[responsive_menu_pro]

Slingbox Pro-HD

| fredag 01. okt, 2010 09:50 | opdateret 16. mar, 2018 kl. 13:04 | 9 Kommentarer

DIGITALT.TV har tidligere testet den oprindelige Slingbox Classic model samt Pro modellen. Men allerede da jeg testede Pro modellen var der en bedre model på markedet i USA. Først nu er Pro-HD modellen så kommet til Danmark. Du kan læse den første test af den her!

Producent: Slingmedia

 

Produkt: Slingbox Pro-HD

Pris: 2395,-

Hvad er Slingbox?

Tanken bag Slingbox, er at sende tv ud fra din eksisterende kabel-tv, parabol boks, antenne-tv eller en anden kilde, som tv på hjemmenetværket eller via Internettet. På denne måde kan du se det f.eks. fra dit arbejdsværelse derhjemme, hotelværelset i Berlin eller i sommerhuset via din bærbare computer. Du kan ovenikøbet også betjene dit udstyr via nettet, som om du sad derhjemme i stuen.

Via ekstra software kan du også på nogle mobiltelefoner se tv direkte sendt hjemmefra.

Det er værd at bemærke, at kun 1 bruger af gangen kan benytte sig af signal fra samme Slingbox. Sidder der en og bruger signalet fra Slingbox’en, så har en anden ikke mulighed for at se samtidigt på en anden computer.

Slingbox Pro versus Slingbox Pro-HD

Den tidligere testede Slingbox Pro, kunne ligesom denne nye Pro-HD model klare HD komponent signaler. Men hvor Pro udgaven nedskalerede disse til 640×480, så kan Pro-HD modellen klare HD signaler uden at nedskalere dem.

Med Pro-HD er det slut med en irriterende adapterboks for at få komponent video signaler ind. Der er stik direkte på bagsiden.

Slingbox Pro-HD – Design

Slingboxen er sort og i samme velkendte Sling formdesign, som kendes på de foregående modeller, men det sorte look er nyt og ser lidt mere eksklusivt ud end de foregående modeller. Slingbox Pro-HD fylder lidt mere end sine forgængere, men der skal også være plads til flere stik på bagssiden end tidligere.

Som det kendes på tidligere modeller, så er bogstavet n på fronten lavet med lys dioder, der fortæller når der aktivt streames. Det også med blinkende dioder, og her kunne man da ønske sig, at dette kunne slåes fra. Det kan virke distraherende at se på.

På fronten angiver 2 små dioder henholdsvis om der er strøm på, og om der er tilsluttet et netværkskabel.

Slingbox Pro-HD – Udpakning, kabler og tilslutninger

Du får i den fint pakkede æske:

 • 1 Slingbox PRO-HD
 • 1 Quick Start Guide
 • 1 Strømadapter
 • 1 Netværkskabel
 • 1 Koax kabel
 • 1 Komposite AV Cable
 • 1 Komponent Video kabel
 • 1 IR Kabel med 4 øjer

Der kan tilsluttes op til 3 inputs samtidigt til Slingbox Pro-HD.

Du kan vælge imellem følgende signalkilder:

 • Digitalt antenne signal DVB-T  (ukodede kanaler/ikke HD)
 • Analog antenne (ikke relevant i DK længere)
 • Analogt kabel-tv signal
 • Signal via RF fra ekstern videomaksine eller andet udstyr med RF udgang
 • Komposite video
 • s-video
 • Komponent video

 

På bagsiden finder du følgende stik:

 • Ethernet
 • USB (så vidt jeg kan se uden funktion i praksis)
 • Komponent video
 • Digital lyd (coaxial)
 • Analog lyd
 • Komposite video
 • S-Video
 • IR (fjernbetjeningssignal kabel)
 • Antenne ind
 • Antenne ud (fungere bare som gennemsløfning. Du kan ikke se tv fra Slingbox via denne udgang)

Man savner lidt at Slingmedia havde indbygget en kombineret DVB-T / DVB-C tuner. Man må altså nøjes med DVB-T og kun SD kanaler.

Har din set top box component video udgang med mulighed for HD signal, så er det den bedst mulige signalvej. Såfremt du ikke anvender komponent video, kan du kun få standard opløsningen via komposite eller S-video.

Alle udgange har pass through på Pro-HD boksen, d.v.s. at du kan føre kildesignalet videre til f.eks. tv eller surround forstærker via signaludgangene på Slingbox Pro-HD.

Slingbox Pro-HD – Installation

Forbindelse med netværket og Internettet

For at få forbindelse med omverden er det naturligvis også nødvendigt at tilslutte Slingbox’en til ens Internet router. Det sker via Ethernet kabel. Der er ikke trådløs netværk på Slingbox Pro-HD, men du kan købe SlingLink Turbo, der bruger husets el-ledninger til at sende signaler mellem Slingbox Pro-HD og routeren.

