR2
‘Sommer i systemet’ fra den 29. juni klokken 22.00 – mandag til torsdag (24 afsnit)

‘Mr. Dynamite: Historien om James Brown’ den 30. juni klokken 20.00

‘Arne Dahls A-gruppe’ fra den 1. juli klokken 21.00

‘Anne og Anders – tilbage til rødderne’ fra den 11. juli klokken 20.00 (fire afsnit)

‘The Newsroom’ fra den 13. juli klokken 23.00

‘Gasolin’ den 14. juli klokken 20.00.


DR3
‘Sommermis – en uge i kattens tegn’ (uge 29)


DR K
DRs Big Band på Copenhagen Jazz Festival 2015, den 10. juli klokken 20.00

Operafestival på DR K i uge 31.


DR Ramasjang
‘Sommer Summarum’ klokken 9.00 hver dag fra den 29. juni.


DR Ultra
‘Madlaboratoriet’ fra den 1. juli klokken 19.00.

Kilde: DR

I samme kategori

Back to top button