Parabol installation

Kabel og f-stik værktøj fra Cabelcon

For installatører eller gør det selv folk, der ofte arbejder med f-stik, så er der flere gode værktøj, der kan lette afisoleringen af kabler og monteringen af f-stik.I denne artikel kigger DIGITALT.TV nærmere på emnet med udgangspunkt i den danske producent Cabelcon produkter og ser også nærmere på deres nye Cabelcon Self-Install™ f-stik, der kan monteres uden brug af special værktøj.

Cabelcon Pocket Installer

Flere værktøj i et er jo altid smart, og et godt eksempel på et sådant er Cabelcons Pocket Installer. Her får du nemlig både afisolering og f-stik montering.

Afisoleringen sker helt enkelt ved bare at trykke den sorte fjederknap ind, og derefter stikke antennekablet ind i hullet i midten af værktøjet. Herefter drejes værktøjet et par gange, og så kan du trække kablet ud afisoleret. Det er der naturligvis også andre værktøj, der kan, men med Cabelcon Pocket Installer får du også i den anden ende en nøgle til at fastskrue f-stik. Altså en smart handy værktøj at have ved hånden.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Cabelcon F montering værktøj – lettere montering på de svære steder

Montering af f-stik på DISEqC switche eller quad,quattro eller octo LNB er ikke altid lige til, fordi stikkene sidder tæt. Det problem har selv været ude for ofte og heldigvis så er der også hjælp at hente til dette hos Cabelcon. HT-2206F hedder et smart skruetrækker lignende værktøj, hvor du kan komme til at fastskrue f-stik også på de svære steder.

I enden på værktøjet kan du i øvrigt også lette kabelmonteringen i selve stikket. Det er bare at skrue f-stikket fast og derefter skubbe kablet på plads i stikket, noget der ofte er besværligt at gøre i hånden.

Cabelcon Self-Install™ – gør det selv montering af f-stik

I de senere år er der sket en del på f-stik fronten, så vi nu har noget mere driftsikre stik end de oprindelige skruestik. Mange af disse nyere f-stik, men det er ikke tilfældet med Cabelcon Self-Install™. Cabelcon Self-Install™ er nemlig både for gør-det-selv folket og for den professionelle installatør.

Installationen er her ganske enkel og skaber en mere sikker løsning end de gammeldags stik. Her ryger kablet ikke ud af stikket, efter du har monteret det, for kablet holdes fast i stikket.

Sådan monteres Cabelcon Self-Install stik

  1. Kablet afisoleres f.eks. med Cabelcon Pocket Installer
  2. Kablet føres ind i stikket.
  3. Kablet trykkes på plads i stikket så det hvide omring inderlederen flugter med inderdelen i stikket, hvor inderlederen går igennem
  4. Der trækkes tilbage i selve kablet så stikket låser omkring kablet.
  5. Du er klar til at montere på dit udstyr

Eneste man dog skal være opmærksom på er, at stikket herefter ikke fjernes eller afmonteres igen. Men det jo netop også dette, der stikket mere driftsikker.

Cabelcon Self-Install f-stik fås i udgaver passende til kabeltykkelserne 6,6 / 6,7 mm og 5,6 mm. Desuden er der udgaver beregnet til montering udendørs, men det kan fortsat anbefales at sikre med vulkaniserende tape, hvor muligt, ved udendørs montering.

Produkterne i denne artikel er venligst stillet til rådighed af Kjaerulff 1 Digital A/S

I samme kategori

Back to top button