Kabeltilslutning

Du forbinder din signalkilde med et af de medfølgende kabler. Bedste kvalitet opnås som tidligere nævnt med komponent video. Herefter er rækkefølgen S-video og tilsidst komposite. Den medfølgende scartadapter er nok den mest oplagt for mange, men brug komponent såfremt din boks har den mulighed. Via antenne indgangen er der mulighed for at se analoge kanaler f.eks. via kabel-tv. Har man egen antenne, er der som tidligere nævnt mulighed for at se DR og TV2 DVB-T kanaler direkte via Slingbox’ens indbyggede DVB-T tuner.

Den bedste kvalitet først, så i første omgang tilsluttede jeg en Canal Digital’s HD PVR via komponent video indgangen. Bemærk at Slingbox Pro-HD understøtter 720p og 1080i, men ikke 1080p. Dernæst tilsluttede jeg Viasat HD PVR boks via komposite. Komponent og dermed analog brugbar HD udgang tilbydes nemlig ikke på Viasat boksen.

Der er komponent udgang på Canal Digital’s HD PVR boks, Stofa’s Zaptor og YouSee’s Samsung boks, men ellers er det nok færre og færre bokse i fremtiden, der tilbyder denne tilslutningsmulighed også på grund af krav om kopibeskyttelse.

IR link installation

Herefter skal det medfølgende IR link kabel tilsluttes, og IR senderen skal placeres ud for de to bokses IR øjer. Med denne er det muligt at sende fjernbetjeningskommandoer til boksene, dog forudsat at de er understøttet af Slingboxen.

Installation af software

Det er den praktiske fysiske del, men boksen skal naturligvis også sættes op via computer. Her skuffer Slingbox Pro-HD bestemt ikke. Det er ganske ligetil via få trin at få valgt password, udstyr med mere. Det eneste lille ankepunkt er dog, at opsætningen foregår via din webbrowser, og at Slingmedia ikke supporter så mange browsere i forbindelse med dette. Kun Internet Explorer 7 og højere eller Firefox understøttes.

Jeg benytter mig i denne test af direkte forbindelse via en router, og installationen forløb uden problemer, men det kan ikke afvises at nogle kan få behov for at kunne åbne porte manuelt for at se Slingbox streamede signaler via Internettet. Men generelt så er brugervenligheden omkring dette i top og ganske intuitivt at gå til.

Tidligere anvendte Slingmedia softwaren Slingplayer desktop. Den virker stadig og kan stadig også hentes. Så ønsker du ikke at installere og se tv via de browsere der understøttes i Slingmedia’s webløsning, så er der altså et alternativ.

IR Link i praksis

Du kan fjernbetjene Canal Digital HD PVR boksen uden problemer. Det kræver, at du vælger Sagem som producent og modellen ITSD 83 250 HD. Så får du en grafisk udgave mangen til din fysiske remote.

Viasat boksen havde jeg ikke regnet med ville være et problem, for den er på listen, og har altid virket med de Slingboxe, jeg tidligere har testet. Men af en eller anden grund, så virker det ikke med Pro-HD. Problemet skyldes formentlig en korrupt database hos Slingmedia og må sikkert snart blive rettet. Jeg fik dog Viasat boksen til at virke med hjælp fra en alternativ remote fil fra hifi-remote.com. Eneste ulempe var dog, at den alternative rent grafik ikke lignede den fysiske Viasat fjernbetjening, ligesom den der tilbydes af Slingmedia og som burde virke.

Stofa’s Zaptor boks virker fint med virtuel fjernbetjening. Også YouSee’s boks er med og understøttes.

Er dit produkt ikke umiddelbart på listen, er der en lang række koder du manuelt kan prøve. Sidstnævnte er dog tidskrævende, og man kan komme til at trykke mange gange, inden den rigtige findes. Du kan heller ikke være sikker på at dit produkt er understøttet. Det kan være en idé at tjekke i forummet på http://www.hifi-remote.com/ Der er der nemlig kloge hoveder, der laver egne koder til Slingbox’en. Min Vu+ Duo satellitboks understøttes ikke umiddelbart, men hjemmesiden hifi-remote.com havde en fjernbetjeningsudvidelse til Vu+ Duo, og så får man da muligheden for at skifte kanal med mere.

Slingbox synes at arbejde med at tilbyde mulighed fo,r at man kan lave sine egne remotes via http://betaremotes.slingbox.com/remotes/start, men jeg havde ikke held med at få det til at virke, så det er nok noget der er på vej.

