Parabol guidesParabol installation

Single Cable / SatCR / Unicable – undgå at trække flere kabler fra LNB

Det kan være surt at skulle trække 2 eller flere antennekabler ind fra en parabolantenne til flere tv bokse / twin tuner bokse i husstanden. Med Single Cable LNB også kaldet SatCR LNB, så kan du faktisk få signal fra parabolen til 4 tunere på et enkelt kabel. Læs mere i denne artikel.

4 LNB signaler på 1 kabel med Single Cable LNBSingle Cable LNB – Hvordan fungerer det?

Med en single cable lnb omsættes der signal til fire separate frekvenser,

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Kanal 1 : 1210 MHz
Kanal 2:  1420 MHz
Kanal 3 : 1680 MHz
Kanal 4 : 2040 MHz

Disse filtreres & forstærkes og leveres som et sammensat udgangssignal på ét kabel. Signalet kan så fordeles til op til 4 tunerenheder, der hver benytter signalet på én af de 4 kanalfrekvenser som input signal. Unicable II standarden tillader endnu flere enheder.

Single Cable LNB krav til installationSingle Cable LNB – Hvad kræves der?

Der skal være tre forudsætninger til for at du kan benytte Single Cable LNB teknologien derhjemme hos dig.

  1. Du skal have sattv tv-boks eller andet satmodtagelsesudstyr der understøtter Single LNB teknologien.
    Single Cable benævnes ofte som Unicable eller SatCR så der disse ting til skal kigge efter i modtagelses-udstyrets specifikationer
  2. Såfremt understøttelsen af det første punkt er på plads, så skal du have fat på en Single Cable LNB. Du kan altså ikke benytte en standard LNB til formålet.
  3. Du skal udover Single Cable LNB’en også benytte en fordelerenhed til at fordele signalet inden første tv-boks.

Single Cable LNB installationSådan installeres Single Cable LNB?

Du montere Single Cable LNB’en på parabolen og trækker antennekabel fra denne ind i husstanden, der hvor det er mest praktisk for dig at fordele signalet. Det afhænger altså af, hvor mange bokse du skal forsynet, og hvordan de er placeret.

Har du eksempelvis kun behov for at forsyne en twin tuner PVR boks med 2 signaler, så trækker du naturligvis kablet helt hen til denne og sætter fordeleren på her inden twin tuner boksen. Du tilslutter derefter 2 korte kabler fra fordeleren til hver af boksens 2 tunerindgange.

Har du en mere kompleks opsætning med f.eks. 4 bokse i 4 rum, så kan det være praktisk at opsætte fordeleren et sted med mest optimal adgang til at trække kabler til de enkelte rum.

Viasat Parabol boks

Single Cable LNB med Viasat / Allente?

Viasat tilbyder Single Cable LNB understøttelse på deres nyere bokse. Viasat kalder typisk standarden for SatCR.

Du kan således forsyne f.eks. en Viasat PVR boks i stuen og 2 almindelige Viasat bokse i 2 andre værelser i husstanden med et kabel ind fra parabolen.

canal digital parabol boksSingle Cable LNB med Canal Digital / Allente?

Canal Digital tilbyder på deres nyere bokse

Med ADB HD Entertain boksen aktiverer du blot Single Cable under antenneindstillinger. Du kan således forsyne op til 2 Canal Digital HD Entertain bokse i husstande med 1 kabel ind fra parabolen.

SatCR LNB 2 udgangeKan man blande Single Cable udstyr med ikke single cable udstyr?

Du kan købe Single Cable LNB’er med 2 udgange. En single cable udgang der kan splittes op og en almindelig udgang til udstyr uden understøttelse for Single Cable standarden.

Skulle du have behov for 5 tuner signaler, er det således muligt med en sådan LNB (2 kabler ind –  mindst 4 af de 5 tunere skal have support for single cable). Producenten Inverto leverer faktisk også en LNB med 1 SatCR samt 2 almindelige LNB udgange til forsyning af op til 6 tunere.

SatCR versus Quad LNBEr der penge at spare med Single Cable LNB?

SatCR LNB (Single cable LNB) koster mere end almindelige lnb’ere, så rent økonomisk så er der sjældent meget at spare ved at benytte single cable teknologien, du skal mere se det som noget, der kan gøre installationen lettere.

I samme kategori

Back to top button