DVB-T og analogt kabel-tv

I forhold til DVB-T så kunne jeg kun få MPEG-2 kanalerne DR1, DR2, TV2 og lokal tv ind. Ifølge SlingMedia, så understøttes MPEG-4, dog ikke HD kanaler. Jeg kunne dog modtage DR HD uden lyd via DVB-T på den, men fik ikke billede på DRK, DR Ramasjang og de andre i DR MPEG-4 mux’et. Så for mig at se supporter den i hvert fald indtil videre ikke MPEG-4 / HE-AAC lyd korrekt. Har du andre erfaringer så skriv gerne en kommentar,

Jeg testede også analogt kabel-tv signal. Det tager lidt lang tid at scanne efter kanaler, men den finder dem alle. Kvaliten er analog, så det er ikke nær så god kvalitet som digitalt.

Slingbox Pro-HD – brug og kvalitet

Sidder du på din lokale netværk derhjemme eller på en Internet forbindelse væk hjemmefra, er det blot at starte din browser og så logge på din Slingbox.com og klikke på watch, så kører det med det samme.

Den gamle Slingplayer desktop application fungerer også med Slingbox Pro HD og er et muligt alternativ til browserløsningen.

Du kan også se tv direkte på din smartphone. Dog koster applikationen, der gør det muligt en smule ekstra. Jeg har ikke haft lejlighed til at teste Slingbox Pro-HD med  en smartphone.

Bemærk at skulle der være nogle andre hjemme på din adresse, så vil de naturligvis skulle se det samme som du selv, såfremt der er tale om signal fra kabel eller parabol Set Top Boks. TV fra den indbyggede DVB-T  eller analoge tuner i Slingbox’en påvirker ikke andre seere derhjemme.]

Kvalitet ved streaming over Internettet

I denne test har jeg afprøvet streamen med en 3GTurbo forbindelse fra 3 for at modtage de streamede signaler, mens jeg har 3 Mbps i upload derhjemme, hvor Slingboxen stod placeret. Her leverede Slingbox Pro-HD et godt billede uden hak og uden så voldsom megen kompression. Det er naturligvis ikke som at se originalen, men alligevel nok det bedst mulige med mine 3 Mbps i upload. Der skal mindst en upload på 2 Mbps til for at streame i en rimelig HD kvalitet via Internettet. SlingMedia anbefaler mindst 3 Mbps.

Slingbox Pro-HD slår de tidligere Slingbox modeller i billedekvalitet. Naturligvis er der mest at hente, såfremt du kan sende et HD signal ind i Slingbox’en. Her får du et rigtigt godt billede både på det lokale netværk, men også eksternt via nettet, såfremt du har upload og download båndbredde nok. Streamen tilpasses dynamisk afhængig af den tilgængelige båndbredde. Der kan gå nogle minutter før streamen har opnået den maksimale kvalitet, specielt når det ser den via Internettet. Lokalt maks stream datastrøm ser ud til at ligge omkring 8200 kbps.

Som det kan ses udnyttede 3GTurbo forbindelsen fuldt ud min maks upload på min bredbåndsforbindelse derhjemme.

Her et fuldskærmsbillede af 1280×720 stream fra komponent HD signal via Internettet med omkring 2800 kpbs. Klik på billedet for at se det i fuld størrelse.

Også komposite video ser bedre ud end tidligere testede modeller. Men har du en Slingbox Pro, så er gevinsten nok ikke stor nok til at retfærdigøre udgiften på SD tv siden.

Konklusion

Slingbox Pro-HD skuffer ikke, når det kommer til ydelse og brugervenlighed. Det er forholdsvis nemt at komme i gang, selv om der skal forbindes kabler og sættes IR øje op. Der er generelt fokus på brugervenlighed og også opsætning på computer fungerer fint, sålænge man holder sig til de understøttede browsere.

Den er i den dyrere ende af prisskalaen, og til den pris kunne man have ønsket sig DVB-C tuner inkluderet, for det ville se bedre ud end analogt kabel-tv. DVB-T MPEG-4 virkede ikke korrekt for mig, hvilket også trækker ned.

Komponent video gør det muligt at streame i flot HD kvalitet. Dog kræver det, at dit udstyr har komponent udgang. Sidder du og kigger mest via Internet forbindelse, så er gevinsten nok begrænset ved komponent video, med mindre du har en god uploadhastighed. Det samme gælder, såfremt du ikke har udstyr med HD komponent udgang.

Slingbox Pro-HD er samlet set absolut bedste streamet kvalitet til dato, jeg har testet.

Slingbox Pro-HD – Officielt anbefalede specifikationer og krav

Network Båndbredde
HD Streaming: 3 Mbps eller højere
SD Streaming: 600 Kbps eller højere
Mobil Streaming: 150 Kbps eller højere

 

Minimum PC krav:
HD Streaming: Intel 2.4 GHz Core 2 Duo class processor eller tilsvarende med 2 GB RAM. Video acceleration anbefales på grafikkort
SD Streaming: Pentium 4 class eller tilsvarende  med 256 MB RAM
Operativ system: Microsoft Windows XP, Windows Vista, or Windows 7 med seneste opdateringer
Browser Support: Internet Explorer Version 7 eller højere, Firefox Version 3 eller højere

Minimum Mac krav:
HD Streaming: Intel 2.8 GHz Core 2 Duo class processor eller tilsvarende med 2 GB of RAM
SD Streaming: Intel-based Mac med 2 GB of RAM
Operating System: Mac OS 10.5.7 (Leopard) eller nyere
Browser Support: Firefox Version 3 eller højere, Safari Version 4 eller højere

 

 

Del på:

Tags: ,

Gemt under:: Net-TV

9
Kommentarer

Please Login to comment
8 Kommentar tråde
1 Tråd svar
0 Følgere
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Kommentar forfattere
  Abonnér  
nyeste ældste
Giv mig besked

Jeg vil gerne tilføje noget der ikke står i artiklen: -Ingen Linux support (med mindre man er vild til brug af wine) -HD streaming (1280×720) ligner lidt opskaleret “Lokalt maks stream datastrøm ser ud til at ligge omkring 8200 kbps.” Jeg har ramt 9100kbps engang i mellem, kommer self. an på ens netværks udstyr og kabler Skal dog siges at Slingbox er den mest stabile streaming jeg nogen sinde har set… Sidder man på mobil bredbånd i bilen? no problem.. den skruer bare ned i bitrate og bufferen gør det hele perfekt Jeg har siddet 100km i en bil med… Læs mere »

axeter1

Jeg har Yousee kabel med kortlæser og Mpeg4 tuner direkte i TV. Skal jeg tage det ud af mit TV og ind i slingboxen (og skal tv dermed være tændt) for jeg kan bruge den?

Mvh Michael

Hej,
Jeg har købt en Slingbox Pro-HD og har samme problem som du angiver med min Viasat boks (Pace TDS850NV). Den kan fint vælges i listen både under Pace og Viasat, men remoten virker ikke. Canal Digital virker fint. Har prøvet diverse andre Pace uden held. Har også prøvet at søge på hjemmesiden du anfører efter en brugerdefineret opsætning uden held.
Kan du hjælpe med at forklare hvordan du fik det til at virke med en anden remote?
MVH Peter

Steen Svendsen

Hej Digital.tv jeg har 2 af disse Slingboxe pro (den røde) og de har kørt upåklageligt i over 2 år, indtil i slutningen af sidste uge. Der startede de begge med at mindste forbindelsen til routeren og min player skrev (lose connection due to poor inner network connection) og så mistede de deres konfiguration og kunne kun genkendes som nye boxe. Efterfølgende dødede de helt og siden da har de ikke kunne noget som helst. De kan ikke finde min router, der er ikke på noget tidspunkt lys i netværkslampen og jeg kan ikke lave en reset for at bringe… Læs mere »

Steen Svendsen

Hej Bo.

Tak for rådet, jeg vil fluks købe en ny og så må vi se om det er nok, for der er da underligt hvis begge boxe skulle stå af sammen dag,

Jeg vender tilbage med resultatet.

Vh. Steen

Jeg har lige købt en Slingbox men kan ikke få forbindelse til den. Har YouSee.

Min PC er på YouSee’s router via kabel og det er Slingboxen også og alle lys er på er tændt og min trådløse adgang fra PC’en er slukket, for at sikre, at det hele kører på kabel. Logger ind på routeren, men har ikke forstand på at se, om der er noget, der blokerer :-).

Nogen råd?

Kent Lemming

Jeg har i rigtig mange år benytte Slingbox og har været godt tilfreds. Jeg har YouSee kabel TV og har altid kunnet se mine analoge og HD kanaler, men nu er det slut med HD kanaler. Jeg kan ikke modtage billeder, kun lyd.

Min seneste Slingboks er en Pro HD.

Er der noget, som har samme oplevelse og hvad er årsagen til, at jeg ikke længere kan se HD kanaler. Jeg tænker her på DR’s HD kanaler, TV2HD m.fl.

KLE

Hej.

Er der nogen der ved hvilken dvb-c dekoder det passer til slingbox pro ?? og som kan købes i Dk.

Mvh.

Torben Boldsen